Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Λήξη πρώτης φάσης του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτούμενου έργου SKILLS+



Ανακοινώνουμε τη λήξη της πρώτης φάσης του Ευρωπαϊκού χρηματοδοτούμενου έργου SKILLS+ στο οποίο συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου περιλαμβάνει και την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης που αφορά στα διαρθρωτικά ταμεία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης περιλαμβάνει προτάσεις σχετικά με τον άξονα 3 [Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων], στον οποίο ενσωματώνονται χαρακτηριστικά καλών πρακτικών των εταίρων του έργου SKILLS+. Στόχος της ενσωμάτωσης των χαρακτηριστικών αυτών είναι η προώθηση δημόσιων πολιτικών που προωθούν τις τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας (ΤΠΕ) μεταξύ των ΜΜΕ στις αγροτικές περιοχές, βοηθώντας τους να αξιοποιήσουν πλήρως τις ευκαιρίες που προσφέρει μια ψηφιακή ενιαία αγορά ώστε να ωφεληθούν από την ψηφιακή οικονομία.

Οι στρατηγικές για την ψηφιοποίηση των αγροτικών περιοχών και των μικρών επιχειρήσεων από μια ομάδα ειδικών, πραγματοποιήθηκε σε κάθε ανασκόπηση από ομότιμους εταίρους, όπου κάθε έταιρος μετά το πέρας της ανασκόπησης έλαβε ένα σετ συστάσεων να λάβει υπόψιν για την εκπόνηση του σχεδίου Δράσης, αναλύοντας πως τα αποτελέσματα της πολιτικής μάθησης θα κεφαλοποιηθούν. Αυτές οι συστάσεις αξιολογήθηκαν από τοπικές ομάδες υποστήριξης των ενδιαφερόμενων μερών την άνοιξη του 2018 για την προετοιμασία της εκπόνησης του σχεδίου δράσης.

Στις 12 Μαρτίου του 2019 συμμετείχαν περισσότερα από 70 ενδιαφερόμενα μέλη στην τελευταία συνάντηση των ομότιμων εταίρων στο Magdeburg της Γερμανίας στην πρώτη φάση του χρηματοδοτούμενου έργου SKILLS+ όπου και παρουσιάστηκαν τα 11 Σχέδια Δράσης από όλα τα κράτη-μέλη που συμμετέχουν.

Η λήξη της πρώτης φάσης σηματοδότησε και μια νέα εποχή για την προώθηση των δημόσιων πολιτικών και την ανταλλαγή των καλών πρακτικών μεταξύ των μελών με στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από τη νορβηγική εθνική χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος INTERREG EUROPE. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν δώδεκα εταίροι από τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, τη Λετονία, τη Νορβηγία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.