Η Δημοτική Κίνηση προτείνει την λειτουργία δωρεάν Θερινού Δημιουργικού Σχολείου από τον Δήμο Κοζάνης



Επιστολή προς τον Δήμο Κοζάνης

Θέμα: Πρόταση λειτουργίας δωρεάν Θερινού Δημιουργικού Σχολείου από τον Δήμο Κοζάνης

Κύριοι,
Δεδομένου ότι η υγειονομική κρίση σταδιακά υποχωρεί και πολλοί εργαζόμενοι γονείς θα αντιμετωπίσουν πολλά πρακτικά προβλήματα σχετικά με την απασχόληση των παιδιών τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» προτείνει, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν και με σεβασμό πάντα στην ασφάλεια και την τήρηση των μέτρων που θα ισχύσουν, τη δημιουργία ενός δωρεάν Θερινού Δημιουργικού Σχολείου για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής από 8:30 εώς 15:30.

Τα προβλήματα που θα αφήσει πίσω της η υγειονομική κρίση είναι πολλά και θα γίνουν εμφανή στο άμεσο μέλλον. Η οικονομία έχει πληγεί και πολλοί εργαζόμενοι γονείς καλούνται να ορθοποδήσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ένα σοβαρό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν είναι το πού και πώς θα απασχολούνται τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεδομένων των νέων συνθηκών.

Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις», με προτεραιότητα τον πολίτη, προτείνει την δημιουργία ενός προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης, το οποίο θα προσφέρεται δωρεάν και θα λειτουργήσει υποστηρικτικά προς τους εργαζόμενους γονείς για τη φύλαξη των παιδιών τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι ηλικίες των παιδιών καθώς και οι δικαιούχοι του προγράμματος θα πρέπει να καθοριστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και με γνώμονα πάντα την μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη των αναγκών των πολιτών.

Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί με την στήριξη όλων των δομών του Δήμου μέσω έκτακτων προσλήψεων δίμηνης απασχόλησης. Οι ειδικότητες που θα μπορούσαν να απασχοληθούν είναι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Θεατρολόγοι, Μουσικοί, Εικαστικοί, Πληροφορικοί, Καθαρίστριες και άλλες.

Οι απαραίτητοι πόροι μπορούν να αντληθούν από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που λαμβάνει ο Δήμος λόγω του κορωνοϊού, καθώς και από ίδιους πόρους, εφόσον άλλωστε δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν άλλες δράσεις λόγω της πανδημίας. Για την πραγματοποίηση της δράσης προτείνεται να δεσμευθεί ένα σχολικό κτίριο με πολλές αίθουσες, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός των παιδιών, καθώς και το ΔΑΚ για τις αθλητικές δράσεις.

Ενδεικτικά το πρόγραμμα μπορεί να περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες που έχουν ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, την αισθητική αγωγή, την άθληση και την κοινωνικοποίηση των παιδιών (παιχνίδια, ζωγραφική, χειροτεχνίες και κατασκευές, μουσική, μοντέρνος και παραδοσιακός χορός, θεατρικά δρώμενα, παντομίμα, πληροφορική, εκπαιδευτικές δραστηριότητες με θέμα το περιβάλλον, αθλοπαιδιές και γνωριμία με όλα τα αθλήματα κ.α.) Παράλληλα, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια ειδική δομή για ΑΜΕΑ με καθηγητές Ειδικής Αγωγής.

Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» με γνώμονα την κοινωνική ευθύνη και την έμπρακτη στήριξη του κοινωνικού συνόλου, ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές, θεωρεί ότι η συγκεκριμένη δράση θα είναι μια χρήσιμη προσφορά του Δήμου Κοζάνης προς τους δημότες του, μια κίνηση υποστηρικτική και ωφέλιμη για ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας και για τον λόγο αυτό καλεί την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην υλοποίησή της.

Για την
Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.