Πιο πολύ φοβάμαι το Ελληνικό κράτος, παρά τον Κορονοϊό – Του Μιχάλη Αγραφιώτη



Γράφει ο Μιχάλης Αγραφιώτης για το KOZANILIFE.GR:

Δεν θα μιλήσω σε επιστημονικό επίπεδο για τον κορονοϊό. Όμως θα μιλήσω για τις επιπτώσεις της ανεπάρκειας του Ελληνικού κράτους εξ’ αιτίας του κορονοϊού. Μια ανεπάρκεια που πολύ φοβάμαι ότι θα την πληρώσει ακριβά τους επόμενους μήνες ο Ελληνικός λαός. Γιατί πολύ απλά η ανοργανωσιά, οι ελλείψεις σε νοσοκομεία και η ανευθυνότητα θα μας φέρει σε πολύ δύσκολή θέση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πρώτα, απ’ όλα οι ενέργειες του κράτους σε σχέση με τη Δημόσια Υγεία είναι σε τελείως ανοργάνωτη και ανεύθυνη κατεύθυνση. Εγώ δεν θα μπω σε διαδικασία να κρίνω αν μπορούν να προλάβουν τα κρούσματα εκ των προτέρων, π.χ. αν εξετάστηκαν αυτοί που εισήλθαν στη χώρα με σωστή διαδικασία, γιατί ο ιός ίσως δεν μπορεί να διαγνωστεί, όμως η διαδικασία έρευνας και νοσηλείας των πιθανών κρουσμάτων είναι απαράδεκτη, σε σημείο να νοσούν τα στελέχη των νοσοκομείων.

Αυτό σημαίνει ότι σε λίγο καιρό αν συνεχιστεί η ίωση και νοσήσουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι και υπάρξουν και δύσκολα περιστατικά, τότε το νοσηλευτικό σύστημα της χώρας δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί και θα καταρρεύσει. Όταν επί χρόνια φωνάζαμε ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, κάποιοι ήθελαν να προσλαμβάνουν μετακλητούς.

Φοβάμαι πως αν συνεχιστεί η δύσκολη αυτή κατάσταση το σύστημα Υγείας θα αναζητήσει επιστράτευση ιδιωτών και ενίσχυση σε διαφορετικά επίπεδα για να ανταποκριθεί, αλλά σίγουρα θα υπάρξουν απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Ας ελπίσουμε ότι ο ιός θα δείξει δείγματα ύφεσης.

Δεύτερο κομμάτι είναι αυτό των οδηγιών για τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Θεωρώ ότι δεν υπήρξε ουσιαστική αντιμετώπιση. Γιατί δεν μπορείς να καταργείς τις εκδηλώσεις των καρναβαλιών και να μην καταργείς τις αθλητικές εκδηλώσεις, τις θεατρικές παραστάσεις και τις κινηματογραφικές προβολές.

Για το θέμα της εκκλησίας, δεν είμαι επιστήμονας για να αναφερθώ στο αν μεταδίδεται η θεία μετάληψη, ή να καταθέσω τη βιωματική άποψη, αλλά σίγουρα οι άρρωστοι έστω και από μία γρίπη δεν θα πρέπει οι ίδιοι να επισκέπτονται την εκκλησία για λίγες ημέρες για να μην μεταδώσουν τον τυχόν ιό σε άλλες ευαίσθητες ομάδες. Όμως και σ’ αυτό το κομμάτι θα έπρεπε η Ιερά σύνοδος να συσκεφθεί με τους αρμόδιους επιστήμονες και από κοινού να βγάλουν μια ανακοίνωση, ώστε να μην υπάρχει αναστάτωση στο πλήθος.

Τρίτο και σημαντικό κομμάτι, είναι η οικονομική κατάρρευση της οικονομίας που δεν μπορεί να προβλεφθεί πλέον από κανέναν. Οι επιπτώσεις σε παραγωγικούς τομείς είναι τεράστια. Και αυτό θα φανεί τους επόμενους μήνες. Θα πρέπει οι επιχειρηματίες να είναι προετοιμασμένοι για τις δύσκολες συνθήκες που έρχονται και οι κυβερνητικοί παράγοντες να βρούνε τρόπους για να εξομαλύνουν την κατάσταση και όχι ασπιρίνες. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει μεγάλη ύφεση στην Ελλάδα και ειδικά στην περιοχή μας. Το θέμα είναι η πολιτεία να ξεμπλοκάρει την γραφειοκρατική διαδικασία για να πάρει την ανιούσα η οικονομία μας.

Το πρώτο περιστατικό στην Κοζάνη δεν υπήρξε παράδειγμα σωστής διαχείρισης και νομίζω πως είναι ένα λάθος σοβαρό που θα έχει επιπτώσεις στην μετέπειτα πορεία διαχείρισης της κρίσης.

Να βάλει ο θεός το χέρι του, γιατί δεν βασίζομαι σε καμία περίπτωση στο κράτος.

4 σχόλια στο άρθρο “Πιο πολύ φοβάμαι το Ελληνικό κράτος, παρά τον Κορονοϊό – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

  1. κ. Αγραφιώτη
    Για το θέμα της εκκλησίας,
    1. δεν χρειάζεται να είστε ειδικός επιστήμονας στο θέμα “μετάδοση νοσημάτων με τη θεία μετάληψη” . Πρωτίστως είναι θέμα πίστεως. Αν η θεία μετάληψη είναι ψωμί και κρασί μόνον, ασφαλώς και μεταδίδει τον ιό. Αν είναι σώμα και αίμα του Θεού μεταδίδει τον υιό Του και μόνον (ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ). Εμπειρία δύο χιλιάδων ετών ! Οι ιερείς –και όχι μόνον- που καταλύουν τη θεία κοινωνία που μένει στο Άγιο Ποτήριο θα είχαν «αρπάξει» Λέπρα, Φυματίωση, AIDS κλπ.
    Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε περι Σπιναλόγκας.
    Επιστημονικές μελέτες με τη θεία Μετάληψη δεν έγιναν , οπότε ο κάθε ειδικός ιατρός αποφαίνεται κατά την πίστη του. Αυτοί που υποστηρίζουν μετάδοση του ιού , ρωτείστε τους, δεν κοινωνούν ποτέ.
    2. σίγουρα οι άρρωστοι έστω και από μία γρίπη δεν θα πρέπει οι ίδιοι να επισκέπτονται την εκκλησία για λίγες ημέρες για να μην μεταδώσουν τον τυχόν ιό σε άλλες ευαίσθητες ομάδες. ΠΟΛΎ ΣΩΣΤΑ.
    Προσθέτω: και οι ανήκοντες σε ευπαθείς ομάδες ας μην εκκλησιαστούν προς το παρόν. Δεύτερη θεία λειτουργία –την ίδια μέρα, αν επιτρέπεται και είναι εφικτό , θα αποσυμφορούσε μερικώς τους ναούς.

  2. Η Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδει κανένα νόσημα/μικρόβιο/ιό. Αυτό το αποδεικνύει η εμπειρία της Εκκλησίας εδώ και 2.020 περίπου χρόνια. Από ‘κει και πέρα, οποιαδήποτε συζήτηση περί των επιπτώσεων του συνωστισμού σε χώρους θρησκευτικής λατρείας στοχοποιεί την Εκκλησία αλλά αφήνει στο απυρόβλητο τις αιρέσεις, τις χάβρες και τα τζαμιά απ’ έξω είναι ξεκάθαρα αντιχριστιανική/χριστιανοφοβική.

    Βέβαια κακώς συζητάμε. Η εκ κορωνοϊού ίωση έχει νεκρούς λιγότερους και συμπτώματα ηπιότερα και από την απλή εποχική γρίππη. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό και για βλακώδη μέτρα / απαγορεύσεις (του γελοίου κλεισίματος σχολείων περιλαμβανομένου).

    Αλλά μάλλον οι γαμψωμύτες σταυρωτήδες θέλουν τους ανθρώπους φοβισμένους.

  3. Η εποχική γρίπη ΔΕΝ έχει περισσότερους νεκρούς, ο κορονωιος έχει 20 με 30 φορες περισσότερους νεκρούς και σε απόλυτα μεγέθη θα είναι χιλιάδες επειδή είναι πιο μεταδοτικός. Επιστημονικά, το 90% των ανθρώπων έχουν ανοσία στη λέπρα και άρα οι ισχυρισμοί για Σπιναλόγκα δε ισχύουν. Το κρασί της μεταληψης μαζί με το ασημί του σκεους και του κουταλιού σκοτώνει κάποια βακτήρια αλλά όχι και ιους σα το κορονωιο. Οι επιστήμονες έχουν υποχρέωση να προειδοποιήσουν για τους κινδύνους μετάδοσης του ιού. Και οι πιστοί μπορούν να πιστεύουν ο,τι λέει η θρησκεία, αλλά να σκεφτούν και το καλό της υπόλοιπης κοινότητας γιατί δε είναι μόνο ο εαυτός τους που μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο αλλά να μεταφέρουν τον ιο σε άλλους. Η προσωπική ευθύνη είναι σημαντική. Δε είναι απλή γρίπη γις μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.