Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών για πολιτικούς και ηθικούς λόγους – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

Του Μιχάλη Αγραφιώτη:

Όλα δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνει απόλυτη νομιμοποίηση να αναθεωρήσει οτιδήποτε είναι αντίθετο στη λαϊκή βούληση.

Πρέπει να υπογράψει μία οικονομική διακρατική συμφωνία με τους βόρειους γείτονες μας χωρίς μέσα να αναφέρεται όνομα, εθνικότητα και γλώσσα, διότι πάνω απ’ όλα δεν είναι αρμοδιότητα της χώρας μας να εγκρίνει και να υπογράφει τέτοιες ιδιότητες. Οπότε το θέμα της Εθνικότητας και της Γλώσσας είναι απαράδεκτα και χωρίς ουσία.

Το θέμα του ονόματος είναι και αυτό απαράδεκτό γιατί σαφέστατα δεν θα αποφασίσει ο λαός μας πως θα ονομαστεί μια άλλη χωρά, όμως όταν η γειτονική χώρα χρησιμοποιεί την δική μας ονομασία «Μακεδονία» οφείλει να ερωτηθεί ο Ελληνικός λαός, κληρονόμος και κύριος χρήστης της, αν επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί από ένα άλλο κράτος.

Γιατί δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού έχουμε όλοι μας. Το να χρησιμοποιεί όμως ένας κρατικός φορέας ένα όνομα ξένο δεν είναι αυτοπροσδιορισμός, αλλά με την κοινή λογική κλοπή.

Η Νέα Δημοκρατία εφόσον έρθει στην εξουσία οφείλει να ρωτήσει τον Ελληνικό λαό αν συμφωνεί να χρησιμοποιεί το βόρειο γειτονικό κράτος το όνομα «Μακεδονία». Τότε μόνο θα νομιμοποιηθεί να εκχωρήσει το όνομα, εάν και εφόσον ο Ελληνικός λαός το επιτρέψει. Αλλιώς οφείλει όχι μόνο να μη σεβαστεί, αλλά και να καταγγείλει τη συμφωνία ως μη νόμιμη. Καθαρά λόγια, καθαρές κουβέντες χωρίς αστερίσκους και υπεκφυγές.

3 σχόλια στο άρθρο “Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών για πολιτικούς και ηθικούς λόγους – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

  1. ……Η Νέα Δημοκρατία εφόσον έρθει στην εξουσία οφείλει να ρωτήσει τον Ελληνικό λαό αν συμφωνεί να χρησιμοποιεί το βόρειο γειτονικό κράτος το όνομα «Μακεδονία». ……

    κ. Αγραφιώτη αστειεύεστε προφανώς.

    Η Ν. Δ. τίποτε δεν έκανε να αποτρέψει την συμφωνία ( ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ) !! Τα εθνικά θέματα με Μητσοτάκη είναι προδιαγεγραμμένα. Η περιρρέουσα περί τον Κυριάκο ατμόσφαιρα για τα ζητήματα αυτά δεν διαφέρει από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, του Φίλη, του Λιάκου και της Ρεπούση.
    –ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ : Ναι , για βραβείο Nobel στον Τσίπρα λόγω Σκοπιανού
    -Καιρίδης Υποψήφιος με Ν.Δ. για Ευρωβουλή, εθνομηδενιστής

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.