Κοζάνη: Η «θλιμμένη» νίκη της ΝΔ, η «τύχη – ατυχία» του ΣΥΡΙΖΑ και η «διάσπαση» του ΠΑΣΟΚ – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

Του Μιχάλη Αγραφιώτη:

Η ΝΟΔΕ Κοζάνης μπορεί να πανηγυρίζει για το ιστορικό ρεκόρ για τη ΝΔ με 4 έδρες στο Νομό Κοζάνης έναντι 1 του ΣΥΡΙΖΑ, όμως παρά το γεγονός ότι το μισό ψηφοδέλτιο της ΝΔ έγιναν Βουλευτές, το πιο κοντινό στέλεχος της οικογένειας Μητσοτάκη – Μπακογιάννη έχει μείνει εκτός Βουλής.

Ο Στάθης Κωνσταντινίδης μετά από αγώνες ετών βγήκε πανηγυρικά πρώτος Βουλευτής, κάτι που προφανώς σημαίνει ότι αν έμπαινε και ο Γιώργος Τοπαλίδης και ο Φώτης Ζυγούρης, άνθρωποι που συμπορευόταν μαζί στο ψηφοδέλτιο από το 2012 και επίσης ήταν μέσα και βγήκαν λόγω «καραμπολών», όπως λένε, θα ήταν και αυτοί προφανώς εκλεγμένοι Βουλευτές.

Η Βίκυ Βρυζίδου έχει κάθε λόγω να θεωρείται δικαιωμένη, αφού αν ήξερε από νωρίς ότι θα είναι υποψήφια Βουλευτής και δεν ξεκινούσε τον αγώνα 20 μέρες νωρίτερα, θα είχε φτάσει σε ιστορικά ρεκόρ ψήφων για γυναίκα, που και αυτό το ρεκόρ είναι ιστορικό, αλλά είχε τη δυνατότητα να φτάσει παραπάνω. Μπορούσε να είχε συμμετάσχει και το 2015 αλλά φαίνεται πως η συμμετοχή της το 2019 έδρασε καταλυτικά, γιατί αν είχε κατέβει το 2015 προφανώς δεν θα εκλεγόταν έχοντας εκλέξει η Νέα Δημοκρατία ένα Βουλευτή.

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος κράτησε δυνάμεις παρά το γεγονός ότι είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται ενεργά από το 1996 και είναι φυσιολογικό να έχει υποστεί φθορά. Παρ’ όλα αυτά έχει κερδίσει δυνάμεις και οι πολίτες τον επέλεξαν να εκπροσωπεί το νομό στο Ελληνικό κοινοβούλιο, ανεξαρτήτως τις αντιδράσεις και τις διαφωνίες για τη συμμετοχή του.

Ο Γιώργος Αμανατίδης ένας πολύ γνωστός τεχνοκράτης στην περιοχή ως κορυφαίο στέλεχος, προσωπικά θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι και παραπάνω, όμως επικοινωνιακά σφάλματα τον οδήγησαν στην 4η θέση και προφανώς, το 4-1 ήταν το αποτέλεσμα που τον δικαιώνει στην εκλογή του. Ο Γιώργος Αμανατίδης ως απερχόμενος Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ οφείλει να προχωρήσει σε απολογισμό της θητείας του στην επιχείρηση και φυσικά, πρέπει να οριστεί νέος αντικαταστάτης.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψηφοφόροι του κόμματος προφανώς και δεν ικανοποιήθηκαν από του 4 Βουλευτές που επί 4 χρόνια είχαν την δυνατότητα να αποτελέσουν ισχυρά στελέχη. Το αποτέλεσμα για τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πλην του Γιάννη Θεοφύλακτου που ήρθε δεύτερος, δεν είναι καθόλου θετικό και στη θέση τους θα αποχωρούσα από την ενεργό πολιτική. Αντιθέτως, η Καλλιόπη Βέττα και η Στέλλα Θεοχάρη είχαν πάρα πολύ καλές επιδόσεις με τη δεύτερη να έχει εξαιρετικά ποσοστά για υποψήφια για πρώτη φορά σε εκλογές.

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος αγωνίστηκε σκληρά για την έδρα, όμως τελικά δεν κατάφερε να την πάρει παρά το γεγονός ότι οι προβλέψεις μου ήταν ότι στην Κοζάνη το ΚΙΝΑΛ θα είχε μία έδρα. Η απώλεια περίπου 2000 ψηφοδελτίων όμως οφείλεται ότι το ΠΑΣΟΚ στην Κοζάνη έχει διασπαστεί, με πολλούς από τους παλιούς συντρόφους του Πάρι Κουκουλόπουλου να κατευθύνονται προς τη Νέα Δημοκρατία. Κατευθύνθηκαν σε συγκεκριμένο υποψήφιο με καταβολές από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα, με παρότρυνση παλιού πολιτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ που είχε κόντρα δεκαετιών με τον Πάρι Κουκουλοπουλο. Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι στην Κοζάνη μπορεί οι ταμπέλες να δείχνουν άλλα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, όμως οι έριδες και οι πόλεμοι δεκαετιών καλά κρατούν…

Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθω.

3 σχόλια στο άρθρο “Κοζάνη: Η «θλιμμένη» νίκη της ΝΔ, η «τύχη – ατυχία» του ΣΥΡΙΖΑ και η «διάσπαση» του ΠΑΣΟΚ – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

  1. Μπράβο στην βεττα του ΣΥΡΙΖΑ.Η πιο αξιόλογη όμως και πιο αξιόπιστη λύση για την νέα δημοκρατία όπως αποδείχθηκε ήταν η βριζυδου,μακράν οι πιο μαχητική από όλους τους υποψηφίους όλων των κομμάτων, αξίζει να πάει και παραπάνω αρκεί να συνεχίσει έτσι δραστήρια, πολλά μπράβο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.