Με μεγάλη επιτυχία ο χορός της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων



Παρουσία μελών και φίλων, που κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του συλλόγου, το βράδυ του Σαββάτου της 28ης Δεκεμβρίου 2019.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του Προέδρου της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων, κ. Δημήτριου Μιχαηλίδη, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, σημείωσε:

«Το ότι βρισκόμαστε εδώ είναι σημαντικό. Μέσα σ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες που ζούμε, με αυτή την οικονομική κρίση που βιώνουμε , εμείς εδώ σήμερα, τα αφήσαμε όλα στην άκρη, γιατί μας συνδέει όλους μας κάτι κοινό. Το ενδιαφέρον για τον πολιτισμό αυτού του τόπου.

Ο πολιτισμός δεν έχει απόχρωση. Πολιτισμός σημαίνει κάθε τι που κάνει ο άνθρωπος για να βελτιώσει και να χρωματίσει τη ζωή του. Αυτό επιδιώκει να κάνει και ο σύλλογος μας, γιατί το έχουμε ανάγκη».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε συνοπτικά στις δράσεις που ανέπτυξε ο σύλλογος και σ΄ εκείνες που έχει παραγραμματίσει να υλοποιήσει το νέο έτος.

«Στην σύντομη παραμονή μας στην διοίκηση, καταφέραμε και πραγματοποιήσαμε, δύο θεατρικές παραστάσεις με τον θίασο του Τάκη Βαμβακίδη και Αλέξη Παρχαρίδη, μια ημερίδα με θέματα τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο και μια επίσκεψη στην Κιβωτό του κόσμου στον Βόλο και στο Πάρκο των Ευχών στη Λάρισα

Όμως δεν θα σταματήσουμε εδώ, για το νέο έτος προγραμματίζουμε: Ημερίδα για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, ενημέρωση για την άσκηση και τη διατροφή των παιδιών, νέες θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους και ποντιακό γλέντι την Τσικνοπέμπτη. Προσωπικό μου στοίχημα αποτελεί, η διοργάνωση Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ποντιακής γευσιγνωσίας.

Κλείνοντας αυτή την παρένθεση, ευελπιστώ ότι θα σταθείτε στο πλευρό μας και θα στηρίξετε τις ενέργειες μας».

Τέλος ο κ. Μιχαηλίδης ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς που βοήθησαν και βοηθούν τον σύλλογο, καθώς και το Δ.Σ. για άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι Βουλευτές της Π.Ε. Φλώρινας, Γιάννης Αντωνιάδης και Πέτη Πέρκα, ο βουλευτής Αθηνών, Δημήτριος Βίτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, Ιωάννης Κιοσές και ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης.

Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, ο δημοφιλής ηθοποιός, Τάκης Βαμβακίδης, πρωταγωνιστής της σειράς ¨Κόκκινο Ποτάμι¨. Ο κ. Βαμβακίδης τιμήθηκε για την προσφορά του στον σύλλογο και στον Ποντιακό Ελληνισμό και ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων.

Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η κίνηση του αθλητικού συλλόγου Judo ΄΄Φίλιππος Αμυνταίου΄΄, να δωρίσει στη Στέγη, το κύπελλο που κατέκτησε στα Γιάννενα, το οποίο ήταν αφιερωμένο στην Γενοκτονία των Ποντίων.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε, με παραδοσιακούς χορούς και μουσική, που επιμελήθηκαν οι Διονύσης Παυλίδης, Παύλος Αγγελίδης και Ειρήνη Σαχταρίδου, ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.