Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η μουσική εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης στο Αρχοντικό Γρ. Βούρκα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου 2019, στο Αρχοντικό Γρ.Βούρκα στην Κοζάνη, η εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης, με τίτλο «Παράξενες Λιακάδες… στο Αρχοντικό Γρηγορίου Βούρκα». Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής.

Η Κωνσταντίνα Τεντόγλου, ο Μάκης Καβούκας και ο Φίλιππος Γιαννάκης μάγεψαν το κοινό με τις «Παράξενες Λιακάδες» τους και τις εκπληκτικές φωνές τους.

Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία στην εκδήλωση της Καλλιόπης Βέττα, που αφιέρωσε στην Κοζάνη την «όμορφη πόλη».

Τους καλλιτέχνες και το κοινό καλωσόρισαν η Προϊσταμένη της Εφορείας Α. Χονδρογιάννη – Μετόκη και οι αρχαιολόγοι Π. Ευαγγέλογλου και Ά. Κλημάντου, οι οποίες προλόγισαν και την εκδήλωση.

Στην έναρξη της μουσικής βραδιάς, ακούστηκε κατόπιν αιτήματος του Γάλλου Υπουργού Πολιτισμού FranckRiester, το οποίο αποδέχτηκε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο «Ευρωπαϊκός ύμνος», η «Ωδή στη Χαρά» (ποίημα του Schiller / 9η συμφωνία του Beethoven), στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνεργασίας και αλληλεγγύης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε χώρας – μέλους, με αφορμή την εκστρατεία για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων.

Το κοινό που παραβρέθηκε είχε παράλληλα την ευκαιρία να επισκεφτεί, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, και να θαυμάσει εκ νέου ή για πρώτη φορά, το εκπληκτικό αποκατεστημένο Αρχοντικό του Γρ. Βούρκα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.