Σχόλιο του Στέλιου Χλιαρά για την ανακοίνωση των φορέων της Αιανής: «Οι σύλλογοι είχαν πει ένα βροντερό όχι σε συνεργασία με τη δομή»

Το δικό του σχόλιο έκανε ο πρώην υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα παιδιά της δομής φιλοξενίας της Αιανής κ. Στέλιος Χλιαράς στο προσωπικό του προφίλ στο fb, σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φορείς της Αιανής έπειτα από τα επεισόδια.

Ο ίδιος σχολίασε:

«Εργάστηκα στον ξενώνα στους πρώτους μήνες της λειτουργίας του, σαν υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα παιδιά.

Αν όχι την πρώτη, τη δεύτερη μέρα στην Αιανή επικοινώνησα με το σύλλογο γυναικών και τον πολιτιστικό σύλλογο που υπογράφουν αυτή την ανακοίνωση για μια ευρύτερη συνεργασία-πλαισίωση των παιδιών.
Με ευγενικό πλην σαφή τρόπο η απάντηση και των δύο ήταν ένα βροντερό ΟΧΙ!

Ένα όχι από τις γυναίκες, από τις μανάδες, από τους φορείς του πολιτισμού, την ύψιστη πύλη που μπορεί να ενώσει πολιτισμούς, να φέρει κοντά τους ανθρώπους, να αμβλύνει τις διαφορές, να απαλύνει τον πόνο, να διώξει τον φόβο.

Οι φορείς, με μέγιστη εξαίρεση τον αθλητικό, και φυσικά μεμονωμένους ανθρώπους του χωριού που βοήθησαν τα μέγιστα, γύρισαν την πλάτη στη δομή και ώθησαν τα παιδιά στην περιθωριοποίηση.

Ευθύνες φυσικά υπάρχουν εκατέρωθεν, και μιλώ και για τον τρόπο λειτουργίας της Δομής, που ως νεοσσός, λειτούργησε ερασιτεχνικά σε κάποια θέματα όπως ήταν ίσως λογικό.

Η στόχευση της επόμενης μέρας είναι επιτακτική και πρέπει να γίνει με νηφαλιότητα, και όχι με θεωρητικές ανακοινώσεις σαν αυτή. Ας δούμε την αλήθεια, και ας διορθωθούν λάθη του παρελθόντος σε νέες βάσεις.»

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

5 σχόλια στο άρθρο “Σχόλιο του Στέλιου Χλιαρά για την ανακοίνωση των φορέων της Αιανής: «Οι σύλλογοι είχαν πει ένα βροντερό όχι σε συνεργασία με τη δομή»

  1. Εγώ τώρα δεν κατάλαβα, μιας και πολύς λόγος γίνεται για τον φασισμό γενικότερα.
    Δεν είναι δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός Συλλόγου να κάνει ότι νομίζει; Γιατί θα πρέπει να σχολιάζετε αρνητικά; Το να πιστεύει κάποιος ότι όλο αυτό το σχέδιο με τους δήθεν πρόσφυγες είναι ένα μεγάλο παραμύθι, είναι κακό και κατακριτέο;
    Δείτε τη δουλειά σας αγαπητέ και αφήστε την κοινωνία στην ησυχία της.

  2. Πρώτον δεν είναι μικρά τα έχουμε δει και είναι μια χαρά 20αρηδες, που αν προέρχονται από εμπόλεμη χώρα είναι λιποτάκτες. Ζούνε σε μια δημοκρατική χώρα και ο καθένας μας αλλά και κάθε σύλλογος έχει δικαίωμα στο ναι και στο όχι. Σταματήστε να είστε ποια φασίστες και ρατσιστές με τους Έλληνες!!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.