Πραγματοποιήθηκε το αντιφασιστικό φεστιβάλ στην Πτολεμαΐδα



Με μεγάλη επιτυχία σε όλα τα επίπεδα στέφθηκε το πρώτο 2ήμερο αντιφασιστικό φεστιβάλ στην Πτολεμαΐδα (29-30 Ιουνίου). Περίπου 500 άνθρωποι κάθε ηλικίας πέρασαν από τις διαδικασίες του, καθιστώντας το ίσως το πιο μαζικό κινηματικό γεγονός που έχει γίνει ποτέ στην πόλη. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε δεκάδες αντιφασίστ(ρι)ες να το πάρουν στις πλάτες τους και κατάφεραν να το φέρουν σε πέρας, αξιοποιώντας κάθε δημιουργική ιδέα, τεχνογνωσία και διάθεση για προσφορά, ξεπερνώντας συχνά τα όρια σωματικής αντοχής του καθενός και καθεμιάς.

Το φεστιβάλ έγινε στο Παλιό Στρατόπεδο Πτολεμαΐδας, έναν χώρο μισοεγκατελειμμένο αλλά με πλούσια φυσική ομορφιά που αποδείχθηκε ιδανικός για μεγάλους, παιδιά, οικιακά ζώα, καθώς οι περισσότερες δράσεις πραγματοποιήθηκαν κάτω από τη σκιά και τη δροσιά των μεγάλων δέντρων του στρατοπέδου. Όλες οι συζητήσεις είχαν από 30 έως 60 άτομα, πολλά μικρά παιδάκια διασκέδασαν με το παιδικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, η επιλογή μουσικών και συναυλιών (για όλα τα γούστα) μας έβγαλε ασπροπρόσωπους ενώ εκατοντάδες κόσμου διασκέδασαν και στήριξαν οικονομικά το εξαιρετικά οργανωμένο μπαρ-εστιατόριο μέχρι τις 3.30 το πρωί της Κυριακής. Οι εκπρόσωποι της ΒΙΟΜΕ τόνισαν τη σημασία της αλληλεγγύης ώστε να διατηρείται ζωντανό το εγχείρημά τους εδώ και 8 χρόνια, η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης συνόδευσε πρόσφυγες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές που μας πρόσφεραν τις νόστιμες λιχουδιές τους και μίλησαν για τα προβλήματά τους, χειροποίητα κοσμήματα πουλήθηκαν για τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων, κρατικά διωκόμενοι αντιφασίστ(ρι)ες (για την οικονομική ενίσχυση των οποίων έγινε το φεστιβάλ) μίλησαν για τη σκανδαλωδώς μεροληπτική σε βάρος τους δίωξη επί 6 χρόνια, στο ιστορικό σεμινάριο αναλύθηκε ο φασισμός και τα παραδείγματά του σε διάφορες χώρες τη δεκαετία του ’30, του ’70 αλλά και στο σήμερα, η συζήτηση για τη φυσική καλλιέργεια έδενε αρμονικά με το καταπράσινο περιβάλλον και είχε μεγάλη συμμετοχή, οι μουσικοί στίχοι συνδυάζονταν με απαγγελία ποίησης… Οι συμμετέχοντες φύγανε γεμάτοι από μουσικές, γεύσεις, παραμύθια, χρώματα κι αρώματα, ανταλλαγή γνώσεων κι απόψεων, αλλά το κυριότερο: τα κεντρικά συνθήματα του φεστιβάλ για «αλληλεγγύη» και «αυτοοργάνωση» έγιναν πράξη 100%.

Ευχαριστούμε πολύ τους μουσικούς μας καθώς και όλους όσους συμμετείχαν και συνεισέφεραν εθελοντικά και φυσικά αφιλοκερδώς, για να υλοποιηθεί στο ακέραιο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Ο χώρος καθαρίστηκε πριν τη διοργάνωση του φεστιβάλ και το γρασίδι (που βρισκόταν σε άγρια κατάσταση) κουρεύτηκε από εμάς, καθώς ο Δήμος δεν ανέλαβε αυτό το καθήκον, όπως κάνει σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις, ενώ μετά το Φεστιβάλ καθαρίστηκε πλήρως από σκουπίδια και παραδόθηκε πιο καθαρός από ότι ήταν πριν. Είναι εντυπωσιακή η συνολική διοργάνωση και η όλη επιτυχία, με δεδομένο ότι το στρατόπεδο βρίσκεται 5 λεπτά έξω από την πόλη σε έναν δρόμο χωρίς φωτισμό, και ότι σχεδόν όλα τα ΜΜΕ το σαμποτάρισαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, θεωρώντας πιο χρήσιμο να ασχολούνται με το τσίρκο των συστημικών πολιτευτών.

Το φεστιβάλ κάλυψε τα –σημαντικά- έξοδά του και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων θα διατεθεί –όπως είχε προαποφασιστεί και ανακοινωθεί δημόσια- ως ένδειξη αλληλεγγύης για τις ανάγκες των 14 αντιφασιστ(ρι)ών.

Αξίζει να ενημερωθεί ο κόσμος της πόλης ότι 2 μέρες μετά το φεστιβάλ ο Δήμος ισοπέδωσε τα κτίρια που βρίσκονταν στον χώρο που διεξήχθη το φεστιβάλ, κτίρια που βρίσκονταν εκεί για δεκαετίες (ακόμα δεν έχει υπάρξει δημόσια εξήγηση για την κατεδάφιση αυτή) , ενώ 2 εβδομάδες μετά υπάλληλοί του μας ενημέρωσαν ότι βρέθηκαν σκουπίδια (που έκαναν άλλοι αρκετά ετεροχρονισμένα, όπως διαπιστώσαμε ως αυτόπτες μάρτυρες και μπορούμε να το αποδείξουμε αν μας ζητηθεί με φωτογραφικό υλικό) και ότι δεν θα μας παραχωρηθεί ξανά ο χώρος του στρατοπέδου για παρόμοιες δράσεις. Θεωρούμε ότι αυτές οι αντιδράσεις επιβεβαιώνουν ότι πράγματι διοργανώσαμε κάτι πολύ σπουδαίο, το οποίο μέτρησε σοβαρά στις όποιες αποφάσεις τους και θεώρησαν ότι καλό είναι να μην επαναληφθεί… Να γνωρίζουν όμως ότι δεν πτοούμαστε από τέτοιου είδους «απειλές».

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερες δυνάμεις και ενέργεια προετοιμάζοντας τις επόμενες δράσεις μας και καλούμε τον κόσμο ελεύθερα να συμμετέχει στις ανοιχτές διαδικασίες της συνέλευσης. Οι φασίστ(ρι)ες (Χρυσή Αυγή, Βελόπουλος και παρακλάδια τους) διατηρούν ακόμα μεγάλες δυνάμεις, παρά το πέταγμα του Μιχαλολιάκου έξω από τη Βουλή και το στρίμωγμά τους στη δίκη (όπου οι «λεβέντες» των ταγμάτων εφόδου πότε το βάζουν στα πόδια, πότε αλληλοκαρφώνονται, πότε λιποθυμάνε και πότε βάζουν τα κλάματα), ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ήδη δώσει τα πρώτα αντικοινωνικά και ακροδεξιά δείγματα γραφής κι είναι δεδομένο ότι θα σιγοντάρει τον φασισμό, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό. Ο αγώνας εναντίον τους και για έναν καλύτερο κόσμο, συνεχίζεται.

4 σχόλια στο άρθρο “Πραγματοποιήθηκε το αντιφασιστικό φεστιβάλ στην Πτολεμαΐδα

  1. .Περί φασισμού
    …………….Ο αγώνας εναντίον τους και για έναν καλύτερο κόσμο, συνεχίζεται…………..
    Αντί σχολίου
    «Είμαστε η τελευταία γενιά πολιτών που ζει ελεύθερα»
    ο ιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ παραχώρησε συνέντευξη σε ανεξάρτητο οργανισμό (World Ethical Data Forum) που δημοσιεύτηκε από το ρωσικό δίκτυο RT. Αναφέρθηκε στο πώς οι τεχνολογικές εξελίξεις αλλάζουν το «ανθρώπινο είδος», υπογραμμίζοντας ότι σύντομα η «παγκόσμια παρακολουθήση» θα είναι καθεστώς, από το οποίο δεν θα μπορεί να διαφύγει κανείς.
    «Σύντομα θα είναι αδύνατο για οποιαδήποτε ανθρώπινη ύπαρξη να μην περιλαμβάνεται στις παγκόσμιες βάσεις δεδομένων που δημιουργούνται από κυβερνήσεις και άλλου τύπου οργανώσεις. Η γενιά που γεννιέται τώρα είναι η τελευταία ελεύθερη γενιά. Γεννιέσαι, και είτε αμέσως είτε μέσα σε έναν χρόνο γίνεσαι γνωστός παγκοσμίως. Η ταυτότητά σου, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, γίνεται γνωστή σε όλες τις παγκόσμιες «δυνάμεις», είτε ως αποτέλεσμα της επιλογής των γονιών σου που ανεβάζουν το όνομά σου και τις φωτογραφίες σου στο Facebook, είτε ως αποτέλεσμα των αιτήσεων σου για ασφαλιστική κάλυψη ή διαβατήριο.
    “Ζούγκλα” Σωτήρης Σκουλούδης 22 Σεπ 2018

  2. δίωξη της δημοσιογράφου Λώρης Κέζα
    screenshot-www.athensvoice.gr-2017-07-12-12
    Καλείται να δώσει εξηγήσεις για άρθρο της με θέμα την καταπίεση των γυναικών στο Ισλάμ και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα
    Το άρθρο της με τίτλο «Το στίγμα της ανθρωπότητας» (Γιατί υπάρχει ανοχή στην καταπίεση των γυναικών στον μουσουλμανικό κόσμο;) θεωρήθηκε ότι παραβιάζει τα όσα προβλέπονται στον Νόμο 4285/2014 (ΦΕΚ, Αρ. Φύλλου 191).
    Ένα μικρό σχόλιο από τους αντιφα;

  3. Πλήρωσαν για την χρήση του δημοσίου χώρου; Φορολογήθηκαν για τις οικονομικές τους δραστηριότητες, που διαφημίζουν; Ή οι μισέλληνες, τάχα μου αντιφασίστες, δεν υπάγονται σε καμμιά νομοθεσία και σε κανένα υγειονομικό/φορολογικό έλεγχο;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.