Ιερά Σύνοδος: Ασφαλείς από τον κορωνοϊό όσοι μεταλαμβάνουν – Τι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση



Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αίσθημα ευθύνης έναντι του Θεού, της εκκλησιαστικής κοινότητος, αλλά και όσων στέκονται με διάθεση κριτικής ή και αντίθεσης έναντι Αυτής, κατά την σημερινή συνεδρίαση. Αυτής συζήτησε, μεταξύ άλλων, και το ζήτημα του νέου κορωνοϊού (Covid-19), για το οποίο έγκαιρα απεστάλη ήδη Εγκύκλιο Σημείωμα προς τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Κρατικές Αρχές, με σκοπό την συμβολή της Εκκλησίας στην προσπάθεια για την πρόληψη διασποράς της νόσου, την οποία προκαλεί ο νέος αυτός ιός.

Η Ιερά Σύνοδος κατά την σημερινή συνεδρίαση Αυτής απεφάσισε και πάλι να απευθυνθεί προς τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Ορθόδοξο Λαό καί πατρικά να προτρέψει και να επισημάνει τα εξής:

1) Να εντείνουμε όλοι τις προσευχές μας προς τον Νικητή της φθοράς και του θανάτου Κύριο Ιησού Χριστό, ώστε να διαφυλάξει υγιή και ακέραιο τον Λαό Του. Προς τον σκοπό αυτό παρακαλεί τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες να συστήσουν στους Εφημερίους, ώστε πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας της ερχομένης Β΄ Κυριακής των Νηστειών (15-3-2020), να τελεσθεί Δέηση σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπέρ της αποτροπής εξαπλώσεως της νόσου.

2) Να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, κατά τις συστάσεις των αρμοδίων κρατικών Αρχών, προς τον σκοπό της διασποράς του ιού: α) Τακτικό και καλό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι. β) Χρησιμοποίηση αντισηπτικών με οινόπνευμα. γ) Τήρηση αποστάσεων από όποιον παρουσιάζει συμπτώματα. δ) Να γίνεται επιμελής καθαριότητα των επιφανειών και σωστός αερισμός των Ιερών Ναών και των λοιπών εκκλησιαστικών χώρων. ε) Προτρέπονται όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα ασθενείας, αλλά και όσοι ανήκουν στις υγειονομικώς ευπαθείς ομάδες, πάσχοντες από αναπνευστικά προβλήματα ή σακχαρώδη διαβήτη ή καρδιαγγειακά νοσήματα, ως και οι ανοσοκατεσταλμένοι, να αποφύγουν προσωρινώς την έξοδο από την οικία τους, εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στην σχολαστική υγιεινή και καθαριότητα, να αποφύγουν τους χώρους μαζικής συναθροίσεως καθώς και τους ασπασμούς και εναγκαλισμούς, χάριν της προστασίας της υγείας των ιδίων αλλά και των αδελφών τους. στ) Όποιος παρουσιάζει συμπτώματα να επικοινωνεί με την τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κορωνοϊό.

Προς τον σκοπό της ενημέρωσης του πιστού λαού, η Ιερά Σύνοδος απεφάσισε την εκτύπωση ειδικού ενημερωτικού φυλλαδίου με τις παραπάνω οδηγίες και την διανομή του στους Ιερούς Ναούς.

3) Για τα μέλη της Εκκλησίας, η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών, γιατί οι πιστοί όλων των εποχών, γνωρίζουν ότι η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνιστά αφ᾿ ενός μια έμπρακτη κατάφαση αυτοπαράδοσης στον Ζώντα Θεό, και αφ᾿ ετέρου τρανή φανέρωση αγάπης, η οποία κατανικά κάθε ανθρώπινο και ίσως δικαιολογημένο φόβο: «φόβος δεν υπάρχει στην αγάπη, αλλά η τέλεια αγάπη διώχνει τον φόβο» (Α΄ Ἰωάν. 4, 18). Τα μέλη της Εκκλησίας γνωρίζουν ότι η κοινωνία, δηλαδή η σχέση, είναι καρπός αγάπης και άθλημα ελευθερίας, ακριβώς γιατί αγνοεί την καχυποψία, τις επιφυλάξεις, τους φόβους.

Οι συζητήσεις και οι απόψεις που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για το όλο ζήτημα, ακόμη και για ενδεχόμενη απαγόρευση της Θείας Ευχαριστίας, ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία και έχουν διαφορετική προσέγγιση. Όσοι προσέρχονται «μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης» και απολύτως ελεύθερα χωρίς κανένα δυναστικό καταναγκασμό, κοινωνούν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, που γίνεται «φάρμακο αθανασίας», «εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον».

Όλοι αυτοί οι πιστοί, ο ευσεβής και γεμάτος αγάπη ορθόδοξος Λαός, και ο ευαγής Ιερός Κλήρος που μέσα από την θεία Κοινωνία εκφράζουν την αγάπη τους και την δίψα τους για ζωή και σχέση, το ελάχιστο που δικαιούνται από τους συμμετέχοντες στον δημόσιο διάλογο είναι ο σεβασμός προς την πίστη τους και την επιλογή τους αυτή, να αγαπούν χωρίς φόβο και ανασφάλεια. Χωρίς να καταδικάζουμε κανέναν για τον φόβο και την ανησυχία του, ομολογούμε ότι όλοι οι πιστοί, επιτελώντας το χρέος της εν ελευθερία αγάπης μας, θα εξακολουθήσουμε στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μας να λειτουργούμε και να κοινωνούμε, έχοντας την βεβαιότητα ότι κοινωνούμε στη Ζωή και στην αθανασία.

21 σχόλια στο άρθρο “Ιερά Σύνοδος: Ασφαλείς από τον κορωνοϊό όσοι μεταλαμβάνουν – Τι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση

  1. Πρόβατα ξυπνάτε!!!!!

    - Edit

    Απαντήστε

    Όποιος πιστεύει ότι δεν μεταδίδονται νοσήματα και ασθένειες μέσω της θείας κοινωνίας το 2020 απλά δεν έχω λόγια να περιγράψω περί τίνος ανθρώπου πρόκειται….. Ξυπνήστε νεοέλληνες χανόμαστε!!!!

    1. Το 1985 ο «προοδευτικός» βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Αγοράστης (1930-2015), εκλεγόμενος στην περιφέρεια της Λάρισας, για την πρόληψη του AIDS κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και ζητούσε μέτρα γιατί «η Θεία Κοινωνία μπορεί να σώζει την ψυχή των χριστιανών αλλά ενδέχεται να βλάπτει σοβαρά την υγεία τους».

      Η ερώτησή του προκάλεσε την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οποία τονίζεται:
      «.. ιατρικώς δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ βεβαιωμένη περίπτωσις απλού πιστού στον οποίον να έχει μεταδοθεί αρρώστια με τη Θεία Μετάληψη. Ούτε και ιερέως, ο οποίος μάλιστα μετά την κοινωνία των πιστών κάνει την «κατάλυση» και καταπίνει όλα τα υπόλοιπα της Θείας Κοινωνίας μέχρι τρυγός [μέχρι τον πάτο], μαζί με ό,τι από το στόμα του κάθε μεταλαμβάνοντος δια της Αγίας Λαβίδας κατέληξε στο Άγιο Ποτήριο. Ούτε ακόμη και τότε που έβραζε η φυματίωση, εθέριζε η σίφυλλη και η λέπρα ήτανε ευρύτατα διαδεδομένη. Τα ίδια προφανώς θα ίσχυαν αν ετίθετο θέμα και για το AIDS. Δεδομένα τα οποία να οδηγούν την ιατρική σε παρέμβαση δεν υπάρχουν. … Σύγκρουση μεταξύ επιστήμης και Εκκλησίας δεν υπάρχει παρά μόνο στους έχοντες τρικυμία εν κρανίω. Εφόσον αμφότερες εξυπηρετούν την αλήθεια, οπωσδήποτε δεν κινούνται επί διαφορετικής βάσεως και σε διαφορετικά επίπεδα. Χρειάζεται βεβαίως επίγνωση των ορίων εκάστης και αλληλοσεβασμός στην τήρηση των αποστάσεων εκατέρωθεν.»

    2. Η κορυφαία λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλου τονίζει:
      Οσοι θέλουν να λάβουν θεία κοινωνία, να μην φοβούνται για κοροναϊό
      Οταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. 06.03.2020 ΕΘΝΟΣ

  2. “με αίσθημα ευθύνης έναντι του Θεού, της εκκλησιαστικής κοινότητος, αλλά και όσων στέκονται με διάθεση κριτικής ή και αντίθεσης έναντι Αυτής” το αίσθημα ευθύνης υπέρ της δημόσιας υγείας απουσιάζει. Η κυρία γιαμαρελου είναι μια γιατρός που ολόκληρη η ιατρική κοινότητα μέσω του θεσμικού της αντιπροσωπου έχει” αδειασει” χωρίς περιστροφές. Δεν είναι θέμα μόνο αυτού που μετά λαμβάνει αυτό αλλά και όλων όσων θα έρθει σε επαφή μετά. Θα περίμενα μεγαλύτερη σύνεση από την εκκλησία σε αυτή την περίοδο.

    1. ολόκληρη η ιατρική κοινότητα μέσω του θεσμικού της αντιπροσωπου την έχει” αδειασει” χωρίς περιστροφές. !!!!!
      ποιά ολόκληρη κύριε ανώνυμε ; 5-6 γιατροί (, ανειδίκευτοι,ουρολόγοι, γυναικολόγοι, ακτινολόγοι κλπ),η πλειοψηφία του Δ.Σ. !! ε, και ! Ακοινώνητοι, αλειτούργητοι για δεκαετίες έχουν άποψη και για τα μυστήρια της Εκκλησίας. Εσύ να τους εμπιστεύεσαι (ούτως ή άλλως έχεις χρόνια να κοινωνήσεις). Εγώ θα κοινωνώ ΔΙΟΤΙ : Η Θεία Κοινωνία, ναι! όντως, μεταδίδει τον υιό. Αλλά αυτός ο υιός είναι ο Υιός του Θεού: ο Κύριος Ιησούς Χριστός.

  3. δεν έχω λόγια να περιγράψω περί τίνος ανθρώπου πρόκειται…09/03/2020 στις 16:19 – Edit

    Βέβαια υπάρχουν πάντοτε και άνθρωποι άσκεφτοι, βοσκηματώδεις, που απλώς επιβιώνουν χάρη στις ορμές αυτοσυντήρησης – χωρίς ερωτήματα για την αιτία και τον σκοπό της ύπαρξης.

      1. ΟΧΙ δεν σε έπλασε ο Θεός., απόγονος του πιθήκου είσαι. ! έτσι λένε οι “επιστήμονες”

        κατά βάθος ενα πιθικάκι είσαι
        και μπορείς και να ασχημονείς
        αρκεί να μη σε πάρουν χαμπάρι
        από το μηδέν ήρθες και στο μηδέν θα ξαναγυρίσεις. ΕΙΣΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ ! ό λ α ε π ί τ ρ έ π ο ν τ α ι !

        1. ΑΔΕΛΦΕ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ!

          ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΕΓΙΝΑΝ ΘΕΟΙ ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΟΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ!
          ΓΙ’ΑΥΤΟ ΤΡΕΜΟΥΝ ΑΠΟ ΦΟΒΟ!
          Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΣΕΙ.

    1. ΠΡΌΒΑΤΑ ΞΥΠΝΆΤΕ

      - Edit

      Απαντήστε

      Θλίψη λύπη σκοταδισμός σε αυτόν τον τόπο δεν περίμενα να έχουμε πιάσει τόσο πάτο ….
      Κρίμα να υπάρχουν τέτοια μυαλά με τέτοιες αντιλήψεις……
      Το μεγαλύτερο κακό αυτής της χώρας είναι η εκκλησία … Τέλος

  4. Συναντήθηκαν 8 ηλικιωμένοι επαγγελματίες Χριστιανοί κι αποφάσισαν ύστερα από διεξοδική συζήτηση ότι ένας ιός δεν μεταδίδεται με το σάλιο. Ως επιπλέον μέτρο πρόληψης ενημέρωσαν προσωπικά τον COVID-19 ότι του απαγορεύουν να φωλιάζει σε κουταλάκια της εκκλησίας και να αυτοκτονεί από τα σάλια των ασθενών Χριστιανών. Ύστερα, συντάξανε μία ανακοίνωση ώστε να ενημερώσουν τους πιστούς για τα ευρήματα της βαθιάς και τεκμηριωμένης έρευνας με τα αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα. Η επιστημονική κοινότητα έχει ήδη κάψει τα πτυχιά, διέγραψε τους νόμους της φύσης και ανέβηκε στα δέντρα για να φάει βελανίδια.

    1. ….ότι ένας ιός δεν μεταδίδεται με το σάλιο……….

      ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ; ή κάνεις επίδειξη διαστροφής και ετσιθελισμού.
      θα σκάσεις μέσα στα ρούχα του ορθολογισμού σου.

        1. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΔΕΛΦΕ!

          - Edit

          Απαντήστε

          ΑΔΕΛΦΕ ΤΖΑΜΠΑ ΣΥΓΧΙΖΕΣΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΙΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ.
          ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΟ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ!
          Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ.
          ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΛΟΓΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ.
          ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ.

          ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΕΝΕΤΕ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΓΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΙΣΩΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ.

          ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ!
          ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!
          ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ.

          1. Εύχομαι να είσαι τρολ και τόση ώρα να σπας πλάκα, γιατί διαφορετικά οι αντιλήψεις σου και των ομοίων σου είναι απείρως επικινδυνότερες του ιού.

  5. ρε παιδια προς τι τοσο μισος σε θεματα της εκκλησιας? υπαρχει κοσμος που μπορει να πιστευει οτι θέλει.. στον θεο, στην θεια κοινωνια, στον βουδα, στον αλλαχ. γιατι τοσο εντονη κριτικη σε αυτους πιστευουν στον χριστιανισμο? σας ενοχλει τοσο πολύ? αλλα πραγματα δε σας ενοχλουν σε αυτη τη ζωή παρα το τι πιστευουν ι χριστιανοι? δεν ειναι καλες οι εμμονες και η κακια, να το κοιταξετε ορισμενοι..

    1. Δεν μας φταίνε τα μυστήρια της εκκλησίας. Όποιος θέλει εξάλλου τα πιστεύει, όποιος θέλει όχι. Σε μία στιγμή όπου όλος ο κόσμος μιλάει για τη νέα γρίπη, θα περίμενε κανείς από την εκκλησία μία πιο υπεύθυνη στάση όπου θα ενημέρωνε πως θα συνεχίσει τα μυστήρια αλλά με προσωπική ευθύνη του καθένα. Αυτό, μέχρι του να διατείνεσαι ότι μία αρρώστια δεν κολλάει στην εκκλησία, χωρίς κανένα επιστημονικό στοιχείο, χωρίς καμία απόδειξη, είναι σοκαριστικό, εξοργιστικό κι εγκληματικό. Δε μπορεί μία παρέα θρησκευόμενων ανθρώπων (άρα και βαθιά προκατειλημμένων) να ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ότι ο ιός δεν μεταδίδεται με το σάλιο και την Θεία Κοινωνία. Πρόσεξε, όχι να υποθέτουν ούτε να το κρατάνε ως προσωπική γνώμη, ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ.

  6. ΜΗΝ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ

    - Edit

    Απαντήστε

    ΑΙΤΙΟ, ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ;
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΠΩΣ Ο ΙΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΣΠΕΙΡΑΝ (ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΙΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ), ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

    ΟΛΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ!!!

    ΤΑ ΜΙΝΤΙΑ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΕΛΙΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΗ.

    ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΛΑΝΗ, ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΟΛΕΘΡΙΑΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΤΕΡΩΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΑΘΕΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!

    ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΙΤ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ!

    Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΙΝΤΙΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΤΑ ΜΙΝΤΙΑ.
    ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΑΙΤΙΟΥ.

    ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ
    ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ …ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!

    Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ!
    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ!

    https://terrapapers.com/yvris-ke-nemesis/

  7. δεν πρέπει να χάσει πελάτες η εκκλησία . Θα μειωθούν τα έσοδά της και κατά συνέπεια το κοινωνικό της έργο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.