Οι σκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ψηφοδέλτιο της Κοζάνης – Του Μιχάλη Αγραφιώτη



Του Μιχάλη Αγραφιώτη:

Το μάθαμε επιτέλους το ψηφοδέλτιο. 19 μέρες μένουν για τις εκλογές. Κάποιοι στην Αθήνα θεωρούν ότι είναι αρκετές οι μέρες για να μπορέσει ένας υποψήφιος στην Π.Ε. Κοζάνης να επισκεφτεί τα δεκάδες χωριά του Νομού για να τους ενημερώσει ότι κατεβαίνει. Εκτός και αν το γνώριζαν κάποιοι από νωρίτερα, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων και κάποιοι στην Πειραιώς «κορόιδευαν» τους υποψηφίους ψιλό γαζί. Γιατί αυτό που συνέβη με τη Νέα Δημοκρατία είναι πρωτοφανές.

Σε μένα προσωπικά και οι 30 υποψήφιοι σχεδόν με διαβεβαίωναν ότι είναι μέσα. Προφανώς, κάποιοι τους είπαν ψέματα. Δεν είναι χαζοί οι άνθρωποι που εκτίθονταν καθημερινά στους φίλους και υποστηρικτές τους να λένε ότι είναι 100% υποψήφιοι και να κλείνουν γραφεία και σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διαλέγει άλλους. Σε γενικές γραμμές ήταν παράλογη και αδικαιολόγητη η συγκεκριμένη καθυστέρηση, ενώ ήδη παρατηρούνται σημάδια ανοργανωσιάς αλλά και μιας ιδιότυπης διαπλοκής μεταξύ στελεχών, που προβληματίζει πάρα πολύ τους πολίτες.

Για μένα το πιο σοβαρό κομμάτι είναι όχι το νομότυπο, αλλά το ηθικό. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ήδη συζητάνε στα καφενεία ότι θα ψηφίσουν άτομα που δεν έχουν προκαλέσει στο παρελθόν στην ιδιωτική τους, προσωπική τους και πολιτική ζωή.

Ένα άλλο μεγάλο σφάλμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν το γεγονός ότι δεν αξιοποίησε το «μητρώο στελεχών». Δεν τοποθέτησε ούτε ένα στέλεχος, από μια βάση δεδομένων την οποία ο ίδιος εμπνεύστηκε και οραματίστηκε. Σε καμία περίπτωση η καταγωγή κάποιου ανθρώπου θα επηρεάσει την ψήφο μας, όμως για μένα σοβαρό πρόβλημα είναι ότι από την πλειοψηφία των υποψηφίων ΔΕΝ έχουμε ακούσει καν τη γνώμη για ένα σοβαρό ζήτημα, όπως για τη ΔΕΗ, για το Νοσοκομείο και για την ανεργία. Μια γραπτή ή προφορική γνώμη μέχρι σήμερα ή μια θέση. Στις μικρές κοινωνίες, ακόμη και στην Κοζάνη που θεωρείται μικρή κοινωνία, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι όλοι γνωριζόμαστε και ψηφίζουμε πολλές φορές με καθαρά προσωπικό και καθημερινό κριτήριο. Όχι με βιογραφικά και τηλεόραση. Άρα τα έργα και οι πράξεις διέπουν όλο το βίο, πολιτικό ή μη.

Από εδώ και στο εξής αρχίζουν πολλά προβλήματα για τη Νέα Δημοκρατία. Οι αποκλεισμένοι για τα «μάτια του κόσμου» θα υπερασπίζονται το κόμμα, όμως οι οπαδοί τους και ίσως και οι ίδιοι ψηφίσουν άλλα κόμματα.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να λάβουν ξεκάθαρη θέση για το Σκοπιανό, την Υγεία, την ανεργία και άλλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο. Μπορεί ο Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να στάθηκαν τυχεροί και να πέρασαν ανέπαφα την όλη φθορά. Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας έχουν απαιτήσεις και θα θελήσουν ξεκάθαρη θέση των Βουλευτών απέναντι στις σκληρές αποφάσεις που θα πάρει ο Μητσοτάκης. Ο κόσμος δεν ξέχασε τις παράλογες κινήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και δεν θα συγχωρέσει σε καμία περίπτωση τους επόμενους.

Μη τα βλέπουμε όλα ρόδινα τώρα. Μετά τις εκλογές θα αρχίσουν τα δύσκολα και οι εκλεγμένοι Βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν δύσκολα νομοσχέδια που θα θίξουν την περιοχή μας σε μεγάλο βαθμό.

Η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα εφαρμοστεί επί ημερών Μητσοτάκη. Σωστό ή λάθος, θα γίνει. Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Μετά τις εκλογές ίσως κληθεί να πάρει σκληρές αποφάσεις. Τα κονδύλια δεν φτάνουν. Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πως θα αντιδράσουν; Σωστό ή λάθος πρέπει να γίνει. Η Π.Ε. Κοζάνης σύμφωνα με τη νομοθεσία και μετά την επικείμενη κατάργηση της μίας διοίκησης, δεν θα μπορεί να έχει δύο νοσοκομεία. Αν κληθούν οι Βουλευτές να αποφασίσουν ανάμεσα στο Μποδοσάκειο και στο Μαμάτσειο, ποια θα είναι η σχετική απόφαση; Θα αναγκαστεί μήπως η Κοζάνη να μείνει χωρίς νοσοκομείο; Η Νέα Δημοκρατία στην Αθήνα δεν θα ασχοληθεί με την περιοχή μας. Θα δίνει αρνητικές εντολές όπως τη διετία 2012-14 και δεν θα τη νοιάζει πως θα τα αντιμετωπίσουν οι Βουλευτές.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε ήπια πολιτική σε πολλά από τα ζητήματα που αφορούσαν την περιοχή μας. Μπορεί να αφήσουν την καυτή πατάτα να σκάσει στα χέρια των επομένων. Μπορεί να μην έχουμε αρνητικές αποφάσεις. Ελπίζω να μην έχουμε τα αρνητικά για την περιοχή μας που είχαμε από το 2012-2014. Όμως το σίγουρο είναι ότι αν ληφθούν οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν, οι Νεοδημοκράτες Βουλευτές πρέπει να έχουν γερό στομάχι να αντιμετωπίσουν τον Αρμαγεδδών που έρχεται. Πρέπει να είναι αποφασισμένοι να χτυπήσουν δυνατά το χέρι στο τραπέζι του Μητσοτάκη, αλλιώς μην κάνουν τον κόπο να κατέβουν. Θα έχουν την τύχη και τη μοίρα των προκατόχων τους αλλά σε πολύ πιο δυσάρεστες καταστάσεις.

8 σχόλια στο άρθρο “Οι σκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ψηφοδέλτιο της Κοζάνης – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

  1. Να χτυπήσουν δυνατά το χέρι στο τραπέζι του Μητσοτάκη;Ποιοί;Αυτοί έχουν κρεμάσει την γλώσσα έξω και γλύφουν ό,τι γλύφεται και δεν γλύφεται,για μια θέση στο ψηφοδέλτιο!Με τις δικές σου αποκαλύψεις για τα όσα συνέβησαν στις αυτοδιοικητικές,τι θα γίνει,Μιχαήλ;Θα περιμένουμε πολύ ακόμη;

  2. Πραγματικά, πολύ κλάψα. Τι σόι δεξιοί είστε εκεί στην Κοζάνη; Στηρίξτε το κόμμα επιτέλους μια φορά να δώσετε αυτοδυναμία στην αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ!

  3. ΜΙΧΑΛΗ ΣΕ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ;;;
    ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗ ΝΔ;;;
    ΠΟΙΟΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 7;;;
    ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ…

  4. δεν κανουν οι συγκεκριμένοι για βουλευτες. μονο ο παπαδοπουλος κανει αλλα παει φτανει και αυτος. τοσες φορες, παει γερασε!

  5. Κύριε Αγραφιώτη.οι επιλογές κρίνονται από το αποτέλεσμα.τα υπόλοιπα είναι θεωρίες.οσο για της απαντήσεις που θέλεις είναι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. και θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα του κόμματος.εαν δεν συμφωνούν να πάνε σε άλλο κόμμα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.