“Κοζάνη – Τόπος να ζεις”: «Αφού αποδείχτηκε ότι το κολυμβητήριο του ΔΑΚ δεν μπορεί να ανοίξει ως έχει, τώρα προκύπτει το «δεν βρήκα τίποτα» από τον κ. Μαλούτα»



Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας στο TOP CHANNEL στις 4 Οκτ ανέφερε ότι δεν βρήκε “τίποτα” για το κολυμβητήριο του ΔΑΚ, αναφερόμενος προφανώς σε επίπεδο σχεδιασμού. Είναι ενδιαφέρον καταρχήν πως η τακτική του «δεν βρήκα τίποτα» προέκυψε όταν έγινε αντιληπτό ότι το κολυμβητήριο δεν μπορεί να ανοίξει άμεσα ως έχει. Να θυμίσουμε ότι προεκλογικά αναρωτιόταν σε δηλώσεις του «γιατί είναι κλειστό το κολυμβητήριο του ΔΑΚ» λέγοντας τότε πως «δεν υπάρχει λογική εξήγηση». Μάλλον υπήρχε τελικά…

Ο σχεδιασμός μας:

Η βασική ιδέα του σχεδιασμού μας ήταν ότι, με αφορμή το πρόβλημα που προέκυψε ήταν ευκαιρία η πόλη να διεκδικήσει και να αποκτήσει ένα νέο σύγχρονο κολυμβητήριο με 50αρα πισίνα στο ΔΑΚ, όπως της αρμόζει.

Στο διάστημα και μέχρι την κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου, θα λειτουργούσε το κλειστό κολυμβητήριο στο Λιάπειο Αθλητικό Κέντρο, η κλειστή «μικρή» πισίνα και η ανοιχτή «25άρα» στο ΔΑΚ Κοζάνης.

1. Αναφορικά με το σκέπασμα της μικρής πισίνας (μετά την προβλεπόμενη τότε κατεδάφιση) , υπάρχει σε εξέλιξη εκπόνηση μελέτης, την οποία αφήσαμε στο 70% και η οποία πλέον είναι παγωμένη από τη νέα Δημοτική Αρχή. Με την ολοκλήρωση της μελέτης θα μπορούσε το παραπάνω έργο να ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 προς υλοποίηση.

2. Με τον αριθμό πρώτ. 6815 – 5/3/21029 ο Δήμος παρέλαβε από την ΑΝΚΟ φάκελο έργου για την κατασκευή νέας 50αρας πισίνας στο χώρο του ΔΑΚ. Η παραπάνω μελέτη επιβεβαίωσε ότι μπορεί στον ίδιο χώρο να γίνει μεγαλύτερη πισίνα, μια διαπίστωση που δρομολόγησε σε μεγάλο βαθμό και τα επόμενα βήματα.

3.Εναλλακτικά είχε εξεταστεί και συζητηθεί με την Τεχνική Υπηρεσία και το Τμήμα Μελετών, εφόσον δεν μπορούσε να εξασφαλισθεί άμεσα κονδύλι για τον παραπάνω σχεδιασμό (κατασκευή 50άρας πισίνας), η δυνατότητα ανακατασκευής της μεταλλικής στέγης της 25αρας πισίνας (μετά την καθαίρεση της υπάρχουσας και της κάλυψης της μικρής πισίνας) σε συνδυασμό με συνολική ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου (με βάση την προμελέτη που εκπονήσαμε με το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας).

Αυτή η πρόταση δεν απέκλειε τον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό μιας 50ας πισίνας στον χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΔΑΚ.

Αυτός είναι ο σχεδιασμός που βρήκε ο κ. Μαλούτας και ακύρωσε.

Παράλληλα, όλη αυτή την περίοδο μελετήθηκαν και υλοποιήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία έργα και παρεμβάσεις στο κολυμβητήριου του Λιαπείου πάνω από 100.000 ευρώ (Αντλίες Θερμότητας, BMS, κ.λ.π.). ενώ η ίδια υπηρεσία μελέτησε την αναβάθμιση συνολικά του Λιάπειο Αθλητικού Κέντρου προϋπολογισμού 800.000 ευρώ. Μελέτη που εγκρίθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και έχει υποβληθεί στον πρόγραμμα ‘Φιλόδημος’ για χρηματοδότηση και ελπίζουμε σύντομα να «τρέξει».

Στις 27 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο με την παρουσία του κ. Μαλούτα όπου ενημερώθηκε για όλον αυτόν τον σχεδιασμό, τόσο από την Τεχνική Υπηρεσία όσο και από τον τότε αρμόδιο αντιδήμαρχο και ακολούθησε συζήτηση όπου αναπτύχθηκαν τα ζητήματα.

Ο κ. Μαλούτας, ως Δήμαρχος πλέον, έχει κάθε δικαίωμα να διαφωνεί με τον παραπάνω σχεδιασμό, δεν έχει όμως δικαίωμα να συνεχίσει να λέει μισές αλήθειες στους πολίτες.

Στις 3 Οκτωβρίου συζητήσαμε το θέμα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σημανδράκο και την αρμόδια υπηρεσία, όπου καταθέσαμε τις προτάσεις μας αλλά και τους προβληματισμούς μας από τα όσα έχουμε ακούσει τώρα σχετικά με τις προθέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής.

Από εδώ και πέρα, θα αναμένουμε τον τελικό σχεδιασμό, αλλά και την υλοποίηση του, από τον κ. Μαλούτα, ευελπιστώντας σύντομα να έχουν οι πολίτες στη διάθεση τους ένα ασφαλές κολυμβητήριο που θα έχει την δυνατότητα να λάβει και την σχετική άδεια λειτουργίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.