Online Dating Apps στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα

Είναι πλέον γνωστό ότι μια από τις πλέον δημοφιλείς δραστηριότητες των νέων στην Ελλάδα είναι η χρήση εφαρμογών γνωριμιών. Το online dating έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου, έτσι και στη δική μας υπάρχουν πλέον δεκάδες εφαρμογές για κινητά ή tablet, καθώς και ιστοσελίδες που προσφέρουν στους χρήστες τη δυνατότητα να γνωρίσει άτομα για να βγει ραντεβού, ή ακόμα και να βρει το ταίρι των ονείρων του.

Όποιες και αν είναι οι ερωτικές προτιμήσεις, οι συνήθειες ή τα γούστα του καθενός από εμάς, έχει την ευκαιρία να βρει πλατφόρμες που παρέχουν περιβάλλον φιλικό προς το χρήστη, συμβουλές για επιτυχημένο φλερτ και, φυσικά, χιλιάδες μέλη που περιμένουν να τον γνωρίσουν. Δεν είναι τυχαίο το ότι, σύμφωνα με έρευνες, το 54% των Ελλήνων ηλικίας 18 με 45 ετών έχουν χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους online υπηρεσίες γνωριμιών, ενώ, το ποσοστό αυτό αγγίζει το  70% σε νέους κάτω των 30 ετών.

Εφαρμογές όπως το Tinder, το Badoo ή το OkCupid, που είναι γνωστές παγκοσμίως, μας προσφέρουν τη δυνατότητα να περιηγηθούμε στις σελίδες τους και να βρούμε αμέτρητα ενδιαφέροντα προφίλ, φιλτράροντας τα αποτελέσματα της έρευνας μας με βάση τα δημογραφικά ή εμφανισιακά χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχει το επόμενο ταίρι μας. Επίσης, υπάρχουν και εγχώριες εφαρμογές, ΄πως το Greece Dating ή το Hi5, που είναι ελληνικά applications που εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Φυσικά, η λίστα περιλαμβάνει κι άλλες εφαρμογές πιο…”παιχνιδιάρικες”, όπως το Hot or Not, ενώ, για τους πιο “τολμηρούς”, το Finally και το Joyride προσφέρουν τη δυνατότητα σε εργένηδες να αναζητήσουν ένα γρήγορο και άμεσο ραντεβού. Τέλος, για όσους έχουν πιο…”προχωρημένα” γούστα, υπάρχει το Erodate.gr, που απευθύνεται σε ζευγάρια που ενδιαφέρονται και για ανταλλαγή συντρόφων.

Φυσικά, όπως συμβαίνει στο φλερτ εκτός διαδικτύου, έτσι και η χρήση αυτών των εφαρμογών προϋποθέτει να γνωρίζει κανείς πως να προσεγγίσει το άλλο φύλλο. Βασική προϋπόθεση για επιτυχημένο φλερτ είναι να μπορεί να ξεκινήσει το τσατ με μια έξυπνη ατάκα ή ένα αστείο που θα τον κάνει να ξεχωρίσει από τη μάζα, καθώς, μην ξεχνάτε ότι, όπως εσείς, έτσι και το άτομο που προσπαθείτε να προσεγγίσετε έχει πρόσβαση σε εκατοντάδες άλλα προφίλ εκτός από το δικό σας. Ποτέ δεν υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία για να κάνει κάποιος μια καλή πρώτη εντύπωση, γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε το πρώτο σας μήνυμα ώστε να τραβήξετε το ενδιαφέρον του χρήστη που σας ενδιαφέρει. 

Γίνεται αντιληπτό οτι, όρεξη να έχει κανείς, ο κατάλογος των ελληνικών ιστοσελίδων γνωριμιών περιλαμβάνει μια τεράστια γκάμα επιλογών για όλα τα γούστα. Εσείς απλώς αποφασίστε τι αναζητάτε και ετοιμαστείτε να “βουτήξετε” στον συναρπαστικό κόσμο του online dating.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.