«ΑλλάΖω Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη στο σπίτι»: Ένα πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο οποίο συμμετέχει η Βιβλιοθήκη Κοζάνης



Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης συμμετέχει στο πρόγραμμα που υλοποιεί τις δύσκολες αυτές μέρες η Εθνική Βιβλιοθήκη με τον τίτλο “ΑλλάΖω Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη στο σπίτι”

Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται κυρίως στα παιδιά, αλλά και στους ενήλικες, θέλοντας να τα βοηθήσει να περάσουν δημιουργικά αυτές τις μέρες του εγκλεισμού συμμετέχοντας στα διάφορα εργαστήρια που θα προτείνονται από την ειδική ομάδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης κάθε βδομάδα.

Σ΄ ένα απ’ αυτά τα εργαστήρια που απευθύνεται σε παιδιά των 10 ετών και άνω, τοποθετούμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας τον άνθρωπο. Τις μέρες αυτές ο άνθρωπος βρίσκεται “εξόριστος” σπίτι του. Και γι’ ακόμη μια φορά έχει ανάγκη τον άλλον άνθρωπο για να καταφέρει να επιβιώσει και να ανθίσει πάλι έξω από τα ανοιχτά παράθυρα και τα διπλανά μπαλκόνια. Όσα χρόνια κι αν περάσουν το ζητούμενο παραμένει το ίδιο. Οι άνθρωποι που δίνουν αγώνα για να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους είναι πάρα πολλοί.

Ας σκεφτούμε ποιοι εργαζόμενοι βρίσκονται στο πεδίο μάχης απέναντι στον κορονοϊό τις δύσκολες αυτές μέρες (γιατροί, νοσηλευτές, καθαρίστριες, αστυνομικοί, υπάλληλοι σούπερ μάρκετ, αρτοποιοί, μανάβηδες, κρεοπώλες, δημοσιογράφοι, υπάλληλοι του Δήμου, εργάτες…). Με ένα σύντομο ηλεκτρονικό μήνυμα (email), μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε και να δείξουμε ότι αναγνωρίζουμε την προσφορά και την αυτοθυσία τους. Ένα απλό ηλεκτρονικό μήνυμα που το κάθε παιδί, ή και κάποιος ενήλικας ενδεχομένως, θα γράψει και θα στείλει στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης στο email: draseis@kozlib.gr, με σκοπό να αναδημοσιευθεί στα social media της Βιβλιοθήκης μας.

Για όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα αυτό μπορεί να βρει τις απαραίτητες οδηγίες στο link καθώς και υλικό που θα τον βοηθήσει στη σύνταξη αυτού του σύντομου μηνύματος πατώντας εδώ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.