Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου – Αρκετά ονόματα από Κοζάνη και ΠτολεμαΐδαΝέες λίστες με τους οφειλέτες Δημοσίου που έχουν χρέη πάνω από 150.000 ευρώ έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΑΔΕ.

Πρόκειται για 2 λίστες με ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων, όπου οι οφειλές τους είναι ανεξόφλητες πάνω από ένα έτος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, δημοσιοποιείται κατάσταση φυσικών και νομικών προσώπων με:

α) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από τα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας (TAXIS) και Τελωνείων (ICISnet).

β) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης προς τον Ε.Φ.Κ.Α. ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από το πληροφοριακό σύστημα (ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.).

Επίσης από την ΑΑΔΕ διευκρινίζονται τα εξής:

Τα στοιχεία της κατάστασης αντλήθηκαν με βάση τα οριζόμενα στο αρθρ. 2 της ΠΟΛ.1158/2017 με ημερομηνία εξαγωγής τις 28/06/2019. Οι οφειλές προς το Δημόσιο, αφορούν ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών εκτός ρύθμισης, με ημερομηνία λήξης έως τις 28/06/2018, με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής έως τις 28/06/2019. Οι οφειλές προς τον Ε.Φ.Κ.Α., αφορούν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές εκτός ρύθμισης χρονικών περιόδων 06/2018 και προγενέστερα.

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

5 σχόλια στο άρθρο “Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου – Αρκετά ονόματα από Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

  1. ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΜΗ ΕΧΟΝΤΩΝ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΛΟΙ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ

  2. Αν υποθεσουμε οτι εμεις οι πολιτες ειμαστε το δημοσιο, αρα χρωσταμε στον εαυτο μας που το προβλημα; χαχα

  3. Η ΑΑΔΕ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΑΦΟΥ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΤΣΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ. Η ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ; ΧΑ ΧΑ…

  4. Μα τόσο μεγάλη που είναι η λίστα,δεν μπορεί να την διαβάσει κάποιος,για να δει αν χρωστάει! Έπρεπε να είναι αλφαβητικά ή και χωρισμένη ανά πόλη ή νομό!Νομίζω ότι γράφτηκε,έτσι για να πούνε ότι κάποιοι χρωστούν;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.