Πως μπορείτε να διαφυλάξετε την γονιμότητά σας με κατάψυξη σπέρματος



Όπως εδώ και χρόνια πολλές γυναίκες επιλέγουν να καταψύξουν τα ωάριά τους, έτσι και οι άνδρες για πολλούς λόγους καταφεύγουν στην λύση της κατάψυξης σπέρματος το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον σε φυσική σύλληψη ή σε εξωσωματική.

Η κρυοσυντήρηση του σπέρματος είναι μία διαδικασία, η οποία μπορεί να φανεί ευεργετική για την διατήρηση της ποιότητας του σπέρματος και μάλιστα προτείνεται σε άνδρες υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Είναι θαυμάσια επιλογή για έναν άνδρα, ο οποίος ετοιμάζεται να υποβληθεί σε μια επέμβαση όρχεων η οποία δύναται να επηρεάσει την αναπαραγωγική του ικανότητα. Επίσης σε αυτή την κατηγορία ανήκουν άνδρες που αργά ή γρήγορα θα έρθουν αντιμέτωποι με χημειοθεραπείες λόγω καρκίνου. Επιπρόσθετα, άνδρες που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας που μπορεί να επηρεάσει την υγεία του σπέρματος, μπορούν να καταψύξουν σπέρμα. Δεν παύουν να υπάρχουν και οι αντικειμενικοί λόγοι, με τους οποίους μπορεί να έρθει αντιμέτωπο το ζευγάρι. Για παράδειγμα ο σύζυγος να είναι ναυτικός ή πιλότος.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα κατεψυγμένα σπέρματα, μπορούν να παραμείνουν στο υγρό άζωτο για πολλά χρόνια, οπότε δεν χρειάζεται ο άνδρας να ανησυχεί για το αν θα προλάβει να τα χρησιμοποιήσει.

Διαδικασία

Η διαδικασία είναι απλή. Ο άνδρας απέχει από την σεξουαλική επαφή για 2-3 ημέρες και στην συνέχεια συλλέγει σπέρμα στον ουροσυλλέκτη. Το δείγμα φυσικά πριν καταψυχθεί, ελέγχεται στο μικροσκόπιο, γίνονται οι απαραίτητες μετρήσεις και όποιες άλλες ενέργειες χρειάζεται και στην συνέχεια με προσοχή φυλάσσεται σε υγρό άζωτο. 

Ένας άλλος λόγος ο οποίος παρακινεί έναν άνδρα η κατάψυξη σπέρματός του είναι για να γίνει ανώνυμος δότης, βοηθώντας ζευγάρια να τεκνοποιήσουν. Οι άνδρες θα πρέπει να είναι κάτω των 40 ετών και υγιείς. Μάθετε επίσης τα πάντα για την διέγερση ωοθηκών.

neogenesis.gr

Κέντρο Εξωσωματικής & Γονιμότητας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.