Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Σερβίων – Δείτε το βίντεο



Στην κεντρική πλατεία Σερβίων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 08 Μαρτίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ. (Κυριακή της Ορθοδοξίας) η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης για το Oλοκαύτωμα της πόλεως από τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής (06-03-1943). Τιμήθηκε από όλους του παρευρισκόμενους , ιερείς , εκπρόσωπο του κοινοβουλίου και αρχών το γεγονός με την επιμνημόσυνη δέηση , κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και τον Εθνικό μας Ύμνο από την Φιλαρμονική Μπάντα Σερβίων.

Την ομιλία για το ιστορικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Γεώργιος Χρήστου πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σερβίων. Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Χρήστου , κάλεσε τους γνωρίζοντες ονόματα από τα θύματα του ολοκαυτώματος , να επικοινωνήσουν με την Δημοτική επιχείρηση έτσι ώστε να υπάρξει μια πλήρης λίστα όλων των θυμάτων. Σκοπός της συλλογής να αναγραφούν σε ένα μνημείο που στερείτε η πόλη των Σερβίων , ως ελάχιστη ιστορική αναγνώριση αυτής της θηριωδίας από τις κατοχικές φασιστικές δυνάμεις.

<<<ΑΘΑΝΑΤΟΙ>>>

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την εκδήλωση για την 77η επέτειο του ολοκαυτώματος των Σερβίων από το cerbiwnfrouros.blogspot.com:

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.