Τι ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τα κατοικίδια ζώα και τη μετάδοση του κορονοϊού από αυτά



Αναφορά στα ζώα συντροφιάς και τον κορονοϊό έκανε ο κ. Σωτήρη Τσιόδρας στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση, την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε σχετικά:

«Θα είδατε κάποια δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πιθανή λοίμωξη ζώων. Έως σήμερα είχε αναφερθεί στη βιβλιογραφία παρουσία του ιού σε μια γάτα στο Βέλγιο και δύο σκύλους στο Χονγκ Κονγκ. Επίσης μια μελέτη έδειξε πως οι γάτες μπορούν να μολυνθούν, μάλλον με ήπια λοίμωξη, ενώ οι σκύλοι δεν μολύνονται από τον ιό, όπως και τα κοτόπουλα, τα γουρούνια και οι πάπιες. Καμιά από τις μολυσμένες γάτες σε αυτή τη μελέτη δεν είχε συμπτώματα και δεν υπάρχουν δεδομένα ότι ακόμα και αυτές οι πειραματικά μολυσμένες γάτες είχαν ποσότητες του ιού ικανές να μολύνουν τον άνθρωπο. Οι ιδιοκτήτες γάτας δεν πρέπει να ανησυχούν. Τα εργαστηριακά πειράματα που τα ζώα εκτέθηκαν σε υψηλές ποσότητες του ιού μέσα στη μύτη τους και έκαναν Κινέζοι συνάδελφοι, δεν αντιπροσωπεύει την αλληλεπίδραση ανθρώπων με ζώα συντροφιάς. Ούτε είναι φυσικά λόγος να τα εγκαταλείπουν όπως έγινε στο εξωτερικό. Με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν προκύπτει να έχουν κάποιο σημαντικό ρόλο στη μετάδοση και διασπορά της νόσου στους ανθρώπους».

Α.Ν. για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τι ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τα κατοικίδια ζώα και τη μετάδοση του κορονοϊού από αυτά

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.