Οι συναυλίες του 8ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης



Folk’n’Roll, Bailemos, Cheek by Joel και ΡΕΥΜΑ 102 στο 8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

1η Ημέρα – 28 Ιουνίου
Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 21:00, ανεβαίνουν στη μουσική σκηνή του 8ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης (στην αυλή του Βαλταδωρείου Γυμνασίου) οι Folk’n’Roll, από τα Γιάννενα και οι Bailemos, από τη Θεσσαλονίκη.
Οι Folk’n’Roll δεν κάθονται ποτέ σε μια θέση. Είναι φτιαγμένοι για να κινούνται αδιάκοπα πάνω στη σκηνή, αλλά και στη ζωή.
Είναι μια παρέα μουσικών που παίζουν αυτό που νιώθουν και δεν μπορούν να του δώσουν όνομα. Ethnic-Balkan, rock ‘n’ roll, ska, όλα βγαίνουν μπροστά και γίνονται ένα, σε κάθε συναυλία.
Οι Folk’n’Roll είναι στο δρόμο και κάπου θα τους πετύχετε. Ή θα σας πετύχουν αυτοί.
Από τα Γιάννενα ερχόμενοι, έχουν αγκαλιάσει τη Βαλκανική και την ηπειρώτικη παράδοση με σεβασμό, προσδίδοντας σε αυτή τη δική τους χαρακτηριστικά μοντέρνα αντίληψη.
Τρέλα, αυθεντικότητα και αυθορμητισμός είναι οι λέξεις που περιγράφουν ιδανικά τους Folk n’ Roll.

Το όνομά των Bailemos, προέρχεται από το ισπανικό ρήμα «bailamos» (χορεύουμε), σημαίνει «ας χορέψουμε». Το συγκρότημα δημιουργείται τον Σεπτέμβρη του 2014 και στα πρώτα του βήματα, έχει προσανατολισμούς σε διάφορα είδη μουσικής όπως την balkan, την swing, την punk, αλλά πάντοτε με μια μεγαλύτερη προτίμηση στην reggae και την ska. Με τον καιρό και καθώς γράφτηκαν και τα πρώτα τους κομμάτια (Isolation και Σκύλος), οι Bailemos θεωρούν σημαντικό να αποκτήσουν μια συγκεκριμένη ταυτότητα κι έτσι εξελίσσονται μετά από μερικούς μήνες σε μια ska – reggae – dub μπάντα. Βέβαια, πέρα από αυτά τα 3 είδη ενσωματώνουν είτε στα δικά τους κομμάτια, είτε στις διασκευές και αλλά συγγενή είδη όπως η rocksteady και η one drop. Ο στίχος τους κοινωνικός, σατυρικός αλλά και πολίτικος διακατέχεται από αντιπολεμικά και αντιρατσιστικά χαρακτηριστικά. Κοινή αφετηρία για όλη την Bailemoπαρέα είναι ότι αποτελούν πολίτες τους κόσμου κι ότι οι λαοί ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικής προτίμησης δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα πάρα μόνο να ενώσουν.

2η Ημέρα – 29 Ιουνίου
Το Σάββατο 29 Ιουνίου, στις 21:00, ανεβαίνουν στη μουσική σκηνή του 8ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης (στην αυλή του Βαλταδωρείου Γυμνασίου) οι Cheek by Joel και οι ΡΕΥΜΑ 102, από τη Θεσσαλονίκη.
Οι Cheek By Jowl είναι ένα αγγλόφωνο funk pop rock συγκρότημα με blues-soul στοιχεία και επιρροές από τη παγκόσμια pop σκηνή. Σχηματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη την άνοιξη του 2015 και σε αυτό το χρονικό διάστημα ενεργής παρουσίας του συγκροτήματος πραγματοποιήθηκαν αρκετά lives και συνεργασίες σε γνωστές μουσικές σκηνές στη Θεσσαλονίκη (Koza Mostra, Blues Wire, Stella) και στην Αθήνα (Schoolwave). Τον Σεπτέμβριο του 2016 παρουσιάσανε το πρώτο τους EP καθώς πρόσφατα παρουσίασαν το πρώτο τους single “Old Man Goes Funk” μαζί με βίντεο κλιπ. Τον Νοέμβριο του 2018 συμμετείχαν στο πρώτο Music Showcase Greece και τον Μάιο του 2019 στο SKG Bridges στο WE. Στη παρούσα φάση έχει ξεκινήσει η δημιουργία και η ηχογράφηση του πρώτου τους album.

Οι ΡΕΥΜΑ 102 είναι ένα synth punk/post punk συγκρότημα που σχηματίστηκε τον Οκτώβριο του 2015 στην Θεσσαλονίκη. Από τον Ιανουάριο του 2016 είναι ενεργοί επί σκηνής με πλήθος συμμετοχών σε φεστιβάλ εντός και εκτός Θεσσαλονίκης (Αθήνα, Ιωάννινα, Καβάλα, Βόλος, Ξάνθη, Λάρισα), καθώς και σε διάφορες μουσικές σκηνές και αυτοδιαχειριζόμενα στέκια (Biologica squat, Μικρόπολις, Υπόγειο, Studio Σπιρτόκουτο, Κατάληψη Αντιβίωση, Κατάληψη Παπουτσάδικο, κ.ά). Έχουν βρεθεί επί σκηνής μαζί με τους: Panx Romana, Abrasive Wheels (UK), New Zero God, Remain in Light, Lost Bodies, Γκούλαγκ, Pol Pot (SP), Πάνκρεας, Million Hollers, Head On, Background Noise Suppression, κ.ά. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο demo του συγκροτήματος με τίτλο «ΡΕΥΜΑ 102». Εντός της χρονιάς αναμένεται η κυκλοφορία νέας δουλειάς του συγκροτήματος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.