Πολάκης: «Χριστιανοταλιμπανισμός – Δεν μπορεί να σταματάμε καρναβάλια και οι πιστοί να μεταλαμβάνουν από το ίδιο κουτάλι»



«Είναι Χριστιανοταλιμπανισμός να σταματάνε εκδηλώσεις και από την άλλη να μην έχει βγει μια ανακοίνωση για την Αγία Μετάληψη από το ίδιο κουτάλι… για να μην μουτρώσουν οι ιερωμένοι» είπε, σήμερα, ο Παύλος Πολάκης.

Κατά τη διάρκεια επίκαιρη ερώτησης στη Βουλή, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό, ενώ εξαπέλυσε βολές και κατά του καθηγητή οικονομικών της Υγείας, Ηλία Μόσιαλου. «Είδα τον παλαιό μου συμμαθητή και καθηγητή οικονομικών της Υγείας Ηλία Μόσιαλο να μασάει τα λόγια του για το εάν μεταδίδεται από μετάληψη ο κορονοϊός. Έλεος! Φοβάται μην του πουν κουβέντα».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι έγινε λάθος χειρισμός από το υπουργείο Υγείας, στην περίπτωση της Πάτρας και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί να σταματάμε συγκεντρώσεις όπως το καρναβάλι και από την άλλη στις εκκλησίες να αφήνουμε να πίνουν από το ίδιο από κουτάλι… Αυτό είναι χριστιανοταλιμπανισμός, βάλτε τον ΕΕΟΔΥ να βγάλει ανακοίνωση. Σοβαρευτείτε, δεν είναι θέμα μη μουτρώσουν οι ιερωμένοι, άλλες Εκκλησίες το έκαναν αυτό…».

Κοντοζαμάνης: Δεν υπήρξαν παραλείψεις στην Πάτρα

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης παρουσιάστηκε καθησυχαστικός για την εγρήγορση του συστήματος Υγείας αλλά απέφυγε να πάρει θέση σχετικά με τους εκκλησιασμούς και την Αγία Μετάληψη. «Είμαστε σε διαρκή επαφή με ΠΟΥ και το κέντρο λοιμώξεων, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών», τόνισε. Τέλος, ανέφερε ότι δεν υπήρξαν παραλείψεις ή λάθη στην Πάτρα. «Βλέπουμε τι γίνεται παγκοσμίως να το αντιμετωπίσουμε όλο μαζί, με επιτυχία, μπήκαμε σε δεύτερη φάση για αντιμετώπιση περιστατικών».

Πηγή: iefimerida.gr

13 σχόλια στο άρθρο “Πολάκης: «Χριστιανοταλιμπανισμός – Δεν μπορεί να σταματάμε καρναβάλια και οι πιστοί να μεταλαμβάνουν από το ίδιο κουτάλι»

  1. O αλειτούργητος έχει άποψη και για την Αγία Μετάληψη !
    Προφανώς τον καλύπτει, νομίζει, η ιατρική του ιδιότητα.
    Η κορυφαία λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλου τονίζει:
    Οσοι θέλουν να λάβουν θεία κοινωνία, να μην φοβούνται για κοροναϊό
    Οταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. 06.03.2020 ΕΘΝΟΣ

    Αυτή η στρούγκα τέτοιο τυρί βγάζει !!! Διαβάστε δηλώσεις του κ. Τσίπρα: Να γίνει σύσταση από τον ΕΟΔΥ στην εκκλησία για τη Θεία Κοινωνία. iefimerida.gr 6-2-20

  2. ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ Ο ΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΡΑΣΙ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΩ ΘΕΕ ΜΟΥ;

    1. Δηλαδή ένα-δύο ποτηράκια κρασί την ημέρα τον ιό τον κάνει πέρα. Ψελλισμός τετραγωνισμένης ανοησίας !!!!

      Τι θυμήθηκα. Την ημέρα της Πεντηκοστής οι μαθητές του Χριστού μιλούσαν στο πλήθος που συγκεντρώθηκε μιά γλώσσα και όλοι άκουγαν τη δική τους γλώσσα . Οι περιφρονητές (αρνητές) χλεύαζαν : γλεύκους μεμεστωμένοι εισί ! (μεθυσμένοι είναι !! ) (ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ )

  3. Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ !
    Θεία Κοινωνία: Στο διάστημα του μισού αιώνα που λειτουργούσε ο άγιος παπά-Νικόλας ο Πλανάς, άνευ διακοπής (διότι δεν αρρώστησε ποτέ), έτυχε κάποια φορά εκεί στην ενορία του, σ’ ένα στενό δρομάκι να κρύπτεται ένας λεπρός σε μεγάλο βαθμό.
    Του είχαν φαγωθεί τα χείλη του από την φοβερή ασθένεια. Πήγε μια φορά ο Πατήρ να τον κοινωνήσει, αλλά το κατεστραμμένο του στόμα, δεν μπορούσε να παραλάβει το Άγιο Σώμα του Κυρίου.

    Χωρίς κανένα, μα κανένα δισταγμό, ο Πατήρ έσκυψε και με το στόμα του επήρε το θείο Μαργαρίτη, που είχε πέσει και τον «κατέλυσε»! Κατόπιν ο ασθενής μεταφέρθηκε σε λεπροκομείο μαζί με την κόρη του που είχε μολυνθεί και της είχαν φαγωθεί τα δάχτυλα. Εν τούτοις ο π. Νικόλας δεν έπαθε τίποτα!

    Αυτό, ας το δούνε αυτοί που δυσκολεύονται να κοινωνήσουν, γιατί φοβούνται τα μικρόβια. Μεγάλη βλασφημία. Ένας Θεός, ζώντων και νεκρών, ποιητής ουρανού και γης, να προσβάλλεται από τα μικρόβια! Παραλογισμοί σκοτισμένων απίστων. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, στην ευχή του που διαβάζουμε πριν την Θεία Μετάληψη, εξηγεί το τι πιστεύουμε για την Θεία Κοινωνία: «Πιστεύω Κύριε, και ομολογώ, ότι Συ ει αληθώς ο Χριστός, ο Υιός του Θεού του ζώντος, ο ελθών εις τον κόσμον αμαρτωλούς σώσαι, ων πρώτος ειμί εγώ.

    Έτι πιστεύω, ότι τούτο αυτό εστί το άχραντον Σώμα Σου, και τούτο αυτόεστί το τίμιον Αίμα Σου. Δέομαι, ουν Σου, ελέησόν με, και συγχώρησόν μοιτα παραπτώματά μου, τα εκούσια και τα ακούσια, τα εν λόγω, τα εν έργω, τα εν γνώσει και αγνοία, και αξίωσόν με ακατακρίτως μετασχείν των αχράντων Σου Μυστηρίων, εις άφεσιν αμαρτιών, και εις ζωήν αιώνιον. Αμήν.

  4. Ο παπάς που κοινωνούσε τους λεπρούς στη Σπιναλόγκα και δεν κόλλησε ποτέ
    |
    Οι χανσενικοί στη Σπιναλόγκα ήταν οργισμένοι με τον Θεό, γιατί η ασθένειά τους ήταν μια αφόρητη δοκιμασία.
    Ένας Γεραπετρίτης παπάς τόλμησε να τους επισκεφθεί κάποτε και να λειτουργήσει στον Άγιο Παντελεήμονα στο νησί. πως Στην πρώτη Λειτουργία δεν πάτησε ψυχή. Οι λεπροί άκουγαν πεισμωμένοι από τα κελιά τους την ψαλμωδία, κι άλλοτε την σκέπαζαν με τα βογκητά τους κι άλλοτε με τις κατάρες τους. Ο ιερέας όμως ξαναπήγε. Στην δεύτερη τούτη επίσκεψη ένας από τους ασθενείς πρόβαλε θαρρετά στο κατώφλι του ναού.
    – Παπά, θα κάτσω στην Λειτουργία σου μ’ έναν όρο όμως. Στο τέλος θα με κοινωνήσεις. Κι αν ο Θεός σου είναι τόσο παντοδύναμος, εσύ μετά θα κάμεις την κατάλυση και δεν θα φοβηθείς τη λέπρα μου.
    Ο ιερέας έγνευσε συγκαταβατικά. Στα κοντινά κελιά ακούστηκε η κουβέντα κι άρχισαν να μαζεύονται διάφοροι στο πλάι του ναού, εκεί που ήταν ένα μικρό χάλασμα, με λιγοστή θέα στο ιερό. Παραμόνευσαν οι χανσενικοί στο τέλος της Λειτουργίας κι είδαν τον παπά δακρυσμένο και γονατιστό στην Ιερή Πρόθεση να κάνει την κατάλυση.
    Πέρασε μήνας. Οι χανσενικοί πίστευαν πως θά ‘ρθει τούτη τη φορά ως ασθενής κι όχι ως ιερέας. Όμως ο παπάς επέστρεψε υγιής. Για δέκα τουλάχιστον χρόνια η Σπιναλόγκα είχε τον ιερέα της. Οι χανσενικοί αναστύλωσαν μόνοι τους της εκκλησία και συνάμα αναστύλωσαν και την πίστη τους. Κοινωνούσαν τακτικά και βεβαιώθηκαν πως το «θαύμα της Σπιναλόγκα» συνέβαινε ξανά και ξανά.
    To 1957, με την ανακάλυψη των αντιβιοτικών και την ίαση των λεπρών, το λεπροκομείο έκλεισε και το νησί ερημώθηκε. Μόνο ο ιερέας έμεινε στο νησί ως το 1962, για να μνημονεύει τους λεπρούς μέχρι 5 χρόνια μετά το θάνατό τους.

  5. Χειρότερος και από τα δαιμόνια που τού υπαγορεύουν αυτά τα ψέμματα ο Πολάκης! Διότι μέχρι και τα πονηρά πνεύματα φρίττουν και μόνο στην θέα του Ποτηρίου με το Σώμα και το Αίμα του Δεσπότου.

    1. Θα μείνει αξέχαστη η ιστορική δήλωση του Παύλου Πολάκη πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, που αγωνιζόταν για τη μη πώληση του Αεροδρομίου Χανίων, προκειμένου να κερδίσει την ψήφο των Χανιωτών.
      Aν πουληθεί το Αεροδρόμιο Χανίων, «εγώ θα ξαπλώσω στον αεροδιάδρομο».
      Τελικά όχι μόνο πουλήθηκε και μάλιστα με την υπογραφή των κυβερνώντων και συγκεκριμένα των Δραγασάκη, Τσακαλώτου, Σταθάκη και Σκουρλέτη, αλλά αποδείχτηκε ότι η Fraport δεν είχε τα χρήματα για την αγορά και μόλις πριν λίγες ημέρες χρηματοδοτήθηκε και από χρήματα των Ελλήνων καταθετών, αφού ένα μέρος της χρηματοδότησης προήλθε από την Alpha Bank, αλλά και άλλες ξένες τράπεζες που συμμετέχει το Ελληνικό Δημόσιο 29 Μαρτίου 2017 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

      Ο κ. Πολάκης, αυτό το όνειδος της πολιτικής, ΕΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΗΣ 14-7-17

    2. Η ΛΟΓΙΚΗ του Πολάκη ……ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.!
      1. ο κ. Πολάκης, εντελώς αυθαίρετα, επεξεργάστηκε τις αιτήσεις γιατρών και νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ για τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και αντικατέστησε τον κατάλογο επιτυχόντων που είχε εκδώσει η ειδική επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον δικό του κατάλογο. ΖΟΥΓΚΛΑ 27-3-17 ΛΟΓΙΚΟΝ !
      2. Ο κ. Πολάκης πήρε καταναλωτικό δάνειο από μία μικρή κρατική τράπεζα -την τράπεζα Αττικής- το πρωτοφανές για τις εποχές που ζούμε ποσό των 100.000 ευρώ, τέτοιους καιρούς που οι τράπεζες παίρνουν μόνο από κατασχέσεις λογαριασμών ακόμα και 500 ευρώ, μέχρι και σπίτια του κόσμου και φυσικά δεν δίνουν ούτε ευρώ. iefimerida.gr ΛΟΓΙΚΟΝ !
      3. «Σαχλαμαρόμαγκας»: Η «Εφημερίδα των Συντακτών» κάνει φέτες τον Πολάκη | iefimerida.gr. ΝΑΙ Η Εφημερίδα των Συντακτών ! ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟΝ !

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.