Πρωτιά του Χρήστου Ζευκλή στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, ισάριθμες οι έδρες με τον Γιώργο Δασταμάνη



Η παράταξη του Δημάρχου Βοΐου Χρήστου Ζευκλή , «Ισχυρή Δυτική Μακεδονία», με 40 ψήφους έκοψε το νήμα στις σημερινές εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων στην Δυτική Μακεδονία, για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, καταλαμβάνοντας 4 έδρες. Ο συνδυασμός του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη «Ενότητα Δυτικής Μακεδονίας», έλαβε 31 ψήφους καταλαμβάνοντας επίσης 4 έδρες, μετά την δεύτερη κατανομή και την κλήρωση που ακολούθησε, ενώ η παράταξη που πρόσκεινται στην λαϊκή συσπείρωση, έλαβε 4 ψήφους.

Με βάση τα αποτελέσματα οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι, που εκλέγονται στο Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας είναι οι :Κυριάκος Μιχαηλίδης, Δημήτρης Καραστέργιος , Αλέξανδρος Ζιμπιλίδης , Ευστάθιος Βασιλειάδης, Λευτέρης Ιωαννίδης, Ιωάννης Καραβασίλης, Δημήτρης Ηλιάδης και Παναγιώτης Βακόπουλος, με την Ελπίδα Κοεμτζίδου να ανακηρύσσεται 1η επιλαχούσα, μετά από κλήρωση καθώς ισοψήφησε με τους Ευστάθιο Βασιλειάδη και Αλέξανδρο Ζιμπιλίδη.

Οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι, που εκλέχθηκαν θα πλαισιώσουν τους 13 Δημάρχους, που θα απαρτίζουν το 21μελες Δ.Σ. της ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας το οποίο και θα κληθεί, να εκλέξει εντός 10ημέρου το νέο Προεδρείο και τα υπόλοιπα όργανα, στην συνεδρίαση που θα συγκαλέσει ο πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος του πλειονοψηφήσαντα συνδυασμού κατά την σημερινή διαδικασία, που ήταν ο Κυριάκος Μιχαηλίδης.

Στην σημερινή εκλογική διαδικασία εκλέχτηκαν και πέντε Δημοτικοί Σύμβουλοι για την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας που μαζί με τους Δημάρχους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση. Εκλέχθηκαν οι Ευάγγελος Σημανδράκος, Kώστας Κυριακιδης, Κίμων Μηταλίδης, Δημήτριος Κοσμίδης και Στέφανος Μπίρος.

Εξελέγησαν επίσης για το τριμελές εποπτικό συμβούλιο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παρθένα Αμανατίδου, Δημήτριος Ζάκης και Γρηγόριος Τζουμερκιώτης

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.