Ο Μορφωτικός Σύλλογος Αλωνακίων Κοζάνης στην εκδήλωση των 30 χρόνων της Ένωσης Ποντίων Στουτγάρδης στη Γερμανία – Δείτε φωτογραφίες



Στην εκδήλωση των 30 χρόνων, της Ένωσης Ποντίων Στουτγάρδης & Περιχώρων «Η Ρωμανία», το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020, συμμετείχε και ο Μορφωτικός Σύλλογος Αλωνακίων «ΠΟΝΤΟΣ» από τα Αλωνάκια Κοζάνης, με τον οποίο είχαν «αδελφοποιηθεί» σε ειδική εκδήλωση, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2020 στα Αλωνάκια Κοζάνης, όπου παρευρέθηκαν μέλη και φίλοι από τον σύλλογο της Γερμανίας, για τον σκοπό αυτό.

Στο χορό των 30 χρόνων, συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Γιάννης Κουρτίδης, Αλέξης Παρχαρίδης και Γιώργος Ιωαννίδης στο τραγούδι, Μπάμπης Κεμανετζίδης στη λύρα και στο κλαρίνο, Γιάννης Αραματανίδης στο αγγείο και στη φλογέρα, Μπάμπης Λαζαρίδης στη λύρα, Χρήστος Ανδρονικίδης στο νταούλι, Γιάννης Πολυχρονίδης στο νταούλι και Γαβριήλ Θεοδωρίδης στο αρμόνιο.

Στην εκδήλωση αυτή, τιμήθηκαν όλοι όσοι δημιούργησαν, καθώς και υπηρετούν τον σύλλογο, αφού όπως αναφέρουν οι ίδιοι έχουν αφιερώσει τη χρονιά του 2020, στο να τιμηθούν τα 30 χρόνια δράσης και λειτουργίας του συλλόγου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Στουτγάρδης και Περιχώρων, Δημήτρης Παπαγερίδης με καταγωγή από τα Αλωνάκια Κοζάνης και τα μέλη του συλλόγου, ευχαρίστησαν τα μέλη του συλλόγου της Κοζάνης, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή, στέλνοντας εγκάρδιες ευχές και πλούσια δώρα.

Με αφορμή αυτήν την εκδήλωση, τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Αλωνακίων ξεναγήθηκαν και γνώρισαν τα αξιοθέατα και την νυχτερινή ζωή της Στουτγάρδης, καθώς και τα Περίχωρα, όπου κατοικούν Έλληνες πατριώτες.

Δείτε τις φωτογραφίες του Ηλία Αθανασιάδη για το KOZANILIFE.GR από την εκδήλωση στη Γερμανία:

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.