Σε ωρολογιακή βόμβα για την επόμενη κυβέρνηση έχει μετατραπεί η άλλοτε κραταιά ΔΕΗ



Τον Μανώλη Παναγιωτάκη δείχνουν ως κύριο υπεύθυνο ακόμα και κυβερνητικά στελέχη

Υπό… κατάρρευση, κατά κοινή ομολογία, είναι η άλλοτε κραταιά Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού στη χώρα μας, με την Κομισιόν να θεωρεί ήδη αναπόφευκτη την αύξηση της τιμής του ρεύματος.

Η νέα κυβέρνηση, όπως καταδεικνύουν όλες οι εκθέσεις ξένων οίκων αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναλαμβάνει μια ωρολογιακή βόμβα, με την κατάσταση -εν μέσω των σημαντικών εξελίξεων στο χώρο της ενέργειας- να μην μπορεί να εκτιμηθεί που θα οδηγήσει.

Συνεχείς αναβολές στις μεταρρυθμίσεις, ακόμα και σε αυτές που η κυβέρνηση και το υπουργείο Ενέργειας είχαν συμφωνήσει, αλλεπάλληλα πισωγυρίσματα στις αποφάσεις, πρόβλεψη 164 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις προσωπικού, αρνητική επίπτωση των δημοπρασιών ηλεκτρικής ενέργειας “ΝΟΜΕ” (ζημιά 223,8 εκατ. ευρώ) και τόσα άλλα θέματα, είναι μεταξύ των αιτιών που έφεραν την ΔΕΗ στη σημερινή κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ζημιές για το 2018 ανέρχονταν σε 542 εκατομμύρια ευρώ.

Αρμόδια στελέχη επιρρίπτουν το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την αρνητική τροπή που λαμβάνει η υπόθεση της ΔΕΗ στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Επιχείρησης Μανώλη Παναγιωτάκη, ο οποίος και έβαλε φρένο σε σειρά μεταρρυθμίσεις και εμφανίστηκε για μεγάλο διάστημα ως προστάτης των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό πως οι σχέσεις του Μ. Παναγιωτάκη με τον προϊστάμενό του υπουργό μόνο καλές δεν υπήρξαν, με τη συνεργασία τους να περνά αρκετές δύσκολες στιγμές, όπως κακή υπήρξε η συνεργασία του και με άλλα κυβερνητικά στελέχη, κυρίως του οικονομικού επιτελείου. Και έχει ενδιαφέρον για το τι άλλο θα αποκαλυφθεί μετά τις εκλογές, όταν θα αρχίσουν να ανοίγουν στόματα…

Βασίλης Σκουρής από το news247.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.