ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Το «Ψωμί σε Αναμονή» στη μάχη ενάντια στον Κορωνοΐο και στις οικονομικές συνέπειες του



Το «Ψωμί που περιμένει», η προσπάθεια ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης που υλοποιούν, εδώ και 4 χρόνια στην Κοζάνη, το Σωματείο Αρτοποιών Κοζάνης «ο Προφήτης Ηλίας» και η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, μετά από 4 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην πόλη, έρχεται ακόμη πιο δυναμικά να υποστηρίξει ανθρώπους που πλήττονται από την αναστολή των οικονομικών τους δραστηριοτήτων λόγω του Κορωνοΐου.

Η διακριτικότητα, ο σεβασμός, η ειλικρινής διάθεση και η καλή πίστη είναι κύριο μέλημα αυτής της προσπάθειας που έρχεται να υποστηρίξει πως όντως μπορεί να μένουμε στο σπίτι, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να παραμένουμε ενεργοί, να παραμένουμε άνθρωποι που νοιαζόμαστε.

Θυμίζουμε τα απλά βήματα της δράσης:
Στη δράση συμμετέχουν όλα τα αρτοποιεία (μέλη του Σωματείου) στην πόλη της Κοζάνης, ενώ σύντομα θα ενταχθούν και τα αντίστοιχα στα χωριά του Δήμου Κοζάνης. Αναγνωρίζουμε τα αρτοποιεία από την αφίσα της δράσης στην εξωτερική τους τζαμαρία.

Η/Ο πελάτισσα/πελάτης μπορεί μαζί με το δικό της/του ψωμί να «πληρώσει» ένα επιπλέον ψωμί, κουλούρι ή κάτι άλλο που επιθυμεί και να το αφήσει σε «αναμονή» για κάποια/ον συμπολίτισσα/συμπολίτη του που το έχει ανάγκη.

Για κάθε «ψωμί σε αναμονή» η/ο αρτοποιός κόβει την αντίστοιχη απόδειξη και την τοποθετεί σε εμφανές σημείο (σε βάζο, κ.λπ.) και παράλληλα αναγράφει τον αριθμό των ψωμιών ή άλλων ειδών που είναι σε αναμονή σε κάποιον πίνακα. Έτσι, γνωστοποιείται η συναλλαγή και βεβαίως, η ύπαρξη και οι ποσότητες των ειδών «σε αναμονή».

Οποιαδήποτε/Οποιοσδήποτε θέλει να πάρει κάποιο από τα ψωμιά ή τα υπόλοιπα είδη το μόνο που έχει να κάνει είναι να επισκεφτεί ένα φούρνο, που στη βιτρίνα του θα έχει την αντίστοιχη ενημερωτική αφίσα και να το ζητήσει και η/ο αρτοποιός θα του το διαθέσει διακριτικά, μαζί με την απόδειξη, χωρίς να καταλάβει καμία/κανένας από τους υπόλοιπους παραβρισκόμενους τίποτα.

Η περίοδος που διανύουμε οδήγησε πολλές επιχειρήσεις σε αναγκαστική αναστολή της λειτουργίας τους και μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού της χώρας σε αναγκαστική ανεργία. Η επόμενη ημέρα αναμένεται να χαρακτηριστεί από μεγάλη οικονομική ύφεση, με τη φτώχεια να διευρύνεται. Στην νέα αυτή κατάσταση δεν μπορούμε παρά να αντιτάξουμε τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη ως όπλο προάσπισης των πιο αδυνάτων και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.

Ευχαριστούμε τις/τους συμμετέχουσες/συμμετέχοντες, που τόσα χρόνια στηρίζουν τη δράση, αλλά κι όσες/όσους το σκέφτονται και θέλουν να γίνουν κοινωνοί της δράσης.

Εδώ μπορείτε να βρείτε τα αρτοποιεία που συμμετέχουν στη δράση

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.