Μηνύματα για την 25η Μαρτίου από τη Δυτική Μακεδονία



Μήνυμα Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά για την 25η Μαρτίου.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, αναγκαζόμαστε φέτος να μην πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις, τελετές και παρελάσεις.

Αυτή η δύσκολη πραγματικότητα μπορεί να μας δημιουργεί μία μελαγχολία, δεν αλλάζει όμως το αίσθημα περηφάνιας για την εθνική μας παλιγγενεσία.

Κι αυτό γιατί η ιδέα της Ελλάδας φωλιάζει βαθιά στην καρδιά των απανταχού Ελλήνων, την κάνει να χτυπά γρηγορότερα, δυνατότερα και πιο αποφασιστικά.

Κρατώντας λοιπόν την ιδέα αυτή άσβεστη και παίρνοντας δύναμη από το επίτευγμα του 1821, ας τιμήσουμε την εθνική επέτειο υψώνοντας ΟΛΟΙ ΜΑΣ την Ελληνική σημαία σε κάθε οίκημα του τόπου μας.

Έτσι θα στείλουμε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας ότι και στη νέα δοκιμασία που περνά ολόκληρη η οικουμένη ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.


Το μήνυμα του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη για τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου

Η ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων δε μπορεί, ούτε στο ελάχιστο, να μειώσει από τη μνήμη μας τους ήρωες του ’21, το μήνυμα της 25ης Μαρτίου και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Σήμερα, υψώνουμε την Ελληνική Σημαία με συγκίνηση και κρατάμε ακόμη πιο ψηλά το ηθικό μας, τα ιδανικά μας, την αισιοδοξία μας!

Χρόνια Πολλά Καστοριά! Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Γιάννης Κορεντσίδης – Δήμαρχος Καστοριάς


«Καλλιόπη Βέττα: Το μήνυμα του 1821 δεν θα πάψει ποτέ να είναι επίκαιρο»

«Η Επανάσταση του 1821 και η εθνική ανεξαρτησία, πραγματοποιήθηκαν χάρη στη συμμετοχή, την αυταπάρνηση και την στράτευση όλων των Ελλήνων σε έναν κοινό στόχο, την Ελευθερία και την Δημοκρατία. Η εκτίμηση, η αναγνώριση και ο θαυμασμός για τα έργα των προγόνων μας είναι διαρκής και απροσμέτρητη.

Σήμερα, σε μια περίοδο εντελώς διαφορετική, αλλά ιδιαίτερα κρίσιμη, απαιτείται από όλους μας, Πολιτεία και κοινωνία, να επιδείξουμε συλλογική και προσωπική ευθύνη, να προστατέψουμε και να ενισχύσουμε το Εθνικό σύστημα Υγείας ώστε με αυτο τον τρόπο να θωρακίσουμε τις κατακτήσεις της χώρας μας.

Με θάρρος, οργάνωση, αλληλεγγύη και αισιοδοξία, σε αυτή την μάχη, θα βγούμε πάλι νικητές»


Δήμος Βοΐου: Διπλή γιορτή σήμερα για την Ελλάδα μας. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η επέτειος της επανάστασης του 1821, όπου οι πρόγονοί μας απέδειξαν ότι μένουν αλύγιστοι, πιστοί στη θρησκεία και τα διαχρονικά ιδανικά μας. Μόνο έτσι κερδίζονται οι μάχες.

Σήμερα, σχεδόν 200 χρόνια μετά, οι μάχες μπορεί να είναι διαφορετικές. Ο εχθρός έχει αλλάξει όψη έγινε αόρατος, ύπουλος και απειλητικός. Όμως και σε αυτόν τον αγώνα υπαρχουν ήρωες, όπως ανέκαθεν. Οι σύγχρονοι ήρωες μας δεν κρατάνε όπλα ούτε ιππευουν άλογα. Είναι οπλισμένοι με επιστημονική γνώση, τόλμη και ανιδιοτελή προσφορά. Είναι οι γιατροί μας. Σε αυτούς στηριζόμαστε για να δώσουμε αυτή τη μάχη, στην οποία απρόσμενα και αιφνιδιαστικα κληθηκαμε να πάρουμε μέρος . Ήδη το Βόιο μετρά τα πρωτα θύματα και δυστυχώς τα περισσότερα σε αναλογία πληθυσμού στη χώρα μας. Η μάχη είναι ακόμη στην αρχή. Οπλισμένοι με υπομονή και κουράγιο, ακούμε τους ιατρούς, τους εμπιστευόμαστε και περιορίζουμε τις κινήσεις μας, ως ελάχιστη συνεισφορά στη νίκη που αργά ή γρήγορα θα ερθει. Και εκείνη τη μέρα πρέπει να είμαστε όλοι εκεί για να γιορτάσουμε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς που εθελοντικά προσήλθαν σήμερα στα χωριά μας για να εξετάσουν τους ανθρώπους μας, καθώς και σε όλο το ιατρικό προσωπικό των κέντρων υγείας μας και σε όλους όσους έχουν εμπλακεί αυτές τις μέρες στη διαχείριση της κατάστασης που βιώνουμε. Ευχαριστώ επίσης το προσωπικό του “βοήθεια στο σπίτι”, τους ψυχολόγος, τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους υπαλλήλους του δήμου που μένουν όρθιοι στις επάλξεις.

Χρόνια πολλά και καλή δύναμη σε όλους!


Γιώργος Αμανατίδης: Σήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε με υπερηφάνεια, την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Εκ’ των πραγμάτων, η κορυφαία στιγμή της νεότερης ελληνικής ιστορίας, που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην πορεία και παλιγγενεσία του Ελληνικού Έθνους.

Η 25η Μαρτίου έχει για όλους τους Έλληνες, όπου και αν βρίσκονται, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, ξεχωριστή σημασία και συμβολισμό. Αποδίδουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας, στους αγωνιστές, στους ήρωες και στις θυσίες τους για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία. Ενώ παράλληλα τιμούμε την ορθόδοξη πίστη μας εορτάζοντας την επέτειο αναγγελίας της γέννησης του Ιησού.

Ειδικά σήμερα, σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, καθώς η πατρίδα μας δίνει κρίσιμες μάχες απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού αλλά και απέναντι στις προκλήσεις των συνόρων μας, πρέπει το μήνυμα της επετείου να παραμείνει ζωντανά ηχηρό στις καρδίες όλων των Ελλήνων. Η ακύρωση των εθιμοτυπικών εκδηλώσεων και παρελάσεων δεν σβήνει τη φλόγα της μνήμης των ηρώων μας που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Τώρα πρέπει να βάλουμε πλάτη όλοι μαζί, για να διατηρήσουμε την Ελλάδα μας υγιή και ακέραιη. Μπροστά στην κρίσιμη αυτή ώρα ενώνουμε τις δυνάμεις μας, με αίσθημα αλληλεγγύης, υπευθυνότητας, σεβασμού και αποφασιστικότητας, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, διατηρούμε την ψυχραιμία μας και ενωμένοι θα το ξεπεράσουμε.

Η λέξη “Ευαγγελισμός” προέρχεται από την ομηρική λέξη “ευάγγελος” που σημαίνει αγγελιοφόρος καλών ειδήσεων, ας είναι λειτουργήσει λοιπόν η σημερινή ημέρα αφετηρία ώστε να βγούμε νικητές!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Γιώργος Αμανατίδης


Στάθης Κωνσταντινίδης: Θα νικήσουμε !

Το λυκόφως της διακοσιετηρίδας από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, βρίσκει την πατρίδα μας στις συμπληγάδες δύο ασύμμετρων απειλών:

Μίας εθνικής, γνωστής και διαχρονικής, που σήμερα χρησιμοποιεί ως πολιορκητικό κριό των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας την ανθρώπινη δυστυχία.

Και μίας παγκόσμιας, αδιάγνωστης και νεαρής νόσου, που παραβιάζει με αχαλίνωτη ορμή σύνορα, και γονατίζει ανθρώπινους και κρατικούς οργανισμούς, αφήνοντας πίσω της πένθιμο αποτύπωμα.

Δυστυχώς, η υγειονομική κρίση δεν θα μας επιτρέψει φέτος να αποδώσουμε τις δέουσες τιμές στους υπερασπιστές των εθνικών ιδανικών, στις προβλεπόμενες επετειακές εκδηλώσεις που μας γεμίζουν υπερηφάνεια και πατριωτική ενσυναίσθηση.

Συνάμα, για τον ίδιο λόγο, η άλλη ομότιμη γιορτή του Ελληνισμού, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, δεν θα εορτασθεί με τη συνήθη πάνδημη συμμετοχή των πιστών στις εκκλησιές μας, τούτη τη μέρα.

Το γεγονός όμως ότι μένουμε σπίτι, αποδεχόμενοι συνειδητά την ατομική και κοινωνική ευθύνη μας, δε μειώνει σε τίποτα την πίστη μας στις αξίες που κράτησαν όρθιο το έθνος ακόμα και σε πιο χαλεπούς καιρούς.

Το αντίθετο, μάλιστα.

Η στάση μας αυτή αποτελεί απόδειξη συνοχής κι αλληλεγγύης. Μία πράξη σύγχρονου πατριωτισμού, με ήρωες αυτούς που υπερασπίζονται την υγεία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας, όπως επισήμανε κι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης !

Έτσι ώστε, να βγούμε γρήγορα νικητές και απ’ αυτή τη μάχη και να γιορτάσουμε πάλι, με τον τρόπο που ξέρουμε, αυτά που μας ενώνουν!

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Ν. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.