Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Βζούκας, ένα κομμάτι του Μακεδονικού Σιάτιστας



Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος έφυγε από την ζωή, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Μακεδονικού Σιάτιστας Κώστας Βζούκας σε ηλικία 63 ετών.

Ο Κώστας Βζούκας, ήταν ένας από τους εμβληματικούς παίκτες της χρυσής εποχής του Μακεδονικού Σιάτιστας της δεκαετίας του ’70, όταν η ομάδα πρωταγωνιστούσε στην Εθνική Ερασιτεχνική και αγωνίστηκε τρεις φορές στην Β’ Εθνική (1974-75, 1978-79, 1979-80).

Σέντερ-φορ με ιδανική κορμοστασιά και εκτελεστική δεινότητα, μεταγράφηκε στον Αρη Θεσσαλονίκης το καλοκαίρι του 1980 αλλά αν και έμεινε για τρία χρόνια στους κίτρινους δεν μπόρεσε να καθιερωθεί καθώς ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα υγείας.

Στην συνέχεια αγωνίστηκε στην Καστοριά και στον Διαγόρα Ν. Πλαγίων ενώ αργότερα, αν και εγκατεστημένος στην Θεσσαλονίκη, επέστρεψε στον Μακεδονικό Σιάτιστας όπου «κρέμασε τα παπούτσια του» σε ηλικία 30 ετών το 1986.

Ηταν καθηγητής φυσικής αγωγής σε πολλά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Νομό Θεσσαλονίκης όπου διετέλεσε και γυμνασιάρχης μέχρι την πρόσφατη συνταξιοδότηση του που δεν πρόλαβε να χαρεί.

Διετέλεσε προπονητής σε ομάδες της Θεσσαλονίκης ενώ ήταν ενεργός για πολλά χρόνια, μέχρι πρόσφατα, στην ομάδα βετεράνων του Αρη.

Η κηδεία του Κώστα Βζούκα θα γίνει την Τρίτη 18-6-2019 στις 13.00 στον Άγιο Παντελεήμονα Καλαμαριάς.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του επίσης, εξέφρασαν και η ομάδα του Μακεδονικού Σιάτιστας.

Από το matiesstasport.blogspot.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.