Οικολογική Κίνηση Κοζάνης: 23 φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις ζητούν δεσμεύσεις από τα κόμματα για την κλιματική κρίση



Η αποφασιστική αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης απαιτεί δραστική αλλαγή πολιτικών. Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, 23 μη κυβερνητικές οργανώσεις, φορείς της κοινωνίας των πολιτών καθώς και φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) απευθύνουν ερωτήματα στα πολιτικά κόμματα διεκδικώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την ενίσχυση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Ολόκληρη η επιστολή με τα ερωτήματα των φορέων εδώ

Τα ερωτήματα αφορούν τις θέσεις των κομμάτων ως προς τα ζητήματα που σχετίζονται με την απεξάρτηση από τον λιγνίτη, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, την προστασία του περιβάλλοντος, την προώθηση της ενεργειακής μετάβασης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ενίσχυση των Eνεργειακών Kοινοτήτων και της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας εν γένει με τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και συνεκτικού θεσμικού πλαισίου για όλες τις μορφές συνεταιρισμών.

Την πρωτοβουλία συνυπογράφουν οι οργανώσεις και φορείς: Κλικ εδώ

Οικολογική Κίνηση Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.