Πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση από το ΣΕΕΕΝ στο ΛΚΔΜ για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το έκτακτο προσωπικό της ΔΕΗ



Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από το ΣΕΕΕΝ την Πέμπτη 13.6.2019 στο ΛΚΔΜ για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το έκτακτο προσωπικό της ΔΕΗ Α.Ε (8μηνα, 2μηνα, εργολαβικούς) σε σταθμούς και ορυχεία .

Παραδόθηκε στην διεύθυνση του ΛΚΔΜ υπόμνημα με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του ΣΕΕΕΝ.

Για ακόμη μια φορά καταγγέλλουμε την προκλητική παρουσία της αστυνομίας – ασφάλειας σε συγκέντρωση – κινητοποίηση του σωματείου μας, που μόνο τυχαία δεν είναι.

Υπονομευτική ήταν και είναι η στάση των Εργατικών Κέντρων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας που δεν στηρίζουν τις κινητοποιήσεις του έκτακτου προσωπικού της ΔΕΗ για την υπογραφή ΣΣΕ.

Το ΔΣ του ΣΕΕΕΝ θα αναλάβει να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και την οργάνωση του αγώνα για την υπογραφή και εφαρμογή της ΣΣΕ που προτείνει η ΟΜΕ (Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας) για το έκτακτο προσωπικό της ΔΕΗ Α.Ε.

Το υπόμνημα με τα αιτήματα:

Το ΣΕΕΕΝ αποτελεί κλαδικό σωματείο και έχει μέλη του μόνιμους, συμβασιούχους και εργολαβικούς εργαζόμενους στη ΔΕΗ Α.Ε. Μετα το 2012 με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας (οκτάμηνα και εργολαβίες) είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται δραστικά. Οι μέν εργολαβικοί καλύφθηκαν από την ΕΓΣΣΕ των 586 μικτά τότε και οι συμβασιούχοι στα οκτάμηνα με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. στα 751 χωρίς επίδομα γάμου και τριετίες γεγονός που τους οδήγησε στην εξαθλίωση. Το σωματείο μας, με κινητοποιήσεις, παραστάσεις, ενημερώσεις έκανε προσπάθεια για την υπογραφή Σ.Σ.Ε που να καλύπτει τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς καμία ανταπόκριση από τη ΔΕΗ Α.Ε.

Τον Ιούλιο του 2018 η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας υπέγραψε Σ.Σ.Ε με τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) μέλος του οποίου είναι και η ΔΕΗ Α.Ε κάτι που την υποχρέωνε να την υλοποιήσει για τους εργαζόμενους της. Η ΔΕΗ Α.Ε παρά την υπογραφή της προχώρησε αρχικά σε αδικαιολόγητη κωλυσιεργία στην καταβολή των μισθών, εξαίρεσε τους εργαζόμενους στους ΑΗΣ και τις εργολαβίες, δεν κατέβαλε το επίδομα τριετίας και σε ορισμένους εργαζομένους και το επίδομα γάμου.

Αυτή την περίοδο Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. μέχρι το 2021. Στα πλαίσια αυτά με απόφαση του Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για την Πέμπτη 13/6/2019. Βασικός λόγος της κινητοποίησης είναι η αδιάλλακτη στάση του ΣΜΕ για χαρακτηρισμό της Σ.Σ.Ε ως κλαδικής ώστε να συμπεριλάβει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου απαιτώντας την εξαίρεση ειδικοτήτων.

Το ΣΕΕΕΝ στην προσπάθεια του να διευρύνει την διαπραγματευτική δύναμη της ΟΜΕ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας με την σημερινή του συγκέντρωση και την κατάθεση του υπομνήματος διεκδικώντας:

– Την άμεση υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για 2019- 2021.
– Άμεση πληρωμή όλων των εργαζομένων σε ΑΗΣ και ορυχεία με την σύμβαση της ΟΜΕ.
– Άμεση πληρωμή με την Σύμβαση της ΟΜΕ όπως προβλέπει η επεκτασιμότητα της σύμβασης και στους εργαζόμενους στις εργολαβίες για λογαριασμό της ΔΕΗ Α.Ε.
– Προσμέτρηση όλων των τριετιών των εργαζομένων και όχι ανα ειδικότητα όπως παρανόμως υπολογίζεται , από τη ΔΕΗ Α.Ε.
– Πληρωμή για όλους τους εργαζόμενους των αναδρομικών από την 20η Φεβρουαρίου που έγινε η επεκτασιμότητα της σύμβασης,.
– Τήρηση των όρων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Να εξασφαλιστεί μέσα από τη σύμβαση ο τρόπος πληρωμής των ΜΑΠ των εργολαβικών.
– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους , άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών για να σταματήσουν οι άθλιες εργασιακές σχέσεις των ελαστικών σχέσεων εργασίας (οκτάμηνα, εργολαβίες)

Για το ΣΕΕΕΝ

Ο Πρόεδρος                         Ο Γραμματέας
Ταταρίδης Πέτρος              Μουμουλίδης Γεωργίς

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.