Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ομίλου ΔΕΗ: Σε κρίσιμη καμπή η Γενική Διεύθυνση Εμπορίας της ΔΕΗ ΑΕ



Στο σημερινό περιβάλλον με τις συνεχώς αυξανόμενες οφειλές πελατών και των αποχωρήσεων μεγάλων επιχειρήσεων – καλοπληρωτών από το πελατολόγιο που οδηγούν σε οικονομική ασφυξία την Επιχείρηση, παρατηρείται το γεγονός να μην αξιοποιούνται από τη Γενική Διεύθυνση Εμπορίας έμπειρα στελέχη Διπλωματούχοι Μηχανικοί σε θέσεις ευθύνης.

Ειδικότερα:

1. Εμφανίζεται το φαινόμενο να καταλαμβάνονται θέσεις με τη διαδικασία της οριζόντιας μετακίνησης από άλλες ειδικότητες.

2. Καταλαμβάνονται θέσεις από μισθωτούς κατηγορίας ΔΟ2 (Δ.Ε.) σε διαδικασίες προκηρύξεων όπου συμμετέχουν Τ1 (Π.Ε.) και μάλιστα με περισσότερα έτη εμπειρίας στην Επιχείρηση.

3. Αξιοσημείωτο είναι ότι τον Αύγουστο του 2017 έγινε αλλαγή οργανογράμματος όπου υπήρξε κατάργηση οργανικών θέσεων Τομεαρχών και πρόθεση αντικατάστασής τους με ειδικά στελέχη χωρίς διοικητικά καθήκοντα. Το οργανόγραμμα αυτό δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην πράξη, άλλαξε ξανά στις αρχές του 2019 στο οποίο μάλιστα καταργήθηκαν οριστικά οι διοικητικές θέσεις Τομέων και Υποτομέων όπου προϊστάμενοι ήταν Διπλωματούχοι Μηχανικοί.

Στον αντίποδα, οι εναλλακτικοί πάροχοι και ανταγωνιστές της ΔΕΗ δημιουργούν φυσικά σημεία εξυπηρέτησης με στόχο την προσέλκυση μεγάλων καταναλωτών και στελεχώνουν τα σημεία αυτά με εξειδικευμένο προσωπικό Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Σε αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν γίνεται κατανοητή η λογική της Επιχείρησης,

α. να παραγκωνίζει από τις θέσεις Ιεραρχίας τα εξειδικευμένα στελέχη με τεχνική και επιστημονική κατάρτιση Ανώτατης Εκπαίδευσης,

β. να καλύπτει τις παραπάνω θέσεις αυτές με συναδέλφους απόφοιτους Μέσης Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) και

γ. στη συνέχεια να επικαλείται ότι οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί είναι «overqualified» για να τους αποκλείσει εντελώς από την Εμπορία, προκειμένου να εξασφαλίσει τους προαναφερόμενους προϊσταμένους Μέσης Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), καταδικάζοντας με αυτό τον τρόπο την Εμπορία σε επιστημονικό μαρασμό και την Εταιρεία σε διάλυση.

Με ομόφωνη απόφαση Δ.Σ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.