Το 8ο και 4ο Γυμνάσιο Κοζάνης σε διεθνή κατασκήνωση στη Λιθουανία με θέμα: «Δημοκρατία και Ηθικές Αρχές»



Το 8ο και το 4ο Γυμνάσιο Κοζάνης πρόκειται να συμμετέχουν στην 5η διεθνή κατασκήνωση Values Education Camp “We Care” 2019 στο Βίλνιους της Λιθουανίας με θέμα «Δημοκρατία και Ηθικές Αρχές» από 15 έως 21 Ιουλίου. Η κατασκήνωση διοργανώνεται από την Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας της Λιθουανίας (LAMKA), με την υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων US-LT και την Σχολή Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Vytaugus Magnus. Η κατασκήνωση χρηματοδοτείται από την Αμερικανική Πρεσβεία της Λιθουανίας και απευθύνεται σε εφήβους από τις ΗΠΑ, την Πολωνία, τη Λιθουανία και την Ελλάδα. Η συμμετοχή Ελλήνων μαθητών γίνεται για πρώτη φορά υπό την αιγίδα και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Σκοπός της κατασκήνωσης είναι να προωθήσει τον διαπολιτισμικό διάλογο, να καλλιεργήσει τις ανθρώπινες αξίες, μέσα από τη ρητορική για τα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα, και να αναδείξει την αξία των ξένων γλωσσών ως μέσο για την εφαρμογή της παιδείας των ανθρώπινων αξιών.

Την μαθητική ομάδα έξι μαθητών και μαθητριών της Β’ & Γ’ Τάξης αποτελούν οι: Ελευθεριάδης Χαράλαμπος, Λίτσιου Ελευθερία, Σκόρδας Νικόλαος (από το 8ο Γυμνάσιο) και οι Ζαφειρίου Μαρία, Μαμάτσιου Έρη, Μητκάνη Σωτηρία (από το 4ο Γυμνάσιο).

Οι μαθητές / μαθήτριες επιλέχθηκαν την Τρίτη 28 Μαΐου μετά από γραπτή και προφορική δοκιμασία σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας. Υπεύθυνος για τη διεξαγωγή τους ήταν ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού έργου του κλάδου ΠΕ06 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Νικόλαος Ποζουκίδης.

Οι υπεύθυνες συντονίστριες και συνοδοί της διεθνούς συμμετοχής είναι η κ. Τριανταφύλλου Ευαγγελία, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και υπεύθυνη Μαθητείας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας και η Σισμανίδου Σοφία, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και υποδιευθύντρια του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης.

Οι Διευθύντριες και οι Σύλλογοι Διδασκόντων

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.