Ανοιχτή επιστολή απόγνωσης και αγωνίας από τους μεταφορείς της ΛΑΡΚΟ σε Καστοριά και Σέρβια



Αξιότιμοι κύριοι επικεφαλείς των πολιτικών κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου , σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή ως απέλπιδα προσπάθεια να εισακουστούν τα προβλήματα επιβίωσης μας ,η αγωνία αλλά και οι ανησυχίες μας για το μέλλον των επιχειρήσεων,των οικογενειών μας και των υπό φτωχοποίηση περιοχών μας.

Η ΛΑΡΚΟ , μια από τις σημαντικότερες εναπομείνασες βαριές βιομηχανίες της χώρας μας, αποτέλεσε επί σειρά ετών των βασικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης των περιοχών μας δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας άμεσα και έμμεσα. Μεταξύ αυτών αναπτύχθηκε και η δική μας δραστηριότητα για την εξυπηρέτηση του μεταφορικού έργου της ΛΑΡΚΟ , το οποίο
εκτελούμε απρόσκοπτα εδώ και δεκαετίες και αποτελεί την κύρια πηγή εισοδημάτων μας.

Στις 12.2.2020 ψηφίστηκε ο Ν. 4664/2020 όπου με το άρθρο 21 η ΛΑΡΚΟ τέθηκε ‘’σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης με στόχο την εκκαθάριση εν λειτουργία, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το τίμημα της αξίας, που θα προκύψει μέσω ενός σχεδίου τριχοτόμησης της, με προκήρυξη τμηματικών διαγωνισμών για την εξεύρεση επενδυτών “.

Οι συνέπειες αυτής της κυβερνητικής απόφασης είναι ολέθριες για εμάς , καθώς δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την καταβολή των δεδουλευμένων έξι(6) και πλέον μηνών!! Η εξέλιξη αυτή οδηγεί τις εταιρείες μας σε πτώχευση , τις οικογένειες μας στην εξαθλίωση και τις περιοχές μας σε μαρασμό. Το σύνολο των δεδουλευμένων μας το οφείλουμε σε τοπικούς προμηθευτές, καθώς πρόκειται για οφειλές σε πρατήρια καυσίμων , συνεργεία , βουλκανιζατέρ των περιοχών μας .

Είναι αδιανόητο το ίδιο το κράτος από την μια να σε οδηγεί με απόφασή του στην χρεοκοπία και από την άλλη να σε καταδιώκει για την είσπραξη φόρων (ΦΠΑ,εισοδήματος) και εισφορών (ΕΦΚΑ,ΙΚΑ) που αντιστοιχούν στα ποσά που με ευθύνη του κράτους δεν έχουμε εισπράξει, κινδυνεύοντας έτσι να χάσουμε τους κόπους μια ζωής .

Συνεχίζοντας στην λογική του κράτους “μπαταχτσή ̈ , ο ειδικός διαχειριστής σε απόλυτη εφαρμογήτων εντολών που έχει λάβει από τους εργοδότες του , δηλαδή τους κυρίους Χατζηδάκη και Σταϊκούρα, προχωρά με απροκάλυπτο θράσος , μη σεβόμενος τίποτα σε ευθείες απειλές και μεθοδεύσεις προκειμένου να μας υποκαταστήσει με άλλους πρόθυμους μεταφορείς. Δηλαδή στοχεύουν και στην χρεοκοπία μας και στην αντικατάστασή μας.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Συμπερασματικά :

➢ Οι υπουργοί Χατζηδάκης και Σταϊκούρας , με ευθύνη τους και εκτελεστή του σχεδίου τους τον ειδικό εκκαθαριστή , οδηγούν την άλλοτε κραταιά μεταλλευτική κρατική εταιρεία ΛΑΡΚΟ στον μονόδρομο της πλήρους απαξίωσης και του ξεπουλήματος.

➢ Είναι αδιανόητο το ίδιο το κράτος να χρεοκοπεί τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις , με μια τροπολογία να μας καταδικάζει σε οικονομικό θάνατο χωρίς να υπάρχει καμία μέριμνα.

➢ Εν μέσω πανδημίας με τραγικές επιπτώσεις για την οικονομία και την κοινωνία , είναι απαράδεκτο το κράτος αντί να στηρίζει νευραλγικές επιχειρήσεις που συμβάλλουν σημαντικά στο Α.Ε.Π και στην απασχόληση να τις οδηγεί στην συρρίκνωση και την απαξίωση. Θα πρέπει να ενεργοποιηθούν τα εργαλεία που αποφάσισε να διαθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 19/03/2020 με το πλαίσιο υποστήριξης για την διάσωση και αναδιάρθρωση προβληματικών επιχειρήσεων.

Με αυτό άλλαξε ριζικά το πλαίσιο για την κρατική ενίσχυση βάσει του άρθρου 107 της συνθήκης της Ε.Ε, όπως έχουν πράξει πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα είναι αξιοσημείωτο ότι πολλές ισχυρές χώρες της Ε.Ε (Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, κλπ) έχουν ανακοινώσει ότι θα προστατεύσουν κρατικές η ιδιωτικές εταιρίες σε στρατηγικούς τομείς παραγωγής και αν χρειαστεί θα κρατικοποιήσουν επιχειρήσεις που θα κινδυνεύσουν μέσω της απευθείας ενίσχυσης σε ίδια κεφάλαια.

Από όλα τα παραπάνω γίνεται ξεκάθαρο ότι το μόνο που χρειάζεται για να αποτραπεί η απαξίωση της ΛΑΡΚΟ αλλά και η δική μας καταστροφή είναι πολιτική βούληση.

Σε αυτό το πλαίσιο σας καλούμε όλους να συνταχθείτε στον ΔΙΚΑΙΟ αγώνα μας και να υπερασπιστείτε τα αιτήματα μας τα οποία είναι :

✔ πλήρης αποπληρωμή των δεδουλευμένων που μας οφείλονται εδώ και πάνω από 6 μήνες

✔ απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ

Είναι επιτακτική ανάγκη η ανάληψη οποιασδήποτε πρωτοβουλίας από πλευράς σας , με στόχο την αποτροπή της τραγικής κατάστασης που υπάρχει σήμερα και την διασφάλιση μιας ακμάζουσας προοπτικής για την ΛΑΡΚΟ και συνεπώς για όλους εμάς.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση και επιδιώκουμε συνάντηση για την πληρέστερη ενημέρωση σας.

ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΚΟΖΑΝΗΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
• ΙΕΡΟΠΗΓΗ ΙΜΕ ΕΠΕ
• ΜΠΑΚΑΛΗΣ Ε.Ε
• ΚΑΣΤΡΑΚΙ ΙΜΕ ΕΠΕ
• ΑΦΟΙ ΓΙΑΜΟΥΡΙΔΗ Μεταφορές ΙΚΕ
• ΙΜΕ ΦΕΡΓΑΔΑΣ
• “ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ” ΙΜΕ
• ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε
• ΖΑΚΗΣ Α.Ε

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.