Γιάννης Θεοφύλακτος: ”Αποκαθίσταται η αδικία για τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης”



Με ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 18-6-2019 αποκαθίσταται η αδικία σε βάρος των υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας που στεγάζονται στην περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης, τονίζει με δήλωσή του ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) και εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής, Γιάννης Θεοφύλακτος.

Ως γνωστόν, από μία (παρ)ερμηνεία του παλαιού νομοθετικού καθεστώτος, οι αρμόδιες αρχές είχαν καταλήξει στο (λανθασμένο) συμπέρασμα ότι η ΖΕΠ ανήκει στην πόλη της Κοζάνης, με αποτέλεσμα να σταματήσει να χορηγείται το επίδομα προβληματικών περιοχών στην κατηγορία των υπαλλήλων αυτών.

Κατόπιν επαφής με τον Σύλλογο Υπαλλήλων της ΠερΔΜακ και τον Πρόεδρο αυτής, κ. Δημήτρη Καραθανάση από τους οποίους έλαβε και τεκμηρίωση για την υπόθεση, ο κ. Θεοφύλακτος ασχολήθηκε προσωπικά -και ως νομικός- με το ζήτημα και το εξήγησε στους συναρμόδιους υπουργούς, Διοικητικής Μεταρρήθμισης (κα Ξενογιαννακοπούλου) και Οικονομικών (κ. Χουλιαράκης).

Μετά από πολύμηνη συνεργασία με τα νομικά επιτελεία των υπουργών, καθώς και με τους ίδιους, φτάσαμε χθες, 18-6-2019, στη δημοσίευση του ΦΕΚ που αποκαθιστά την αδικία αυτή, δήλωσε ο κ. Θεοφύλακτος.

Βλ.

file:///C:/Users/John/Downloads/ΦΕΚ%202326%20Β’_Τροποποίηση%20ΚΥΑ%20για%20προβληματικές%20περιοχές.PDF

Από το γραφείο του υπ. Βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.