Κραυγή αγωνίας από τους υπαλλήλους του Χιονοδρομικού Βασιλίτσας – Χωρίς διοίκηση και απλήρωτο προσωπικό από τον Αύγουστο – Κίνδυνος να μη λειτουργήσει την χειμερινή περίοδο



ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Προς
1.Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη
2. Γεν. Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτά
3. Βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Α. Πάτση
4. Αντ/ρχη Γρεβενών κ. Ι. Γάτσιο
5. Σωματείο εργαζομένων Εθν. Γυμν/ριων
6.Ομοσπονδιά Εργαζομένων Εθν. Γυμν/ριων

Αξιότιμοι κύριοι,

Από την δεκαετία του ΄70 λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας και από την δεκαετία του 90 στην ορεινή περιοχή των Γρεβενών μπήκε ένα στοίχημα αυτό της τουριστικής ανάπτυξης .

Στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει ο νομός Γρεβενών έρχονται να προστεθούν ακόμα δύο σοβαρά θέματα:

Μετά από 27 χρόνια φτάσαμε στο σημείο :

Α) Από τις 17 Αυγούστου το χιονοδρομικό κέντρο να είναι χωρίς διοίκηση με αποτέλεσμα το προσωπικό να είναι απλήρωτο, να μη μπορεί να γίνει ολοκληρωμένη συντήρηση του κέντρου και οι προκαθορισμένοι έλεγχοι πιστοποίησης, να μη μπορούμε να προμηθευτούμε πάσης φύσεως υλικά , ανταλλακτικά, καύσιμα, κ.λ.π. , με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μη λειτουργήσει το κέντρο την χειμερινή περίοδο 2019-2020.

Β)Μέσω των επιδοτούμενων προγραμμάτων Leader και ΟΠΑΑΧ δημιουργήθηκαν δεκάδες τουριστικές επιχειρήσεις και άρχισε η τουριστική κίνηση με κύριο επισκέπτη τον Έλληνα τουρίστα και σε μικρότερο βαθμό τους ξένους τουρίστες, όπου στήριζαν αυτές τις επενδύσεις .

Στο ΕΧΚΒ η επισκεψιμότητα μέχρι αρχές του 2012 έφτανε ετησίως τον αριθμό των 100.000. Μετά το 2012 η πληρότητα σημειώνει πτωτική πορεία λόγω της κρίσης και σήμερα με την έλευση των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών έχει πέσει στους 25.000 ετησίως καθώς δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες. Μαζί με το ΕΧΚ Βασιλίτσας περιμένουν να ζήσουν και δεκάδες ορεινές επιχειρήσεις, καφετέριες, εστιατόρια, τουριστικά γραφεία, ενοικιάσεις, σχολές σκί, ξενώνες, καταστήματα μανιταριών , κτηνοτρόφοι κλπ.

Για όλα τα παραπάνω και για την ομαλή λειτουργία και ανάπτυξη του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου θέλουμε να ληφθεί υπόψη ο προβληματισμός μας ως προς την εύρεση λύσης στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών . Για να μπορέσει ξανά ο τουρισμός να ανθήσει στον ορεινό όγκο των Γρεβενών.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κραυγή αγωνίας από τους υπαλλήλους του Χιονοδρομικού Βασιλίτσας – Χωρίς διοίκηση και απλήρωτο προσωπικό από τον Αύγουστο – Κίνδυνος να μη λειτουργήσει την χειμερινή περίοδο

  1. ΟΛΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟ…
    ΓΙΑΥΤΟ ΤΗΝ ΕΧΕΟΥΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕΙ ΟΛΟΙ!
    ΑΠΟΙΚΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.