Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 8η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών του έργου REGIO-MOB στην Κοζάνη



Η 8η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έργο REGIO-MOB πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» στον 2ο όροφο του κτηρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ, Κοζάνη).

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υποδέχθηκε εκπροσώπους από σημαντικούς φορείς της Περιφέρειας, όπως το Δήμο Κοζάνης, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΕΥΔΕΠ/ΠΔΜ) και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας, ο κ. Κασαπίδης Γεώργιος, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Λυσσαρίδης Νικόλαος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς και ο κ. Βαβλιάρας Γεώργιος Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.

Η συνάντηση ξεκίνησε με μία σύντομη παρουσίαση της προόδου υλοποίησης του έργου REGIO-MOB και συνεχίστηκε με την παρουσίαση του Περιφερειακού Σχεδίου Κινητικότητας (Σχεδίου Δράσης) κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκαν οι προς υιοθέτηση βέλτιστες πρακτικές υψηλής προτεραιότητας και συγκεκριμένα δράσεις που αφορούν στις Δημόσιες Συγκοινωνίες (Park and Ride, πιθανότητα επιδότησης εισιτηρίων ΜΜΜ σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, εξυπηρέτηση περιοχών με χαμηλή ζήτηση μετακινήσεων) και στη δημιουργία Παρατηρητηρίου Κινητικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Τέλος, παρουσιάστηκε η ατζέντα της Τελικής Συνάντησης του Έργου η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη, στις 22 Οκτωβρίου 2019 στο αμφιθέατρο της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης (ΚΔΒΚ).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που ακολούθησε, οι εκπρόσωποι των φορέων καθώς και της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχαν ενεργά θέτοντας ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με το ίδιο το έργο και τις Βέλτιστες πρακτικές υψηλής προτεραιότητας και πρότειναν την άμεση συνάντηση εκπροσώπων Δήμων και Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και προτάσεων, οι οποίες θα συμβάλλουν στην εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων της περιοχής και στην εκπλήρωση του οράματος της Π.Δ.Μ..

* Το έργο REGIO-MOB χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg Europe και στόχος του είναι να εξασφαλίσει την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στις ευρωπαϊκές περιφέρειες που συμμετέχουν, επηρεάζοντας τα σχετικά μέσα και εργαλεία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο:
www.interregeurope.eu/regio-mob/

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:
Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τηλ. 2461052732, 2461052743, 2461052633, email:– e.kourias@pdm.gov.gr – k.liakou@pdm.gov.gr – m.fouka@pdm.gov.gr – d.mavromatidis@pdm.gov.gr.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.