Χαλαρώνουν τα μέτρα στις εκκλησίες από 6 Ιουνίου



Από 6.6.2020 έως και 9.7.2020:

1. Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, καθώς και η προσέλευση προσώπων για ατομική ή κατ’ ιδίαν προσευχή σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών, συναγωγών κ.λπ.) κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της Επικράτειας μόνο υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας:

α) ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να παρίσταται εντός του χώρου λατρείας προκύπτει από την τήρηση της αναλογίας ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ. επιφάνειας, με ελάχιστη απόσταση ενός και ημίσεος (1,5) μέτρου μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στον υπολογισμό του προηγούμενου εδαφίου περιλαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο η επιφάνεια του κύριου/ωφέλιμου χώρου που εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες και δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιφάνειες τυχόν άλλων όμορων κυρίων χώρων του ακινήτου που εξυπηρετούν δραστηριότητες μη λατρευτικές (π.χ. χώροι σεμιναρίων και αναγνωστηρίων), τυχόν βοηθητικών χώρων (π.χ. γραφείων, αποθηκών), χώρων υγιεινής, κοινοχρήστων κ.λπ.

Ο κατά νόμο υπεύθυνος θρησκευτικός λειτουργός οφείλει να προχωρήσει στην εσωτερική διαμόρφωση του χώρου λατρείας, ώστε να είναι αμέσως διακριτές οι θέσεις (ορθίων ή καθημένων) που μπορούν να καταλάβουν οι προσερχόμενοι και να διατηρείται ο μέγιστος αριθμός τους εντός του ορίου της προαναφερθείσας αναλογίας, καθώς και η απόσταση του ενός και ημίσεος (1,5) μέτρου μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις,

β) σε περίπτωση που η επιφάνεια του χώρου λατρείας υπερβαίνει τα πεντακόσια (500) τ.μ., ως μέγιστος αριθμός παρισταμένων ορίζεται ο αριθμός εκατό (100),

γ) να τηρούνται όλα τα θεσπισθέντα προληπτικά μέτρα υγιεινής για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, όπως αυτά ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ και από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

2. α) Οι κατά νόμο υπεύθυνοι θρησκευτικοί λειτουργοί οφείλουν να διασφαλίζουν ότι τηρείται ανά πάσα στιγμή ο μέγιστος επιτρεπόμενος συνολικός αριθμός ατόμων, η αναλογία ένα (1) άτομο ανά πέντε (5) τ.μ., η απόσταση του ενός και ημίσεος (1,5) μέτρου μεταξύ τους, καθώς και τα μέτρα υγιεινής για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, όπως ορίζονται από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

β) Στις εισόδους των χώρων λατρείας υπάρχουν υποχρεωτικά δυο σταθμοί αντισηπτικών προς χρήση των προσερχόμενων. Η υγιεινή των χεριών με αντισηπτικό είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο στο χώρο λατρείας.

γ) Στις εισόδους των χώρων λατρείας στους οποίους οι προσερχόμενοι δεν επιτρέπεται να εισέλθουν με τα υποδήματά τους, πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα πλύσης των ποδιών, με τήρηση της απόστασης του ενός και ημίσεος (1,5) μέτρου ή χρήσης ποδοναρίων, τα οποία δεν επαναχρησιμοποιούνται.

Τα υποδήματά τους πρέπει να τοποθετούνται από τους ίδιους εντός σακούλας, η οποία κλείνει ερμητικά. Συνιστάται κάθε σακούλα υποδημάτων να τοποθετείται ξεχωριστά και χωρίς επαφή μεταξύ τους.

Σε περίπτωση που το λατρευτικό τυπικό περιλαμβάνει τη χρήση χαλιού, συνιστάται οι προσερχόμενοι να φέρουν και να χρησιμοποιούν εντός του χώρου λατρείας το δικό τους χαλί προσευχής.

δ) Απαγορεύεται η χρήση πνευστών οργάνων. Εάν κατά το οικείο λατρευτικό τυπικό προβλέπεται η ύπαρξη χορωδίας ή ομαδικής υμνωδίας/απαγγελίας θρησκευτικών ύμνων από τους πιστούς, συνιστάται η αποφυγή τους ή η τήρηση τουλάχιστον τριών (3) μέτρων απόστασης μεταξύ τους.

22 σχόλια στο άρθρο “Χαλαρώνουν τα μέτρα στις εκκλησίες από 6 Ιουνίου

  1. Να τηρούνται όλα… τα μέτρα υγιεινής…; Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και της Αγίας Λαβίδας, αμήν; Ο χριστιανο-ταλιμπανισμός συνεχίζεται;

    Λίγο αν νοιαζόντουσαν για τον άνθρωπο, για λόγους ευθιξίας έστω θα προσάρμοζαν ανάλογα το τυπικό. Αλλά όχι. Αυτοί προτιμούν να αποκοπούν και από το Χριστό ακόμα, για να μην πειράξουν την Αγία Λαβίδα! Καλά είπε κάποιος φίλος εδώ πως από το σχίσμα άρχισαν τα όργανα. Από τότε η “Ορθοδοξία” σφιχταγκάλιασε αυτιστικά τη Μαγεία και τώρα αν τη χάσει δε θα της μείνει τίποτα.

    Η πραγματική Ορθοδοξία όμως, είναι η Αγάπη προς όλους, ακόμα και προς τους εχθρούς, ακόμα και προς τους αιρετικούς. Αυτή είναι η αληθινή πίστη, αυτή σώζει και αυτή επιδιώκει κάθε ειλικρινής χριστιανός.

    Την αλήθεια δε μπορούν να τη νοθεύσουν όσα δόγματα κι αν της φορτώσουν.

    1. Σάπιο μήλο, γνωρίζεις την μισή αλήθεια, και η ημιμάθεια είναι χειρότερη και από την αμάθεια. Καλύτερα μην μιλάς για την θρησκεία μας. Θα την βρωμίσεις με τόση σαπίλα.

      1. Χα! Να πληρώνει δηλαδή φόρους ο κόσμος για να συντηρείστε και να μη μιλάει κι από πάνω; Δε σφάξανε, παγκαροζήτουλα!

        Κι αφού εσύ κατέχεις όλη την αλήθεια διαφώτισέ με ντε και μένα το σάπιο και σώσε και μένα και τη θρησκεία από τη βρωμιά. Ποια είναι η άλλη μισή αλήθεια που αγνοώ;

        Υ.Γ. Εγώ ακόμα και σάπιο δίνω μια απόχρωση χρώματος. Οι σάπιες αντιλήψεις όμως είναι εντελώς άχρηστες.

  2. Εγινες και ερμιονη βρε;αλλαξες φυλο για να βρισεις;αμβροσιος που σε χρειαζεται!παλιοτομαρο να σε πει ο χωροφυλακας της χουντας!ο αφορισμενος!

  3. Αντι τσα πα πα!

    - Edit

    Απαντήστε

    Με τις λεξεις αντιχριστοι και παλιοτομαρα βγαζεις ολο σου το μισος για τον ανθρωπο!βγαζεις την χαμενη σου ζωη!νομιζετε οτι μονο εσεις οι υποκριτες και οι τυπολατρες εχετε τον πρωτο λογο!γραφετε δυο τρια αρθρουλια ανευρα κια τα γραφετε αβροχοις ποσι και νομιζετε οτι κατεχετε την σοφια του κοσμου!εσεις οι τρεις ,οι σφαξε με αγα ναγιασω,οι ευσεβιστες και δηθεν χριστιανοι δεν θελετε να σας σχολιαζουν αλλοι!
    Και προκειμενου να βγαλετε το μισος σας,γινεστε και ερμιονες
    ερμιΟΝΟΙ!

  4. Σαπιο μηλο χαιρομαι που συμφωνεις με το..απο το σχισμα του 1054,αρχισαν τα οργανα!
    Και κατι αλλο!οταν θελουμε να περιγραψουμε μια μεγαλη σφαγη,ενα αιματοκυλισμα,λεμε,εγινε η νυχτα του Αγιου Βαρθολομαιου!οντως το 1574 στο παρισι μεσα και εξω απο την Εκκλησια,σφαχτηκαν 5.000 ουγενοτοι,ουγενοτοι ειναι οι προτεσταντες της Γαλλιας!απο ποιους σφαχτηκαν;απο τους καθολικους!χριστιανοι σφαζαν χριστιανους!βγαζαν απο τα σπιτια ολοκληρη την οικογενεια,παιδια,νεους,γερους και τους εσφαζαν μπροστα στον ναο του Αγιου Βαρθ.!
    Οταν εγραψα οτι απο το 1054,αρχισαν τα οργανα δεν ειναι τυχαιο!
    Μη δινεις σημασια αυτους που αποκαλουν αντιχριστους και παλιοτομαρα ,οσους σχολιαζουν!ανθρωπακια εγκλωβισμενα ειναι σε εφημεριδες τυπου ορθοδοξου τυπου!αμβροσιανα καταλοιπα!
    Σκοταδιστουλιδες

    1. Έτσι είναι. Κι εγώ χαίρομαι όταν διαβάζω σχόλια σαν το δικό σου. Είναι σημαντικό να ανακαλύπτουμε ότι ο γενικευμένος παραλογισμός της σύγχρονης εποχής δεν διαφεύγει της προσοχής, αλλά αντίθετα προβληματίζει και αγανακτεί κι άλλους. Τουλάχιστον εγώ νιώθω ότι δεν είναι παράλογα αυτά που σκέφτομαι.

      Και οι καθολικοί κάναν εγκλήματα και οι προτεστάντες έβγαλαν δόγματα (T.U.L.I.P.) και οι ορθόδοξοι φλερτάρουν με το σκοταδισμό.

      Και στις τρεις όμως διαιρέσεις υπάρχουν και εκείνοι που εστιάζουν σ’ αυτά που είπε πραγματικά ο Χριστός. Την αγάπη, την απόρριψη του κοσμικά προσανατολισμένου τρόπου ζωής, την εμπιστοσύνη στο Θεό και τόσα άλλα.

      Κρίμα που κάποιοι υπερασπίζονται με τόσο πάθος τους τύπους και την περιβόητη παράδοση και την Καινή Διαθήκη την έχουν ξεχάσει.

    1. Πολλές φορές προσφυγας

      - Edit

      Απαντήστε

      ΠΡΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗ Κ. ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟ ΤΩΝ 23.44/3-6-20
      Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΑΣ:
      ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΘ ΕΞ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ,ΘΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ :ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ:ΣΥΧΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ!!!
      ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΝΤΕΣΜΟΝΤ ΤΟΥΤΟΥ ΝΟΤΙΟΑΦΡΙΚΑΝΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ 1984:
      ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ,ΑΥΤΟΙ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΗ ΒΙΒΛΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ.ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ.ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΉΘΗΚΑΜΕ.ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΜΕ ΤΗ ΒΙΒΛΟ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ!!!
      ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΜΗΛΟ ΝΑ :ΒΡΩΜΙΣΕΙ: ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΑΣ!!!ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΑΥΤΟΙ!!!!!!!!!!!!

  5. Ολα για τα χρηματα!γιατι μισοθσαν οι καθολικοι τους προτεσταντες;γιατι ο Λουθηρος ο αγνος και ελευθερος και πιστος στον Χριστο μοναχος,αντισταθηκε στις ανοησιες του Παπα!ποιες;τα περιφημα συγχωροχαρτια!ο βρομερος τετσελ,ο ρασπουτιν της γερμανιας,ο καλογερος,για να θησαυριζει αυτος και οι αλλοι θεομπαιχτες,ανακαλυψε τα συγχωροχαρτια!και μαλιστα προπληρωνεςκαι για αμαρτιες που δεν εκανες ακομη!ο Λουθηρος αντισταθηκε και αφοριστηκε απο τον αμβροσιο εκεινης της εποχης!
    Ακομα και τον Λουθηρο και τις θεσεις του,την διδασκαλια του,αφορισαν οι υποκριτες!ηθελαν να κλεισουν το στομα του Λουθηρου,για να γεμιζουν τα παγκαρια τους!
    Ποιος αγαπουσε Χριστο;ο τετσελ η ο Λουθηρος;
    Και αυτο το βρομερο σκουλικι ο τετσελ,ο μοναχος,ηταν προγονος των γερμανων,που σημερα δεν μας τα παιρνουν με συγχωροχαρτια,αλλα με ομολογα!

  6. Ερμιονιτσα
    Έτσι βρίζουν οι χριστιανοί?
    Όποιος επισημαίνει τα τρωτά (και είναι πολλά)της εκκλησίας είναι παλιοτομαρο?
    Άμα είναι έτσι οι χριστιανοί μη περιμένετε να πάψουν να σας ξεγυμνώνουν!
    Μισείτε όσους διαφωνούν με τα τυπικά σας και την υποκρισία σας.
    Καμιά σχέση με την αγάπη που δίδαξε ο Χριστος,μα καμία!

  7. Εσυ που κατακρινεις το Σαπιο μηλο,μακαρι να ειχες την σκεψη και τις γνωσεις του Σαπιου μηλου.μονο βριζεις!εχει ελευθερο πνευμα και εσυ οργανωσιακο.εισαι ενα υβριστης και φανατικος παραεκκλησιαστικος.νομιζεις οτι οι ανθρωποι τρωνε χορταρι και δεν εχουν ελευθερη σκεψη.εισαι εγκλωβισμενος στον αμβροσιοφασισμο σου!μακαρι να ειχες την καθαρη πιστη του Σαπιου μηλου!

    1. Πολλές φορές προσφυγας

      - Edit

      Απαντήστε

      ΣΑΠΙΟ ΜΗΛΟ
      ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!
      ΟΙ ΛΑΤΙΝΟΙ ΛΕΝΕ:QUI TACET CONSENTIT,ΔΗΛΑΔΗ:Ο ΣΙΩΠΩΝ ΣΥΝΑΙΝΕΙ!ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΙΩΠΑΣ,ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΝ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ!
      ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΛΑΤΙΝΟΙ:UBI DUBIUM IBI LIBERTAS
      ΔΗΛ.ΟΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ,ΕΚΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
      ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ,
      ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΤΕΓΑΝΑ,ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ!
      Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ
      ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΑΓΝΟΟΥΝ,ΜΕΤΑ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ,ΜΕΤΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΝ,ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΑΣ!!!!
      ΑΛΛΩΣΤΕ::CORRUTIO OPTIMI PESSIMA!
      Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ!!!!!!
      Υ.Γ.ΣΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ!
      ΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ!!!!!

  8. Πολλές φορές προσφυγας

    - Edit

    Απαντήστε

    Στον ανώνυμο των 23:44/3-6-20
    Εάν και πως το μήλο είναι σάπιο εξαρτάται από τη δική σας σαπιλα!Δηλαδή η συμπεριφορά του κάθε σχολιαστή είναι συναρτηση της δικής σας στάσης.
    Με λίγα λόγια αν πάψετε να χτυπιεστε με τον υπέρμετρο αυτό ζήλο που σας διακατέχει για την τυπολατρεια και αν είστε περισσότερο προσεκτικοί με το θέμα της θείας κοινωνίας,τότε κανείς δε θα ασχολείται με τα πεπραγμένα σας!εκτός κ αν θέλετε διαρκώς να είστε στο προσκήνιο με τα δικά σας θέματα!κοιτάξτε γύρω σας κ θα δείτε αρκετή δυστυχία κ συμπολίτες σας που δεν μπορούν πια να διαχειριστούν τα συσσωρευμένα προβληματα που δημιουργήθηκαν από τις επικείμενες κρίσεις!
    Όσο για το αν το σάπιο μήλο είναι ημιμαθες κ γνωρίζει τη μισή αλήθεια,αυτό το πιστεύετε εσείς κ μόνο εσείς!εμείς σε όλα του τα σχόλια διακρίνουμε έναν άνθρωπο σοβαρό με ηθος,αξιοπρέπεια,γνωστη των θεμάτων που σχολιάζει,(με χιούμορ τις πιο πολλές φορές,αφού τα θέματα αυτά απαιτούν να διαθέτεις και χιούμορ,άλλο που εσείς δεν το αντιλαμβάνεστε)Για πείτε μας η δείξτε μας ποια είναι η άλλη μισή σας αλήθεια που εμείς οι ταπεινοί δε γνωρίζουμε?
    Μπλα μπλα μπλα!!!!!
    Τα παλιοτομαρα προκύπτουν από τον δικό σας υπέρμετρο ζήλο να βλέπετε παντού διώκτες κ αντίχριστους.Υπαρχουν καλοί κ αξιόλογοι άνθρωποι που δεν είναι τυπολατρες της θρησκείας σας,αυτό δε σημαίνει ότι είναι παλιοτομαρα!!!!

    1. Πολλές φορές πρόσφυγα, LIKE για το σχόλιό σου, και για τα καλά σου λόγια, αλλά κυρίως για την συγκροτημένη και εύστοχη σκέψη σου. Συμφωνώ απόλυτα.

  9. Προσ τον υβριστη ταλιμπαν.την ωρα που χυδαιολογεις,εγω συγκεκριμενα ξυνομαι ασυστολα.χαλασες την μιζερη ζωη σου να μισεις την αντιθετη αποψη.χαμπαρι δεν πηρες απο αυτο που φωναζέ σπαρακτικα ο ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ’διαφωνω με αυτα που λες..κλπ. κλπ.εκεινη την ωρα διαβαζες παρεα με τον αμβροσιο πως να ελεγχετε τους ανθρωπους.εχεις ενα κοινο σημειο με τον δεσποτη χωροφυλακα,να αφοριζετε και να μισειτε την αλτερα παρτες.εχετε και μια διαφορα.ο αλογοσυρτης αφοριζει με τον βασιλικο και εσυ με το χιλιοξυμενο μολυβι σου.ολοι τελικα ξυνουμε..αυτο που μπορουμε.

  10. ακιδα,οιστρος,σκυμνος ωρυομενος

    - Edit

    Απαντήστε

    που να τα βγαλεις περα με το Σαπιο Μηλο και με πολλες φορες Προσφυγας!απο τα ελληνικα πανε στα μαθηματικα ,απο τα μαθηματικα στα λατινικα,απο φιλοσοφια στην ψυχολογια!οι ανθρωποι που ψαχνονται δεν τρωνε κουτοχορτα!
    για να σχολιασεις πρεπει να κατεχεις γνωσεις!και πρεπει να τρυγας σαν την μελισσα!η μελισσα παιρνει απ ολα τα λουλουδια για να κανει το μελι!Σαπιο μηλο και πολλες φορες Προσφυγας υποκλινομαι μπροστα ΣΑΣ!γνωριζετε την αληθεια και η αληθεια σας ελευθερωνει απο σκοταδισμους και μεσαιωνιστικες αντιληψεις!τι σχεση εχουν τα λογια σας ,λογια λογια που κουβαλανε την ανθρωπινη αξιοπρεπεια και το ηθος το κοσμιο με υβριστες και ανθρωπους που εξανλησαν τις γνωσεις τους διαβαζοντας ορθοδοξο,ανορθοδοξο τυπο και περιοδικα του Σωτηρα και Ζωης που πνιγουν την αληθεια και εξυμνουν αμβροσιους και διαχρονικα αφοριζοντες,Γαλιλαιο.Υψηλαντη.Κολοκοτρωνη,Καζαντζακη,Λασκαρατο !εσεις δεν αφοριζετε με τον λογο σας ,εσεις οριζετε την χαρακια του σκεπτομενου ανθρωπου
    σας ευχαριστω!
    με εκτιμηση Ακος ψυχη!εχω και αλλα ονοματα!σιγουρα θα τα βρειτε στα διαφορα σχολια!ενα ειναι σιγουρο ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ ΘΕΣΕΙΣ!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.