Στη Νεάπολη του Δήμου Βοΐου συνεδρίασε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου ΚοζάνηςΣτη Νεάπολη του Δήμου Βοίου πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Κοζάνης, την περασμένη Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, με την τιμητική παρουσία του Δημάρχου Βοίου, κ. Δημ. Λαμπρόπουλου, και του νεοεκλεγέντα, κ. Χρήστου Ζευκλή, αλλά και των «επικεφαλής» των συνδυασμών, που θα συμμετέχουν στο Νέο Δημοτικό Συμβούλιο Βοίου, κ.κ. Δημ. Κοσμίδη, Λάζαρου Γκερεχτέ και Μιχάλη Καραμπατζιά.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, που κρίθηκε ως ιδιαίτερα θετική από όλους τους παρισταμένους, ήταν να καταγραφούν τα προβλήματα των παραγωγικών τάξεων της περιοχής, των εμπόρων, βιοτεχνών και επαγγελματιών του Βοίου, και συνάμα να ακουστούν προτάσεις αναφορικά με την αναπτυξιακή ώθηση που θα πρέπει να δοθεί για την επίτευξη ευνοϊκότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο Βόιο, τέτοιου που θα επιτρέψει στους νέους ανθρώπους να μείνουν και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον τόπο τους.

Πράγματι όλοι οι εκπρόσωποι των Εμπορικών και Επαγγελματο- Βιοτεχνικών Συλλόγων και Σωματείων της περιοχής που παραβρέθηκαν, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Διοίκησης του ΕΒΕ, εκφράστηκαν με ανησυχία για το μέλλον της περιοχής. Μεταξύ αυτών το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σιάτιστας κ. Θεόδωρος Λιάτος, ο πρώην Πρόεδρος του Εμπορικοί Συλλόγου Εράτυρας κ. Κων/νος Τζημόκας, η Πρόεδρος του Σωματείου Λογιστών και Φοροτεχνικών Βοίου κα Ανδρομάχη Τσιώρα.

Το συμπέρασμα που εν κατακλείδι προέκυψε από τις τοποθετήσεις όλων είναι ότι θα πρέπει να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες και συνέργειες από πλευράς Επιμελητηρίου και Δήμου Βοίου, ώστε με κάθε τρόπο να στηριχθούν προς κάθε κατεύθυνση αρμοδίων και ιδιαίτερα στη νέα Περιφερειακή Αρχή και στη Νέα Κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, τα αιτήματα των παραγωγικών τάξεων, που εμπεριστατωμένα αφορούν σε μια σειρά θεμάτων που αποσκοπεί στη δημιουργία κινήτρων για την ενίσχυση των επενδύσεων στην περιοχή Βοίου και τη στήριξη των νέων επιχειρηματιών που οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο τους. Εκτός αυτού, όλοι οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών – επαγγελματικών φορέων που παραβρέθηκαν εστίασαν στην ανάγκη για ένα περισσότερο δίκαιο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα που θα δώσει χώρο και ανάσα δημιουργίας στην ιδιωτική πρωτοβουλία και εξωστρεφή ώθηση στις παραδοσιακές και καινοτόμες παραγωγικές επιχειρήσεις της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, κ. Νικόλαος Σαρρής. αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, δεσμεύτηκε ότι το Επιμελητήριο θα συνεχίσει την πρωτοβουλία πραγματοποίησης συνεδριάσεων σε όλες τις πόλεις της ΠΕ Κοζάνης, σε μια προσπάθεια διαρκούς και «ζωντανής» επαφής με τα μέλη, αλλά και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε «θα πρέπει όλοι μαζί να συνεργαστούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να παλέψουμε για να πετύχουμε την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας που είναι μονόδρομος για τη συγκράτηση του πληθυσμού στον τόπο μας και τη δημιουργία νέων και βιώσιμων θέσεων εργασίας, ικανών να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα και να δημιουργήσουν ελπίδα και προοπτική.

Το Επιμελητήριο Κοζάνης με τη δύναμη του θεσμικού του ρόλου, ως συμβούλου της Πολιτείας, για κάθε θέμα που αφορά στην ανάπτυξη του εμπορίου, των επαγγελμάτων, της μεταποίησης και γενικά την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής αρμοδιότητάς του, επιδιώκει να είναι κοντά στις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες για να αφουγκράζεται τους προβληματισμούς τους και να τους στηρίζει μεταφέροντας στα τοπικά και κεντρικά κέντρα λήψης αποφάσεων τις προτάσεις και τα δίκαια αιτήματά τους με σκοπό τη διαμόρφωση από κοινού των συνθηκών της επόμενης ημέρας για ένα υγιές, βιώσιμο και φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης ».

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.