Τομεακή Οργάνωση Κοζάνης του ΚΚΕ και ΚΝΕ: Έδωσαν ζωή στο χώρο του Πάρκου Ξενία



Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος την Παρασκευή 5/6, η Τομεακή Οργάνωση Κοζάνης του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση Κοζάνης της ΚΝΕ πήραν την πρωτοβουλία «να δώσουν ζωή» στο χώρο του Πάρκου Ξενία, μια έκταση διαχρονικά εγκαταλειμμένη, παρά το γεγονός ότι αποτελεί μία από τις πιο όμορφες και πλούσιες σε πράσινο περιοχές της πόλης.

Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρέθηκαν εκεί από το πρωί της Παρασκευής και πραγματοποίησαν διάφορες εργασίες καθαρισμού και συντήρησης. Με μπόλικη όρεξη και εθελοντική προσφορά συνέβαλαν στο καλλωπισμό του χώρου. Μετά το τέλος των εργασιών, ακολούθησε μουσικό γλέντι.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση για τη συγκεκριμένη δράση: «Με αυτή τη συμβολική κίνηση δεν επιδιώκουμε να υποκαταστήσουμε και να «αθωώσουμε» τη σημερινή και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Επιδιώκουμε να δυναμώσει η συζήτηση για την ανάγκη ανάπλασης της συγκεκριμένης περιοχής αλλά και όλων των μικρών και μεγαλύτερων πάρκων και πλατειών στην πόλη μας.

  • Με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση να γίνουν άμεσα οι εργασίες στο χώρους πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής. Καμία σκέψη για παραχώρηση των χώρων σε ιδιώτες.
  • Να διεκδικηθεί κρατική χρηματοδότηση για εκτεταμένα έργα δημιουργίας ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής. Να αναβαθμιστούν λειτουργικά και αισθητικά οι ήδη υπάρχοντες κοινόχρηστοι χώροι.
  • Να αξιοποιηθούν δημόσιες εκτάσεις γης και να διεκδικηθούν νέες για δημιουργία οργανωμένου δημόσιου χώρου που θα εξυπηρετεί τις πολύπλευρες ανάγκες του λαού της περιοχής.
  • Πιο συγκεκριμένα, για την περιοχή του Ξενία, απέναντι στη λογική εγκατάλειψης της από τη σημερινή και τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, να προχωρήσει άμεσα με κρατική χρηματοδότηση η ανάπλαση της περιοχής.»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.