Άδειοι οι δρόμοι στην Κοζάνη σε ώρα αιχμής το μεσημέρι της Παρασκευή – Κατακόρυφη πτώση στην κίνηση των καταστημάτων – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες



Μειωμένη κατακόρυφα η κίνηση που σημειώθηκε στους δρόμους της Κοζάνης σε ώρα αιχμής, το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Μαρτίου 2020. Υπό άλλες συνθήκες η πόλη θα έσφυζε από κίνηση Παρασκευή μεσημέρι λίγο πριν το κλείσιμο της αγοράς.

Υπευθυνότητα και προσοχή φαίνεται να δείχνουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες της Κοζάνης, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον Κορονοϊό, καθώς φαίνεται ότι έχουν περιορίσει κατά πολύ τις μετακινήσεις.

Ο κόσμος που κυκλοφορούσε στους δρόμους της πόλης το πρωί και το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Μαρτίου 2020, ήταν ελάχιστος αφού το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου βγαίνει πλέον μόνο για να διεκπεραιώσει τις απολύτως απαραίτητες υποχρεώσεις του.

Η κίνηση στα καταστήματα εστίασης, αν και δεν είχαν ληφθεί ακόμη τα νέα μέτρα του Υπουργείου Υγείας για κλείσιμο του συγκεκριμένου κλάδου,  καθώς και των εμπορικών καταστημάτων της πόλης ήταν ιδιαίτερα χαμηλή, γεγονός το οποίο δεν παρατηρήθηκε στα super market και στα φαρμακεία, όπου η κίνηση όπως ήταν αναμενόμενο ήταν και σήμερα αυξημένη.

Μεγάλο μέρος των καταστηματαρχών όλων των κλάδων και όχι μόνο της εστίασης όπου ανακοινώθηκαν νέα μέτρα (κλικ εδώ), οδηγούνται στην απόφαση να κλείσουν τα καταστήματα τους μέχρι νεοτέρας, ως ένα μέτρο πρόληψης για την μετάδοση του κορονοϊού.

Το μείζον θέμα των ημερών που συζητιέται έντονα από μεγάλη μερίδα της αγοράς, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη πτώση που παρατηρείται, είναι πως οι καταστηματάρχες καταλήγουν στο ότι δεν βρίσκουν λόγο να έχουν τα καταστήματά τους ανοιχτά, όσο η πανδημία εξαπλώνεται. Ο προβληματισμός του εμπορικού κόσμου της Κοζάνης για το άμεσο μέλλον είναι μεγάλος.

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πρότεινε μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων οι  οποίες πλήττονται και θα συνεχίσουν να πλήττονται έντονα για αρκετό χρονικό διάστημα λόγω του κορονοϊού.

Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος θα πρέπει να δείξει ψυχραιμία, ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος. Η μετάδοση του κορονοϊού αφορά τον καθένα, χωρίς καμία διάκριση. Τα ζητήματα που προκύπτουν είναι πολλά όμως η σύνεση και η υπευθυνότητα αυτές τις ώρες είναι που πρέπει να επικρατήσουν.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες του KOZANILIFE.GR από το κέντρο της Κοζάνης, την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, σε ώρα αιχμής το μεσημέρι πριν από το κλείσιμο των καταστημάτων:

 

 

 

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.