Στοίχημα: Επώνυμες απόψεις σε… σύστημα 2-2-1



Το Betmarket.gr απεύθυνε ειδικές… προσκλήσεις για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία στον χώρο του στοιχήματος. Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι με λατρεία για το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και εκείνος με τους τρεις τελικούς, γράφουν για το μεγάλο ραντεβού της 1η Ιουνίου στη Μαδρίτη.

Αρχικά δύο πολύ έμπειροι στον χώρου του στοιχήματος. Ο Αργύρης Παγαρτάνης, με τη σπουδαία και πολυετή παρουσία στον χώρο και ο Φίλιππος Κοτσαύτης, που πέρασε πολλά χρόνια στην εφημερίδα Matchmoney.

Αργύρης Παγαρτάνης (δημοσιογράφος): Η ιδιαιτερότητα του τελικού του Champions League είναι, προφανώς, ότι βρίσκει αντιμέτωπες δύο ομάδες από την ίδια χώρα. Ομάδες που δεν έχουν κανένα μυστικό να κρύψουν και ελάχιστα καινούργια πράγματα να κάνουν, ώστε να… αιφνιδιάσουν την αντίπαλη. Θεωρώ ότι θα είναι πολύ πιο προσεκτικές στη διαχείριση του ματς απ’ ότι σ’ ένα τυπικό ματς πρωταθλήματος, αφού και ο χώρος θα τους είναι ξένος. Μια λογική επιλογή είναι το under 9,5 κόρνερ (σε απόδοση 1,80-1,90), δεδομένου ότι και οι δύο προπονητές θα προσπαθήσουν να δώσουν στον αντίπαλο όσες λιγότερες στημένες μπάλες μπορούν.

Φίλιππος Κοτσαύτης (πρώην αρχισυντάκτης εφημερίδας Matchmoney):Έμπνευση, ένστικτο και λίγη γνώση. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται τίποτα παραπάνω, για κάποιον που επιθυμεί να ποντάρει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ.
Εκείνος που θέλει να βάλει λίγα χρήματα, για το fun της υπόθεσης, ας το κάνει έχοντας παίξει αυτό που κατέβασε το δικό του μυαλό. Αυτός που έχει σκοπό να βάλει περισσότερα, σίγουρα δεν (θα έπρεπε να) περιμένει τη συμβουλή κανενός.
Προσωπικά, αποδέχομαι μεν την ύπαρξη ειδικών στο στοίχημα, σε καμία περίπτωση όμως για ένα τέτοιο ματς, όπου οι αποδόσεις είναι a priori όπως ακριβώς τις θέλουν οι μπουκ και χωρίς κανένα περιθώριο λάθους.
Κάθε άποψη μπορεί να στοιχειοθετηθεί επαρκώς, όλες οι γνώμες μετράνε το ίδιο και απλώς, μιας και ζητήθηκε από το Bet Market και η δική μου, με καλύπτει το 2,50 για το Λίβερπουλ & Over 1.5 γκολ.

Οι επόμενες προσκλήσεις πήγανε σε δύο από τους Ελληνες δημοσιογράφους με έντονη την αγάπη (στα όρια της λατρείας) για το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Γιάννης Μπίλιος και ο Αντώνης Τσακαλέας στις παρακάτω ποδοσφαιρικές αλλά και λίγο… συναισθηματικές παραγράφους.

Γιάννης Μπίλιος (δημοσιογράφος): Οι τελικοί είναι για… μεγάλα παιδιά! Η Λίβερπουλ θα είναι κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ για 6η φορά το βράδυ του Σαββάτου. Λυπάμαι, αλλά αυτό θα γίνει. Η Τότεναμ δεν έχει τύχη. Η αντίπαλός της είναι έτσι κι αλλιώς καλύτερη ομάδα, είναι πλήρης (τη στιγμή που ο Ποκετίνο δεν ξέρει ακόμα τι θα κάνει με τον Κέιν) έχει πρόσφατη εμπειρία από (έστω χαμένους) τελικούς και είναι πια ομάδα πρωταθλητισμού και υψηλών διεκδικήσεων.
Οι Λονδρέζοι έχουν μια συνεπή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, αλλά χωρίς κατακτήσεις τίτλων και χωρίς μεγάλες διακρίσεις και πορείες, ενώ έφτασαν ως εδώ μετά από… παραμυθένιες προκρίσεις στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων. Αυτά, όμως, δεν γίνονται κάθε μέρα. Μακάρι να διαψευστώ. Καλά να περάσετε.

Αντώνης Τσακαλέας (δημοσιογράφος εφημερίδας Εθνος): Η άγνοια τα βάζει με την ωριμότητα! Οι τελικοί είναι τα παιχνίδια για τα οποία έχουν καταχωρηθεί τα περισσότερα κλισέ, που αν αρχίσουμε να τα αραδιάζουμε, δε θα τελειώσουμε. Θεωρώ πως η αναμέτρηση ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Τότεναμ έχει ένα κοινό στοιχείο με τον τελικό της περσινής σεζόν, και αυτό έχει να κάνει με τη δομή του ζευγαριού. Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος υπάρχει μια ομάδα που διαθέτει την απαραίτητη ωριμότητα, και η αντίπαλός της έχει την απαραίτητη άγνοια. Οι «κόκκινοι» πέρυσι επέστρεψαν σε ένα τελικό και σε σχέση με τη Ρεάλ Μαδρίτης είχαν την άγνοια. Φέτος, αυτή την έχει η Τότεναμ, και η Λίβερπουλ έχει την εμπειρία. Με την ευχή να βγω ψεύτης αφού το συναίσθημα λέει Τότεναμ, θα πήγαινα σε νίκη της Λίβερπουλ με 3-1.

Τέλος, ο Ελληνας δημοσιογράφος που είδε την ομάδα του να πηγαίνει σε τρεις τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ στο Βάλλει (ο σπουδαίος Ηρακλής το 2005, 2006 και 2009), ο ίδιος αποκαλείται μπασκετικός και παρακάτω μας μιλά για το ποδόσφαιρο!

Κώστας Κούσης (δημοσιογράφος): Η πεμπτουσία του μεγαλύτερου διασυλλογικού Ευρωπαϊκού τουρνουά είναι επί θύραις. Αγγλική υπόθεση, κάτι που ίσως να μην ενθουσιάζει τους λάτρεις του θεαματικού ποδοσφαίρου, όμως προφανώς και δε θα είναι έτσι. Η Λίβερπουλ με το «ορμητικό» ποδόσφαιρο που παίζει επί Κλοπ, μόνο ως «φλεγματική» αντιπρόσωπος του Αγγλικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Το ίδιο, σε ένα επίπεδο πιο κάτω όσον αφορά το πρέσινγκ, είναι και η ικανή για όλα Τότεναμ. Αν και φίλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα χαρώ να το πάρει η Λίβερπουλ, μόνο και μόνο για το ποδόσφαιρο που έπαιξε, για την πίστη που έδειξε και όχι μόνο στον θρυλικό πλέον ημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα. Πιστεύω ότι θα το κάνει κιόλας, εδώ που τα λέμε…

Το Κόπα Αμέρικα της Βραζιλίας πλησιάζει και στο BetMarket.gr θα βρείτε πολλές ενότητες για την διοργάνωση όπως τις αποδόσεις και των αγώνων, το τηλεοπτικό πρόγραμμα, τους ομίλους του Κόπα Αμέρικα 2019, τις βαθμολογίες αλλά και τις διασταυρώσεις από την φάση των 8 μέχρι και τον τελικό. Επιπλέον, μπορείτε να διαβάσετε πολλά και ενδιαφέροντα αφιερώματα στις ομάδες αλλά και σε παλαιότερες διοργανώσεις που έμειναν στην ιστορία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.