Το σχέδιο του Ερντογάν για τον μεγάλο καταυλισμό μεταναστών στον Έβρο – Του Παντελή Καπλάνογλου



Γιατί ο Ερντογάν δημιουργεί έναν τεράστιο καταυλισμό στα σύνορα του Έβρου;

Εδώ και αρκετές ημέρες η τουρκικές αρχές ήταν απλά εξαφανισμένες από τα σύνορα, αφήνοντας τους χιλιάδες μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν τα Ελληνικά σύνορα.Η παράνομη και μαζική επίθεση στα Ελληνικά σύνορα απέτυχε, γιατί άμεση ήταν η αντίδραση της Αστυνομίας, του Στρατού ακόμα και των Ελλήνων πολιτών.

Οπότε το αρχικό σχέδιο του Ερντογάν να εκβιάσει την Ευρώπη απέτυχε.

Πιστεύω πως πλέον ετοιμάζει μία μαζική επίθεση από μετανάστες , όχι από μερικές εκατοντάδες που προσπαθούσαν κάθε φορά , αλλά αυτή την φορά από χιλιάδες για αυτό τους μαζεύει , τους οργανώνει και θα τους αμολήσει τις επόμενες ημέρες.

Όταν αυτό γίνει τότε θα βγει νικητής γιατί οποία και να είναι η εξελίξει θα είναι υπέρ του, πολύ απλά φανταστείτε τα δύο σενάρια που υπάρχουν.

Στο πρώτο σενάριο με το που γίνετε η επίθεση ο στρατός ανοίγει πυρ και σκοτώνει δεκάδες ή εκατοντάδες μετανάστες στην προσπάθεια του να τους σταματήσει, φανταστείτε τι θα γίνει σε διεθνές επίπεδο και κατά πόσο θα κατηγορηθεί η Ελλάδα για αυτό που έκανε. Φανταστείτε τους τίτλους των διεθνών μέσων ενημέρωσης “Πρόσφυγες γλύτωσαν την φρίκη του πολέμου και τους σκότωσαν οι Έλληνες στα σύνορα τους” (άσχετα εάν οι νεκροί θα είναι από άλλες χώρες), διότι σε εκείνο το σημείο θα υπάρχει μόνο η “κακιά” και “αιμοβόρα” Ελλάδα και όχι συνολικά η Ευρώπη.

Ο Ερντογάν κερδίζει σε πολλαπλό επίπεδο , εμφανίζει σαν ηθικούς αυτουργούς τους Ευρωπαίους με “δολοφόνο” την Ελλάδα, σε αυτό το σενάριο μπορεί ακόμα να προβεί σε μία κατά μέτωπο στρατιωτική επίθεση έχοντας την δικαιολογία πως “προστατεύει τους καημένους πρόσφυγες” από την “κακιά Ελλάδα”.

Σαφώς και θεωρώ απίθανο να επιτεθεί στρατιωτικά την Ελλάδα γιατί έχει ήδη πολλά μέτωπα ανοιχτά , αλλά θα έχει κερδίσει μία μεγάλη επικοινωνιακή μάχη σαν παρακαταθήκη για το μέλλον. Η Ευρώπη θα υλοποιήσει κάθε του αίτημα χωρίς δισταγμό και θα μεταφέρει ΟΛΗ την ευθύνη αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Στο δεύτερο σενάριο δεν ανοίγουν πυρ οι Ελληνικές δυνάμεις έχοντας σαν αποτέλεσμα να περάσουν δεκάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες μέσα στην Ελληνική επικράτεια και κατά επέκταση στην Ευρώπη, γιατί χωρίς ωμή βία δεν μπορείς να αποτρέψεις την είσοδο σε έναν τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Σε κάθε περίπτωση ο Ερντογάν θα βγαίνει ο μεγάλος ΝΙΚΗΤΗΣ και η μεγάλη χαμένη για ακόμα μία φορά θα είναι η Ελλάδα.

Ελπίζω και παρακαλάω τον θεό να είμαι λάθος , να μας λυπηθεί και να μας προστατεύσει.

Παντελής Καπλάνογλου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.