Η αξιοπρέπεια της Δημοκρατίας – Του Γιάννη Γκουντιού



Την ώρα που ο Τσίπρας αμετανόητος και πλάνος (ανάμεσα στη ρητορική του για «αριστερά» και στην εφαρμογή των εντολών που έλαβε και εκτέλεσε πειθήνια από τη νεοφιλελεύθερη «δεξιά» Ευρώπη και Αμερική) συνεχίζει το κρεσέντο των ψεμάτων του, ο λαός βρίσκεται εν όψη νέας προσβολής.

Ο εν δυνάμει πρωθυπουργός Μητσοτάκης, ευθέως απείλησε το εκλογικό σώμα με το υποτιμητικό δίλλημα: Ή μου δίνετε αυτοδυναμία ή σας ξανασέρνω σε εκλογές αυγουστιάτικα. Ξέχασε τα περί μετεκλογικής συνεργασίας ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας που ευαγγελίζονταν προ ολίγου καιρού.

Ο «τρίτος πόλος» μόλις είδε τα σκούρα, ξέχασε τις ίσες αποστάσεις που ευαγγελίζονταν η αρχηγός του εδώ και τρία χρόνια, και υποτάχτηκε προκαταβολικά στη ΝΔ, δηλώνοντας ψήφο ανοχής από τώρα (πριν τις προγραμματικές δηλώσεις της επόμενης κυβέρνησης). Και αυτό μόλις έφυγε ο Βενιζέλος και έκανε δήλωση περί επικινδυνότητας για την οικονομία και τους θεσμούς στην περίπτωση μη σταθερής κυβέρνησης την επόμενη των εκλογών, δείχνοντας ανοικτά προς τη ΝΔ.

Κατά τα άλλα, το ΚΚΕ στον κόσμο του, η ΧΑ ευτυχώς καταρρέει (εξ’ άλλου, δεν τη χρειάζονται πια ούτε οι «θεσμοί» ούτε το ντόπιο κατεστημένο), ο Βελόπουλος όσο βγαίνει στα ΜΜΕ τόσο αποκαλύπτεται η αναισχυντία του, ο δε Βαρουφάκης δεν μας έχει πει ποτέ έως τώρα πως χρηματοδοτεί τρείς προεκλογικές εκστρατείες σε δύο μήνες (Γερμανία και Ελλάδα στις ευρωεκλογές και Ελλάδα στις εθνικές εκλογές). Προφανώς έχει ένα ΣΟΡΟ λεφτά ως κοσμοπολίτης και «σωτήρας» της Ευρώπης, που το Μάιο είναι υποψήφιος στη Γερμανία και τον Ιούλιο στην Ελλάδα.

Το κλίμα αυτό επιβαρύνει και το εκλογικό σύστημα του δώρου των 50 ολόκληρων εδρών. Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων κάτω του 3%, είναι αντιστρόφως ανάλογο του ποσοστού που χρειάζεται το πρώτο κόμμα για να έχει αυτοδυναμία. Δηλαδή, όσο πιο μεγάλο είναι το άθροισμα των μικρών κάτω του 3%, τόσο μικρότερο ποσοστό θέλει το πρώτο κόμμα για να πετύχει αυτοδυναμία.

Η προσβολή προς τον έλληνα είναι σαφής. Η αντίδραση δεν είναι η αποχή. Δεν απεμπολούμε το δημοκρατικό καθήκον της ψήφου. Οι πολιτευτές οφείλουν να μην ορίζουν αυτοί την ατζέντα των θεμάτων και να μην αοριστολογούν και γενικολογούν. Οι πολίτες οφείλουν να απαιτούν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που απασχολούν την κοινωνία. Ας μη χαθεί άλλη μια ευκαιρία για δημοκρατική συμμετοχή στην πράξη. Για πίεση των πολιτών προς τους πολιτευτές για πολιτικές πραγματικά ελληνοκεντρικές και φιλολαϊκές. Να ξέρουν όλοι ότι, θα ελεγχθούν και κριθούν.

Ας σωθεί πρώτα από όλα η αξιοπρέπεια της δημοκρατίας.

Γκουντιός Γιάννης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η αξιοπρέπεια της Δημοκρατίας – Του Γιάννη Γκουντιού

  1. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, γαλουχημένος με τα νάματα της Αριστεράς και της… προόδου (ήτοι καταλήψεις, ανυπακοή στο κράτος, απαξίωση και απαρέσκεια στις έννοιες του πατριωτισμού ), απέδειξε ότι βρίσκεται στον κόσμο του, δηλαδή στον κόσμο που έπλασε όλα αυτά τα χρόνια που υπηρέτησε τις αξίες της ΚΝΕ και συνέχεια του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.
    Δύσκολα εμφανίζεται στην Ιστορία τέτοια οβιδιακή μεταμόρφωση, τέτοια μετάλλαξη ενός πολιτικού ηγέτη, όπως αυτή του κ. Τσίπρα. Σπανίως στην Ιστορία αυτή η μεταμόρφωση συντελείται τόσο γρήγορα.
    Τώρα υπηρετεί και τά σχέδια των γνωστών «φιλελλήνων» τύπου Κίσσινγκερ, Ρότσιλντ, Σόρος , Νίμιτς, Μέρκελ..

    Τσίπρας : η μηδαμινότητα που …βρυχάται.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.