Κίνητρα για εγκατάσταση μονάδων που αφορούν την ηλεκτροκίνηση σε Δυτική Μακεδονία και Αρκαδία



Συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση του προγράμματος για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και στην υπογραφή της «Πράσινης Συμφωνίας»

Έναν εθνικό στόχο έθεσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του προγράμματος για την την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και στην υπογραφή της «Πράσινης Συμφωνίας»: «Ένα στα τρία νέα οχήματα στην Ελλάδα του 2030 να είναι ηλεκτρικό», όπως ανέφερε εκφράζοντας την ευχή η τεχνολογία αλλά και η επιθυμία των καταναλωτών να κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση βοηθώντας να αναθεωρηθεί αυτός ο στόχος σε ακόμη πιο φιλόδοξη κατεύθυνση.

«Η πράσινη στροφή είναι μια επιλογή, πρώτα απ’ όλα πολιτική»

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως αποτελεί επιλογή πρώτα απ’ όλα πολιτική η πράσινη στροφή συμπληρώνοντας πως αφορά στο σύνολό της την ελληνική κοινωνία. Το Εθνικό Σχέδιο Μετάβασης στην Ηλεκτροκίνηση αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της περιβαλλοντικής αντίληψης της κυβέρνησης για την εγκατάλειψη των ρυπογόνων καυσίμων. Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί κι ένα σχέδιο ολιστικό. Ένα σχέδιο το οποίο αφορά το Κράτος, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις Περιφέρειες, τους Δήμους, την Αγορά, και σε όλες τις εκφάνσεις της και την Κοινωνία των Πολιτών. Γι’ αυτό και συνοδεύτηκε από την «Πράσινη Συμφωνία» που υπέγραψαν 19 φορείς, το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και το Υπουργείο Ενέργειας & Περιβάλλοντος. Η συμφωνία θέτει το πλαίσιο της υποχρέωσης του κάθε φορέα έτσι ώστε αυτό το εθνικό σχέδιο αυτό να γίνει πράξη το συντομότερο δυνατόν.

«Η Ελλάδα… στην πρίζα του μέλλοντος!»

O Kυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η μετάβαση σε αυτόν τον νέο πιο πράσινο τρόπο ζωής, μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε και ένα νέο υπόδειγμα κοινωνικής συμπεριφοράς αλλά και πολιτισμού της καθημερινότητας που θα προδιαγράφει την ατμόσφαιρα στην Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών. Τόνισε δε ότι άμεσος στόχος είναι καλυφθεί ένα μεγάλο άλμα ανάπτυξης: Να γίνει η προσέλκυση επενδύσεων στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης.

«Κίνητρα για εγκατάσταση μονάδων σε Δυτική Μακεδονία και Αρκαδία»

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της προσέλκυσης επενδύσεων στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης θεσπίζονται κίνητρα για την εγκατάσταση παραγωγικών μονάδων στους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας, όπου θα εξελίσσεται σταδιακά η απολιγνιτοποίηση, με σημαντική μείωση φόρων και άλλων βαρών. Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, μονάδες που θα εγκατασταθούν στους τόπους αυτούς θα έχουν μικρότερο φορολογικό συντελεστή κατά 5% και για 5 κερδοφόρες χρήσεις, μειωμένες εργοδοτικές εισφορές για κάθε νέα θέση εργασίας την οποία ιδρύουν, αυξημένους συντελεστές απόσβεσης παγίων και οι δαπάνες γι΄ αυτά θα αφαιρούνται από τα ακαθάριστα έσοδά τους, προσαυξημένες μάλιστα κατά 15%.

Αμέσως μετά, οι εκπρόσωποι των 19 φορέων που υπέγραψαν την «Πράσινη Συμφωνία για την Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης» με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή και τον Υπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη, σε συζήτηση που είχαν στη συνέχεια με τον Πρωθυπουργό, τον ευχαρίστησαν για την εμπιστοσύνη που όπως είπαν, δείχνει η κυβέρνηση και ο ίδιος στον κλάδο. Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε από κοντά τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα και αυτοκίνητα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τα πρωτότυπα ηλεκτρικά οχήματα που έχουν κατασκευάσει φοιτητές και ερευνητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας και τα οποία έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς καινοτομίας και αγώνες, διεθνώς.

8 σχόλια στο άρθρο “Κίνητρα για εγκατάσταση μονάδων που αφορούν την ηλεκτροκίνηση σε Δυτική Μακεδονία και Αρκαδία

  1. Ενα ομορφο αμαξι με δυο αλογα

    - Edit

    Απαντήστε

    Κουλη πρασινο τροπο ζωης θελεις για ΚΟΖΑΝΗ?ολα τα αυτοκινητα το 2030 οραματιστη της τριχας θα ειναι με ενα ιππο,εισαι για τα καρα.επιστροφη στην φυση?κοινωνικο συμβολαιο?μικρε ΖΑΝ ΖΑΝ ΡΟΥΣΣΩ

    1. Άρα θα οργώσει το χώμα για την επανάσταση σύντροφε; Και μετά θα έρθετε εσείς. Μπράβο να του λέτε.

  2. ΛΥΣΑΜΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΟΛΑ, ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ!!!!! ΑΠΟΡΩ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ; ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΦΑΙΔΡΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑΣ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ…….ΖΗΤΩ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

  3. Οργωμα θελει το μυαλο σου το κλουβιο.κουλη δεν ξερεις που πανε τα τεσσερα,οταν ελθεις το 2030 στην κοζανη θα ελθεις περπανωντας στα τεσσερα,ουτε γαιδουρι δεν θα βρεις να σε μεταφερει,εκτος απο το οναριο που σχολιασε πριν λιγο και σε γλειφει.

    1. ΕΙΔΕΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΓΛΥΦΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ; Η ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΝΟΗΣΗ ΣΟΥ; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ, ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΟΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.

  4. Τι τρελάθηκαν όλοι με τις επιδοτήσεις λες και θα χαρίζουν τα αυτοκίνητα; Το φθηνότερο ηλεκτροκίνητο είναι περίπου στα 25.000€ και με την επιδότηση θα πέφτει στα 20.000€. Άντε τρέξτε!

  5. δεστε τους στην φωτο!σαν να ξερουν απο τωρα οτι μας κοροιδευουν για το μελλον!αυτος παλι ο χατζηδακης!σαν αυτους που βγαινουν την κυριακη στην εκκλησια και στο ενα χερι εχουν τον δισκο για τον οβολο και στο αλλο εκεινη την κολωνια την τουρκικη την μυρτω!; Ω!!ρε!κατι οραματιστες!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.