Το λάθος της Ιεραρχίας στο κλείσιμο των Εκκλησιών – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου



Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου:

Χριστός Ανέστη ! Εδώ και ενάμισι μήνα στην Ελλάδα συμβαίνουν γεγονότα πρωτοφανή στην δυο χιλιάδων χρόνων εκκλησιαστική μας ιστορία. Είναι αδιανόητο το να απαγορεύουμε στους χριστιανούς να μεταλαμβάνουν του σώματος και του αίματος του Χριστού, είναι αδιανόητο το να απαγορεύουμε τη συμμετοχή στα μυστήρια, στην εξομολόγηση, την συμμετοχή των πιστών την Μεγάλη Εβδομάδα στις ακολουθίες. Ουσιαστικά η Εκκλησία με την αποδοχή των νόμων του κράτους υλοποίησε αυτό που λέμε εκκοσμίκευση.

Εκκοσμίκευση είναι να μην τελείται η Θεία Λειτουργία για λόγους καθαρά αυτού του κόσμου, όπως είναι η περίοδος που περνάμε.

Κλείσιμο των Εκκλησιών δεν υπήρξε στα πεντακόσια χρόνια τυραννικής Τουρκοκρατίας, δεν υπήρξε στην γερμανική κατοχή, δεν υπήρξε σε φοβερούς πολέμους και καταστροφές. Ποιος αμφιβάλλει ότι δεν θα μπορούσε να γίνεται και στις Εκκλησίες ότι γίνεται και στα super markets με ευθύνη του κάθε Ιερού Ναού ; Μέσα και έξω από τους Ναούς οι πιστοί σε αποστάσεις μεταξύ τους, με θερμομέτρηση, με μάσκες, αντισηπτικά, με τα παράθυρα όλα ανοικτά και να κοινωνούν στο τέλος όσοι επιθυμούσαν, θα υπήρχε κίνδυνος μετάδοσης του ιού ; Μήπως δεν γίνεται αυτό στις Εκκλησίες της Σερβίας, Βουλγαρίας και Γεωργίας ;

Το λάθος της Ιεραρχίας ήταν ότι δεν εφάρμοσε την ευαγγελική εντολή «πειθαρχείν δεί Θεώ μάλλον ή ανθρώποις». Ο κίνδυνος δεν είναι ο κορονοϊός, αλλά η ολιγοπιστία μας. Ποτέ οι Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν παρακαλούσαν την οποιαδήποτε εξουσία να σεβαστεί τα ιερά και τα όσια της Πίστης μας. Απλώς δεν την υπάκουαν, με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό. Μα αν υπάκουαν οι επίσκοποι σε οτιδήποτε πρόσταζε η κάθε κοσμική εξουσία θα είχαμε τόσους επισκόπους μάρτυρες και ομολογητές ;

Τον επίσκοπο άγιο Λουκά στην πρώην Σοβιετική Ένωση την εικόνα της Παναγίας τον διέταζε η σοβιετική εξουσία να βγάλει από το χειρουργείο και δεν δεχόταν και το πλήρωσε με τόσα μαρτύρια ! Το 1922 στην Σμύρνη ο Μεγάλες Δυνάμεις πίεζαν τον επίσκοπο Σμύρνης Χρυσόστομο να τον φυγαδεύσουν για να σωθεί από την μανία των Τούρκων και επειδή δεν θα φυγάδευαν και τον λαό αρνήθηκε και σε λίγο τον έκαναν κομμάτια οι Τούρκοι.

Στις 27 Απριλίου 1941,Κυριακή του Θωμά, που κατέλαβαν οι Γερμανοί την Αθήνα, ο Γερμανός συνταγματάρχης Φον Σέιμπεν, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Χρύσανθο και του ζήτησε να ψαλεί δοξολογία για την άφιξη των Γερμανών. «Δοξολογία ψάλουμε όταν απελευθερωνόμαστε, και όχι όταν σκλαβωνόμαστε» του απάντησε ο Χρύσανθος. «Αν συνεχίσεις να λες τέτοιες εξυπνάδες, θα σε τουφεκίσω» τον απείλησε ο συνταγματάρχης. «Εδώ να ξέρεις η παράδοση είναι να μας κρεμάνε και όχι να μας τουφεκίζουν» του απάντησε ο Χρύσανθος.

Αν η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας κρατούσε ξεκάθαρη στάση, σύμφωνη καθ’ όλα με τις απαιτήσεις των υπευθύνων της υγείας, ποιος θα τολμούσε να ισχυριστεί ότι οι πιστοί διασπείρουμε τον ιό ; Αν το ισχυριστούν για την Θεία Μετάληψη ας ακούσουν την καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Ελένη Γιαμαρέλλου. Θα μπορούσε τότε η ελληνική κυβέρνηση να διώξει όλη την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, κλήρο και λαό, όπως εδίωξε μεμονωμένους επισκόπους και ιερείς ;

Είναι γνωστό από την εκκλησιαστική μας παράδοση ότι και λάθος να κάμνει η Εκκλησία σε οποιοδήποτε θέμα, εμείς πρέπει να είμαστε μέσα στην Εκκλησία, γιατί η κεφαλή της Εκκλησίας είναι ο Χριστός και δεν θα χαθεί η Εκκλησία, ενώ εμείς αν ξεκοπούμε, γιατί θεωρούμε ότι σφάλλει η Εκκλησία, θα χαθούμε, όπως τόσοι και τόσοι που στο διάβα της ιστορίας ξεκόπηκαν από την Εκκλησία επειδή έσφαλλε, και χάθηκαν.

Ας συγχωρήσουν οι άγιοι επίσκοποι τον αρθογράφο που δεν είναι καν θεολόγος, αλλά απλώς είναι κι αυτός ένα μέλος του Σώματος του Χριστού, για τις σκέψεις που κατέθεσε. Κι ας το θεωρήσουν ότι είναι μια τρέλα από τον πολύ πόνο που στερείται τόσο καιρό την Εκκλησία του.

20 σχόλια στο άρθρο “Το λάθος της Ιεραρχίας στο κλείσιμο των Εκκλησιών – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

  1. Η τελευταία παράγραφος του κειμένου σας δικαιώνει πλήρως την ρήση του Κ.Μάρξ πως ”η θρησκεία είναι το όπιο του λαού”,κύριε Παπαδόπουλε!Οξύ στερητικό σύνδρομο εκκλησιασμού!!!

  2. Ακος ψυχης -Θεολογος

    - Edit

    Απαντήστε

    Αληθως Ανεστη!
    Ποσο ανεπιδεκτος μαθησεως ειναι αυτος που γραφει το αρθρο!Ποσο μακρυα απο την πραγματικοτητα!Ποσο μισος κατα της Επιστημης (,επιστημων κατα την μαρτυρια του)Δεν αρκεστηκατε στο εξαπολυετε μυδρους και ασφαιρα πυρα κατα της Επιστημης,εξαπολυετε κουφιους κεραυνους και εναντια στην Ιεραρχια!Οσο αφορα την εκκοσμικευση της Εκκλησιας,θελω να σας πω :,η Εκκλησια ειναι συναξη κληρικων και Λαικων!Φερει και το κοσμικον και το πνευματικον προσωπο!Η επιγειος Εκκλησια oυδεποτε αποκοπτεται απο το ετερον συμβαλλομενο μερος,τους λαικους!
    Μη εκκοσμικευμενη Εκκλησια ειναι η θριαμβευουσα Εκκλησια,η εις τα Επεκεινα και εν αγκαλαις του Θεου αδιαλειπτως ζωσα
    Σας βοηθω λιγο,μιας και δεν ειστε θεολογος!Απο αγαπη η διορθωση!
    Δεν ημπορει να ειμαστε ειδικοι σε ολες τις επιστημες!
    Κατα τους ζοφερους και σκαιους χρονους της Τουρκοκρατιας και Γερμανικης κατοχης ,ειχαμε αναγκη απο παλληκαρια και λεβεντες και οχι τον Κυριο Τσιοδρα!Στις σκοτεινες περιοδους δεν ειχαμε πανδημιες και εκ του ασφαλους ειχαμε ανοιχτες Εκκλησιες!
    Οι σφαιρες στον πολεμο πεφτουν στην πρωτη γραμμη και οχι μεσα στις Εκκλησιες!Βεβαια και οι σφαιρες ειναι κορονοιος!Ποσο φαιδρο και ποσο αστειο θα ηταν!Κατα την διαρκεια της Μεγαλης Εισοδου ιερεις με μασκες Κινεζικες σε ολοα τα χρωματα,ο ενας πισω απο τον αλλον σε αποσταση δυο μετρα,αναμεσα στους ιερεις και σεκιουριτι να φυλανε τις αποστασεις και σχεδον εξω απο τον ναο ο νεωκορος με το θυμιατο στο χερι και το αντισηπτικο μαζι!Και εμπροσθεν στα Αηια Των Αγιων Ο Επισκοπος με Επισκοπικη μασκα διαφορων χρωματων ,να κρατει Τα Αγια των Αγιων και ο Διακονος να ρενει αυτον με αντισηπτικο!Πως σας φαινεται αισθητικα αυτη η εικονα;Δεν θα ηταν το ηττον φαιδρα!
    Παμε παρακατω:και την περιοδο της επταχρονης τυρρανιας,που ολα τα πλακωνε η σκλαβια,δεν ηταν κλειστη η Εκκλησια!Ισως το ξεχασατε!Μαλλον εκ παραδρομης!Εξαλλου ολη η ομαδουλα μετρατε με τις χουφτες σας τους θανατους των ανθρωπων!Μια χουφτα λιγοτερη στο μετρημα και η επταχρονη Τυρρανια!Η Θεια ΕυχαριστιαΑνθρωπε δυσμεταθετε στην απλη λογικη!(Βεβαια η λογικη σας ειναι συνθετη,επειδη δηλωσατε Επιστημων πασων Επιστημων!
    Βλεπε προηγουμενο αρθρο σου!)η Θεια Κοινωνια ειναι Ιερα και Αγια!
    Ο σιελος ,τα σαλια,των ανθρωπων ειναι ιοφερων και τα ραδικια αναποδα φερων!(εδω χρειαζεται απλη λογικη)
    Παμε παρακατω:
    Τωρα μας βγαινετε και απο τα αριστερα στη Εκκλησια!Κρινετε και Επισκοπους!Κρατηστε την λεξη Επισκοπους!θα μας χρειαστει παρακατω!Δεν χρειαζεται και πολυ μυαλο να εχε ενας ανθρωπος,για να καταλαβει,οτι Κυριε αρθρογραφε δεν ανηκετε στην Εκκλησια του Χριστου!Αλλα ανηκετε εις την παραεκκλησια!Εις οργανωσιν παραρκκλησιαστικην,οποια δρα ειςβαρος της ζωσας και αληθινης και Αγιας Εκκλησιας!Ειστε εγκλωβισμενος σε προληψεις,ιδεοληψιες,κομπλεξ κατωτεροτητας και δεσμιος του περιθωριου!Γιατι τα βαζεις με τους Επισκοπους και οχι με τους μικροτερους βαθμους Ιερωσυνης;
    Ακου και αυτο υπηρχε στηνΚοζανη ενας αξιος Ιεραρχηςεκτος απο τον γιγαντα Ιωακειμ,ο Διονυσιος,μορφη μεγαλη,ανυπερβλητη και πολυ -πολυ μορφωμενος,με αριστες γνωσεις τηςΒυζαντινης και Κλασσικης μουσικης!Δηλαδη α ν ο ι χ τ ο μ υ α λ ο!Εξαπελυε μυδρους κατα των παρεκκλησιαστηκων και οργανοσιακων!Γιατι;γιατι ειχε τεραστιαν μορφωσιν!
    Τι σημαινει Παρεκκλησια;Σκυβεις σκυβεις εδαφιαια για να παρεις το αντιδωρο απο του Παπα το χερι!Υποταγη ραγοαδικη!Οι απλοι πιστοι αρπαζουν το αντιδωρο απ του Παπα το χερι το ευλογημενο και πορευονται!Πιανετε ενα μολυβι,το πιεζετε στο χαρτι και το βασανιζετε με ανιστορητα και αθεολογητα λαθη!Αφηστε το μολυβι ελευθερο!Σας λυπαται!
    Τι ποιοτητα παιδειας προσφερεις στο σχολειο σου;ασχετα αν δεν εισαι θεολογος,εισαι παιδαγωγος ομως!Τα ιδεολογηματα σου κανουν μπαμ!Ολοι οι οργανωσιακοι δεν ανηκου στην Δεξια του Κυριου αλλα στη δεξια της δεξιας!Μαλλον εγινες καθηγητης με μικρη βαθμολογια,μαλλον για Αρχιτεκτονας το πηγαινες!Αν οντως εισαι καθηγητης ,ασχολεισου με τα εκπαιδευτικα σου και μη περνας μηνυματα συνδρομικα και κομπλεξαρισμενα στους μαθητες!Καθεις εφ ω εταχθη!Ποιες αμφιβολιες ειχες,ποιες ανησυχιες ειχες και καλβς τις ειχες,νεος ησουν!Ποιοι σε πλησιασαν την ωρα των αποφασεων σου,πιαστηκαν απο τις αδυναμιες σου (ολοι εχουμε αφυναμιες και αμφιβολιες)και σε αρπαξαν και σε οδηγησαν σε ενα χωρο ψευτικο,γεματο ψευτικα χαμογελα,σε πηραν απο την ΕΚΚΛΗΣΙΑ οπου πνει πνευμα ελευθεριας και σε οδηγησαν σε αλλη ΙΘΑΑΚΗ!Καποιοι σε υποσψεθηκαν κατι ,αλλα σε εκλεψαν και αυτο που ειχες,την ανεμελεια της νιοτης σου,την ελςυθερια σου!Μου φαινεσθε αρκετα αυμπαθης!και γλυκος!φαινεσαι απλος ανθρωπος το μαρτυρα η φωτογραφια σου!Ποσο θα ηθελα διπλα στην φωτογραφια σου να εβλεπα τις φωτογραφιες που σε φιαφεντευουν και σε αναγκαζουν,να κανεις ομολογια πιστεως στο ιντερνετ και στα πεζοδρομια!Και χωρις φωτογραφια τους βλεπω!Ο ενας εξοργιστηκε σαν πεντικος και ειπε στο καναλι να μη δεχεται σχολια για σενα.Ειναι προστατης σου;Οχι αγαπημενε μου συναδελφε!Ειναι διαφεντης σου!χωρις φωτογραφια τους βλεπω!σιγουρα ειναι αγελαστοι,με στρογγυλα γυαλακια δεμενα σε σπαγγο λιπαρο!Με κοτλε κουστουμακια του 1955_1960!Μικρα και βλοσυρα ματακια σαν βελονες!Ανθρωποι που κολυμπανε σε μικρη κατσαρολα και χωραει αλλους τοσους μεσα!ανθρωποι που σκυβουν το κεφαλι,για να δειξουν πιστη!ανθρωποι βιαστες του παραδεισου,οχι πως βιαζονται να μπουν στον παραδεισο,αλλα βιαχονται να παρουν θεσουλα στον παραδεισο!να βλεπουν το απεραντο γαλαζιο,αλλα μαυρο γιαυτους!Το βασικο μου ενστικο Κυριε αρθρογραφε σε κατατασσει στην καρδια μου!Μισω την αβασταχτη ελαφροτητα του φαινεσθαι,αντευχομαι και παλι Αληθως ο Κυριος!Ομολογια πιστεως στους προσκυνημενους,στον Θεο ελεος και αγαπη,οχι θυσιες και ολοκαυτωματα!εισαι ενας γλυκος ανθρωπος!Αντεξες!

  3. Ακος ψυχης -Θεολογος

    - Edit

    Απαντήστε

    Θα ηθελα εκ βαθους καρδιας να ευχαρισησω με περσσιες ευχαριστιες,εσας που εργαζεστε στο φιλοξενο Κοζανη life,ειστε ανθρωποι κσταρτισμενοι και απ οσο καταλαβαινω εκει μεσα πλεοψηφει η νεολαια,ειστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!Μην ακουτε αυτους που θελου ν να σας επιπληξουν γιατι δεχεστε ολες τις γνωμες!Αυτος που σας μαλωσε,μαλλον κανενα ποντικακι που βρυχαται ειναι!Μια σταγονιτσα νοσταλγος ειναι!Μαλλον θα ηθελε να γινει αγροφυλακας και τον κοψανε λογω υψους!Ποσο ψηλος να ειναι ενας που βριζει,λες και ειναιΟ Πατον!Εχω μια ικανοτητα,επιτρεψτε μου το εχω,να σατηριζω καταστασεις και οχι προσωπα!Βραχνοκοκορακια χωρις κοτετσι,τα στεγνωνω με τα λογια μου!
    Κραυγες και φωνες τιποτουλιδων,δεν μας στσματανε!και παλι σας ευχαριστω πολυ!
    Τα αρθρουλακια αυτων,ουτε σε αγιωνουν ,ουτε σε παραφρονουν,ευθεια γραμμουλα!Ο δρομος της καμηλας,ειναι για τις καμηλες!και επειδη δεν το καταλαβαν αυτοι που σας επιπληττουν,τα αρθρουλακια τους,καρδιογραφημα,ισια γραμμη,δηλαδη μηδεν(sifir)
    Ευχαριστω!

  4. Κ.Παπαδοπουλε:ολοι εδω καταλαβαμε πως με το ανοιγμα των ναων οι πιστοι θα κατεβουν με πανο στις εκκλησιες!
    1)κατηγορεις ευθεως και με αυστηροτητα την Ιεραρχια,οποτε εισαι οντως βασιλικοτερος του βασιλεως η παραεκκλησιαστικος.
    2)ποιο χαμηλα την μπαλα,γιατι αποδεικνυεις περιτρανα την ποδοσφαιροποιηση της θρησκειας
    3)το αρθρο σας ολοι εδω το εκλαμβανουμε ως επιπληξη της δικης σας Ιεραρχιας,οποτε ειναι ομολογια(αμφισβητηση)απιστιας.
    4)αν θες να εισαι πιο κοντα στο θεο πηγαινε πιο κοντα στους ανθρωπους
    5)κρατα με μακρια απο τον ανθρωπο που λεει:ειμαι λαμπαδα που φωτιζει τους ανθρωους στο δραμα τους’μα πηγαινε με πιο κοντα σε κεινον που ψαχνει να βρει το δραμα του με το φως των ανθρωπων!
    6)αφου δεν εισαι θεολογος θα προτεινα να μην αρθρογραφεις αρθρα θεολογικα παρα μονο να σχολιαζεις αρθρα θεολογων,αυτο το δικαιωμα κανεις δε σου το στερει.
    7)μιας και εισαι χημικος συστηνω ταπεινα το εξης:μπορεις να βγαλεις μεσα απο τα στοιχεια της καρδιας σου συμπονια,σεβασμο,λαχταρα,υπομονη,μετανοια,εκπληξη και συγχωρεση κ να τα συνθεσεις σ’ενα νεο στοιχειο’αν το κανεις αυτο μπορεις να δημιουργησεις το ατομο που ονομαζεταιΑΓΑΠΗ

  5. Ακος ψυχης -Θεολογος

    - Edit

    Απαντήστε

    Κυριε Παπαδοπουλε,φοβου τους Δαναους και δωρα φεροντες!Εγω σας φερνω την αγαπημου!
    Τωρα ειμαστε φιλοι!Καποιος επαναστατης του καναπε,προσπαθησε να λογοκρινει τα σχολια μας!Και μετεβληθη απο οχετος σε αχωρητο οχετο!Εχω μια ψευτοικανοτητα να διακωμωδω και να σατυριζω και να αυτοσαρκαζομαι!Η σατυρα ειναι καυστικη!Ειναι σαν να πεφτουν πανω σε καποιον δεκα Διοι Κεραυνοι!Καλυτερα να σε πατησει φορτηγο,παρα να σε πατησει η σατυρα!Σας κανω κριτικη ατον δημοσιο λογο σας και οχι στο συμπαθητικο προσωπο σας!Αυτη η ψοφοδεης γραφιδα σε ενα κειμενο του,γραφει:
    Ολη δοξα ,ολη χαρη
    Αγια μερα ξημερωνει
    Και την μνημη σου σου το εθνος
    Χαιρετα γονατιστο!
    Χθαμιλη και πενιχρα πεννα(Παπαδιαμαντης)
    Αυτο το ποιημα το τραγουδουσαν οι μαθητες με τον δασκαλο,μετα την πρωινη προσευχη!Και ο δασκαλος ο ελευθερος,φωναζε πιο δυνατα!πιο δυνατα!ο δασκαλος φοβονταν και ελεγε πιο δυνατα!για να ακουνε οι χαφιεδες και μη τον φακελωσουν!Αυτο το λεγανε απο την 21 Απριλιου 1967μεχρι 21 Απριλιου 1974!
    Αυτη την τουρτιτσα στο ποντικακι που βρυχαται!Σε εσας που ειστε ηρεμος και οχι οχετος δυσωδης,σας εχω και το κερασακι και θελω να το σκεφτητε πολυ καλα!Συγκρινετε το παραπανω ρυπαρο και δουλικο και γεμοντος εσμου ποιματακι με το παρακατω:
    Σε ψιλο βουνο
    Σε ριζιμιο χαρακει
    Καθεται εν αητος
    Βρεγμενος χιονισμενος
    Και παρακαλει τον ηλιο
    να ανατειλει,να λιωσουνε τα χιονια
    Απο τα φτερα τουκαι τα κρουσταλλα
    απο τ ακρονυχα του!
    Αν ειμαι θεολογος του 13,συμφωνα με την οζοθηκη,θελω να σας πω!
    Κρινετε εσεις απο τα γραφομενα μου!Απο την αδουλωτη πεννα μου,που την βασανιζω απο την κοιλια της μανας μου,που δεν ειχε γνωσεις αλλα ειχε ενα τεραστιο χαμογελο και η μοναδικη μανα στο χωριο και στην πολη που ειχε τρια παιδια στο πανεπιστημιο!
    Δεν θα αφησω καποιους θαλασσοπορους της λεκανης,να προσβαλλουν με το ξεδοντιασμενο στοματακι τους,την υπερηφανια που ειχε εκεινη για τα τρια παιδια που σπουδασαν,με στερησεις και ενα πατερα που βοσκαγε τα προβατα και τραγουδουσε για να τα μαντρωσει!
    Εστιν ουν μικροις ασχημωνειν
    Ο οχετος απο αυτα που γραφω καταλαβαινει!Ενα τον ποναει!
    Δεν ανηκω στην μανδρα του!Στην μανδρα ανηκαν το προβατα του αγαπημενου μου πατερα!
    Οταν παιρνω το αντιδωρο,δεν φιλω το χερι του Ιερεα,τον φιλω στο μετωπο!
    Tesekur enterim(ευχαριστω πολυ!
    Και στον υβριζοντα:_simdi kiraz γεr,(φαε το κερασακι τωρα)
    Και στα ποντιακα κιρασ φα!
    Παντως στα τουρκικα δεν μπορεις να πεις, οτι ειμαι του 13!
    Adam kutsuk,adam akili(μικρος ανθρωπος,μικρο μυαλο!

  6. Ακος ψυχης -Θεολογος

    - Edit

    Απαντήστε

    Kutsuk akili! Στο ορθον!
    Διοι(δικια μου λεξη)
    μονο το χθαμιλη πενιχρα πεννα,ειναι του Παπαδιαμαντη!
    Να μη νομισθει οτι το ποιημα το εγραψε ο Παπαδιαμαντης!
    Ευχαριστω!gurusuruz yarim!(,τα ξαναλεμε!

  7. Ρε Παπαδοπουλε που εισαι?αυτοι στειλαν τα σχολια κ περιμενουν το καινουργιο σου αρθρο!αργεις….

    1. Χα,χαα,ωραίοοοος!Μας ξεσκέπασες ”πουγαλεμένε”!!!Πρώτα στέλνουμε τα σχόλια και μετά ο κος Παπαδόπουλος το άρθρο του!Είσαι θεός!!!Φαντάζεσαι να μας κάνει καμμιά κασκαρίτσα το kozanilife και να δημοσιεύσει τα σχόλιά μας κι ο κοςΠαπαδόπουλος να μη στείλει το άρθρο!!!Μανίτσα μ!!!

      1. Σατανικο!!!αετς που αλιγορειτε ντο να προφταν ο ερμον!επουγαλεφτεν μας!ατσαπα ντο να λεει το αρθρον που ετοιμαζ;αποψ θα γραφτω κσι γω αικον ρενταν που εχω κι θα αφηνατο να παει χαμενον!

  8. Με τατινιτς τι κλεφτοκοταδες θαρχινω και με τα χαλια τουν!κι τερουνε ντο εχνε σο κιφαλνατουν με ταλλοινιων τα τερτια βαλλνατα!μοσε και να εινεσαι!λεει ο ενας λεει ο αλλος,τσακονε τζαμαριας σον αλλον ριχνατα,ρουζνε τι γερονταδας σα πεζοδρομια καιπεκει βαλλνατα με τανθρωπς που γραφνε σα ιστολογια,για πεμε κι θα επουγαλευκουμε!γραφτω τωρα μη φευ η ρενταμ και μαλων με ο Παπαδοπουλον!

    1. Ντο να φτάμε,με τη γαρήν ετοούσεψα,άλλο κι καλατσεύουμε,τα κουτσίκια εγράσεψα,ελέπνε με και ίνουνταν ταουσάν!Δύσκολον πράμα η καραντίνα!

  9. Α λεω σας και γω τα αμαρτιασιμ!οταν εμνε αγουρ εριαζα ποτε θα φευ η γειτονισσαμ και πεκει εκλεφτα τα κοκυμελα ας σην αυληνατς.ταλλον τη φορα εδοσα φωτιαν την αχυρωνανεμουν.ελεγεν η γιαγιαμ:αφορισμενον που εισαι κι αραευω σε ελα να τρως.Λεα τεν:ντο σκατον επεικες ξαν;Λεει με:περεσκια πουλιμ με πατατας.Λεασ τεν:κι θελατα πεισον τανομενον σουρβαν!αν ατα κειναι αμαρτιας ποια ειναι;

    1. Αχ τι μου θύμισες!Εγώ μικρός έκλεβα τα αβγά απο όλη τη γειτονιά και πήγαινα στο διπλανό χωριό να παρω τσιγάρα!22άρι,φίλε μου!Χαμός με την καλομάννα μ’!!Ατό τ’ αφορισμένον το σκυλίν ξαν έσκωσεν τ’ ωβά.Και φωλέας πα κεφέκεν!Κι θα κλώσκεσαι αφορισμένε;Μεγάλες αμαρτίες ”πουγαλεμένε”!Γρήγορα να εξομολοείουμες!

  10. Κλεισον εναν ραντεβου γιατι θα γονατιζνε οι εξομολογ!και κες μεσον θελ!αχ ντο θα εινουμες κι ξερω!ποπαδες με μασκας,γιατροι με μασκας,κλεφτραντ με μασκας απαπαπαπα!

    1. Καταμαγια:Α λενε μας οι γερμανοι την τετραδ ξαν εναν τρανον μνημονιον !ετσουπωσαν οι ελληνες τα εκκλησιας κ ατο εν τρανον αμαρτιαν!ατος ο ιον αλλαξεν τα φωτα μουν!ατε η μερκελ ξαι κι στεκ,νουνιζ νουνιζ με τε μας θα φταει χαιρ!πουγαλευτα ,απαδα μετρω απεκες μετρω κι βγαινε τα ρημαδα!κι ας ξερω τα προσθεσεις κ τα αφαιρεσεις!

  11. Χρωστω και κι χρωστουνε με αν θελω περω κιαλα!ατοιν οι μερκελισταν ντο εχνε σο μυαλονατουν για τε μας τι ελληνας;κι θελω να παραφερκουμε μα ετελεθεν υ υπομονημ α παω χαμαι σο βουνον κι αραευτην πα κεχω!

    1. Ερθεν και ση Μέρκελς τον κώλον το ωβόν !Ας τερούμαι πως θα κακανίζ!Πολλοί θα ταράουμεσ σ ορμάνια!Θ’ αχπαράουνταν τα τσαναβάρια!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.