Όλοι μαζί μπορούμε – Γράφει ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τα κρούσματα του κορονοϊού



Του Πάρι Κουκουλόπουλου:

Οπως όλα δείχνουν η Δυτική Μακεδονία είναι η πρωτη περιφέρεια της χώρας όπου εκδηλώνεται η αναμενόμενη γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Η περίπτωση της Δυτικής Ελλάδας με την Αμαλιάδα ειναι εντελώς διαφορετική, γιατι εκεί ένας μεγάλος αριθμός κρουσμάτων εντοπίστηκε σε γκρουπ εκδρομέων στους Αγίους Τόπους ενώ στην περίπτωση της περιφερειας μας τα -εκδηλωμένα- κρούσματα ειναι πολύ περισσότερα αναλογικά με τη χωρα και ενα τουλάχιστον κρούσμα χαρακτηρίζεται απο τους ειδικούς ως “ορφανό”.

Ο κ Τσιόδρας στην τακτική του ενημερωση αναφέρθηκε στο περιστατικό προσθέτοντας οτι εξετάζεται η σύνδεση του με εκδρομείς απο την περιοχή στη Β. Ιταλία.

Πριν μια εβδομαδα είχα επισημάνει οτι η πολυπληθής ομάδα των συμπατριωτών μας,απο τη Σιάτιστα το Αργος Ορεστικό και την Καστοριά, που βρέθηκε στο Μιλάνο όταν εκδηλώθηκαν εκεί τα πρώτα κρούσματα έπρεπε να τύχει ιδιαίτερης μέριμνας και προσοχής. Το γεγονος ηταν γνωστό στις αρχές του τόπου και τους εκπροσώπους του αλλα προφανώς δεν αξιολογήθηκε, την ίδια τύχη είχε και η δημόσια επισήμανση-προτροπή μου.

Δεν είναι ωρα καταλογισμού και απόδοσης ευθυνών, αυτο που προέχει ειναι η προστασία της δημόσιας υγείας και κυρίως των ευπαθών ομάδων.

Εφόσον διαπιστωθεί απο τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές οτι η εξάπλωση του ιού στην περιοχή μας συσχετίζεται με τη Β. Ιταλία και δεδομένου οτι οι Δυτικομακεδόνες που βρέθηκαν εκεί ηταν μερικές εκατοντάδες ειναι προφανές οτι πρέπει η Δυτική Μακεδονία να περάσει άμεσα στην επόμενη φάση των περιοριστικών μέτρων πριν ειναι αργά.

Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν τα γνωρίζει και τα ορίζει η αρμόδια Επιτροπη Επιστημόνων και ουδείς άλλος σε όποιο θεό κι αν πιστεύει.

Δε χρειάζεται να μας τα επιβάλουν ειναι πράξη ευθυνης να τα απαιτήσουμε και κυρίως να τα εφαρμόσουμε εμείς.

Αν κάτι επιβαλεται να ζητήσουμε όλοι μαζί ειναι η κατα προτεραιότητα ενίσχυση των δομών δημόσιας υγείας, νοσοκομεία και κέντρα υγείας, στη Δυτική Μακεδονία.

Παρακολουθώντας το διαδίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες τη διαμάχη για τις αποκριές διαδέχτηκε αυτη για τη θεία κοινωνία και τώρα η διαμάχη επιμερισμού ευθυνών μεταξυ νοσοκομείων και ΕΟΔΥ. Έχουμε χρόνο να τα συζητήσουμε ολα αυτά, αλλά αργότερα και το στοίχημα ειναι απο αυτη τη συζήτηση, όταν την κάνουμε, να μη λείπει κανεις γιατί θα έχουμε νικήσει τον ιο.

Όλοι μαζί μπορούμε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.