Μετεκλογική αποπομπή Φώφης ή αφανισμός Βενιζελικών – Του Μιχάλη Ραμπίδη



Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης:

Με το βλέμμα στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 η Κ.Ο. και το πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝ.ΑΛ. (ΠΑΣΟΚ) στη χθεσινή συνεδρίασή του αποφάσισε «συστράτευση χωρίς αποκλεισμούς ….»

«Δεν ήταν δική μου επιλογή η ρήξη» είπε η κ Φώφη Γεννηματά. Και τότε ποιος είπε τον κ. Βενιζέλο να πάει από πρώτος στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας; Μήπως ο Γιώργος, ο Νίκος ή ο Αντρίκος ….

Το υπονοούμενο της χθεσινής απόφασης του κομματικού οργάνου του ΚΙΝ.ΑΛ. μετά την αποχώρηση Βενιζέλου, είναι αναπόφευκτα ο πολιτικός ενταφιασμός όλων των στελεχών της «Βενιζελικής» πτέρυγας.

Έξυπνος, έμπειρος και βαθιά υποψιασμένος ο Μπένι αντιλαμβάνεται αυτόματα ότι το εξωπέταγμά του από την πρώτη θέση του επικρατείας, είναι η απάντηση Παπανδρέου στην συμπεριφορά του το 2012.

Ξεχωρίζει καθαρά ότι η Φώφη αποτελεί μόνο τον εκτελεστικό βραχίονα της απόφασης που πήραν άλλοι ….

Πολιτικό «τέρας» ο Ευάγγελος αντιλαμβάνεται άριστα ότι η εν «ψυχρώ εκτέλεσή του» λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, δεν έχει να κάνει με Κεντρο-Αριστερές κυριαρχίες, αλλά αφορά καθαρά το παιχνίδι εξουσίας της επόμενης ημέρας, τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στην όποια συμμετοχή διακυβέρνησης του ΚΙΝ.ΑΛ.

Ενημερώνει άμεσα το «κομπιουτεράκι» του τον Μπένι ότι συν ένας δεκαδικός πόντος στο ΚΙΝ.ΑΛ. στις 7 Ιουλίου χωρίς Βενιζέλο, κυρίαρχο ξανά το σύστημα «Παπανδρέου» με προσωρινή αρχηγό την Φώφη και στα αζήτητα τα προσκείμενα σ’ αυτόν στελέχη. Αν συμβεί το αντίθετο τότε φεύγει η Φώφη και ακολουθούν εξελίξεις με παρόντα τον ίδιο τον Βενιζέλο και τα στελέχη του.

Το ΠΑΣΟΚ με την μεγαλύτερη αναντιστοιχία δυνάμεων σε Συνδικάτα & Φορείς σε σχέση με την εκλογική του δύναμη τα τελευταία αρκετά χρόνια (ακόμα και στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές) διατηρεί ακόμα έναν ενεργό κομματικό μηχανισμό, που μπορεί άνετα να «θάψει» τους Βενιζελικούς στις εκλογές.

Μοναδική ίσως εξαίρεση από τους φίλους του η περίπτωση του κ Λοβέρδου που θα έχει-έχουν ίσως ανάγκη την βουλευτική του ασυλία. Είναι μάλλον μη αναμενόμενη η παραίτηση του Νίκου Ανδρουλάκη από το Ευρωκοινοβούλιο, υπέρ του Νίκου Παπανδρέου.

-Όταν ο μοναδικός καθ’ ομολογία στρατηγικός στόχος ενός κόμματος (ΠΑΣΟΚ) που κυβέρνησε την Ελλάδα 20 χρόνια από το 1981 μέχρι σήμερα, είναι η κυριαρχία του Κεντρο-Αριστερού χώρου και όχι η διακυβέρνηση, τότε αυτό είναι καθαρά ομολογία αδυναμίας ή «κάποιο λάκκο κρύβει η φάβα» ….

-Ποιο είναι το μήνυμα (προσθετικά) και τίνος ουρά γίνεται το ΚΙΝ.ΑΛ. Όχι βέβαια του ΣΥΡΙΖΑ ….

-Ποιο κόμμα είναι αποδεδειγμένα χορηγός της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ μήπως το ΠΑΣΟΚ του (43,92% – λεφτά υπάρχουν) 2009 που σκόρπισε σαν ανεμοστρόβιλος και προσγειώθηκε στο 4,68% ….

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΊΑ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΩΝ ΑΣΗΜΑΝΤΩΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ….

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.