Η Τουρκία στέλνει 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στον Έβρο



Την προπαγάνδα του Τούρκου προέδρου, για νεκρούς και τραυματίες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο αναβαθμίζει ο υπουργός Εσωτερικών της γείτονος Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «απάνθρωπες συμπεριφορές από ελληνικής πλευράς» και ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα στείλει 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στον Έβρο για την ασφάλεια των μεταναστών που βρίσκονται εκεί.

«Οι Έλληνες τραυμάτισαν 164 ανθρώπους», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Άγκυρα προχωρά σε αυτήν την κίνηση προκειμένου να εμποδιστούν οι αποτροπές εισόδου στις οποίες προχωρά η ελληνική πλευρά και να πιέστουν ακόμη περισσότερο οι μετανάστες προς τα ελληνικά εδάφη.

Tην ίδια ώρα αυτή η κλιμάκωση δημιουργεί ανησυχία καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως μαζί με τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων, στην τουρκική πλευρά των συνόρων μπορεί να βρεθούν και παρακρατικοί οι οποίοι όχι μόνο να εξοπλίζουν τους μετανάστες αλλά και να προκαλέσουν προβοκάτσια.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των αποκαλυπτικών βίντεο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα που δείχνουν Τούρκους αστυνομικούς να ρίχνουν χημικά στους Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικούς που φυλάσσουν τα σύνορα.

Τα πλάνα από ελληνικής πλευράς δείχνουν την τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές (πολυβομβιδοβόλο ή κανονάκι) καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά.

Όπως φαίνεται καθαρά πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται 40 μέτρα από τα σύνορα.

Από το newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.