Η ομιλία του Λάζαρου Μαλούτα στην Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης: «Είμαστε σίγουροι ότι θα μας δώσετε την ευκαιρία να κάνουμε πράξη το καλύτερο μέλλον του τόπου μας»



Ολόκληρη η ομιλία του Λάζαρου Μαλούτα στην Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης.

Φίλες και φίλοι,

σας καλωσορίζω στην αποψινή συγκέντρωση και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την παρουσία σας. Η εμπιστοσύνη σας απέναντι στην ΕΝΟΤΗΤΑ, είναι αυτή που μας έδωσε την ευκαιρία να είμαστε και σήμερα εδώ, όλοι μαζί. Μαζί για τον τόπο μας, μαζί για το μέλλον.

Σας ευχαριστώ για την μεγάλη τιμή, να μας αναδείξετε πρώτους στην εκλογική αναμέτρηση της προηγούμενης Κυριακής.

Η συνάντησή μας φιλοξενείται στη ΣΤΕΓΗ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ της ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Αυτό το λαμπρό κτίριο, που εγκαινιάσαμε τον Αύγουστο του 2014 και φιλοδοξούσαμε μέσα από δράσεις, τις οποίες θα φιλοξενούσε στις εγκαταστάσεις του, να αναδειχθεί το τεράστιο πολιτιστικό μας απόθεμα.

Σχεδιάζαμε τη δημιουργία ενός Ψηφιακού Μουσείου του Ποντιακού Ελληνισμού , ώστε να αναδειχθούν τα σπουδαία κειμήλια που μαρτυρούν την ιστορία του πλούσιου πολιτισμού του Πόντου. Δυστυχώς τίποτα δεν προχώρησε και έγινε προσπάθεια να απαξιωθεί η λειτουργία του εξαιρετικού αυτού χώρου .
Απόψε είμαστε λοιπόν εδώ, στο σπίτι του Ποντιακού Ελληνισμού εδώ, στην Κοζάνη, στη Μακεδονία. Την περιοχή, που αγκάλιασε και φιλοξένησε χιλιάδες πρόσφυγες, που ξεριζώθηκαν απ’ τις πατρογονικές τους εστίες, στον ιστορικό Πόντο και τη Μικρά Ασία. Τους πρόσφυγες που ρίζωσαν, πρόκοψαν και μαζί τους συνθέτουμε πλέον ένα δυναμικό πληθυσμιακό σύνολο, που νοιαζόμαστε, αγωνιούμε και αγαπάμε τον τόπο μας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, μας ανέδειξε ως τον πρώτο συνδυασμό στην προτίμηση των συμπολιτών μας. Η ετυμηγορία του εκλογικού αποτελέσματος αποτυπώνει την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή σας απέναντι σε όλους τους άξιους υποψήφιους, που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και έδωσαν έναν καλό αγώνα, προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία να υπηρετήσουν τον τόπο μας. Ευχαριστώ καθέναν ξεχωριστά για τη συμβολή του στην επιτυχία της ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Η επιτυχία αυτή, που οφείλεται, όπως είπα, στη δική μας προσπάθεια αλλά κυρίως στη δική σας στήριξη, μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε το έργο μας. Δεν θα σας κουράσω απαριθμώντας για μια ακόμη φορά όσα καταφέραμε να προσφέρουμε στο δήμο, σε όλους εσάς.

Τα έργα μας τα γνωρίζετε, αλλά κυρίως τα βιώνoυμε καθημερινά όλοι μας, περπατώντας στην πόλη μετά τις αναπλάσεις, τις πεζοδρομήσεις, τις διαπλατύνσεις των πεζοδρομίων και στη νέα και βραβευμένη πλατεία μας, που άλλαξε την όψη του κέντρου της πόλης μας, αναδεικνύοντας τον αστικό χαρακτήρα της Κοζάνης.

Απολαμβάνουμε μια αξιοπρεπή και ποιοτική καθημερινότητα με έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, και την τηλεθέρμανση.

Απολαμβάνουμε ένα καθαρό αστικό περιβάλλον, έχοντας λύσει το θέμα της διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας. Το έργο της ΔΙΑΔΥΜΑ είναι έργο πρωτοποριακό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Η κατασκευή νέου εξωτερικού υδραγωγείου, έλυσε άμεσα το πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι της περιοχής του Ελλησπόντου, από τη στιγμή που εντοπίστηκε η ύπαρξη χρωμίου στο πόσιμο νερό.

Κοινωνικές Δομές, όπως η δομή για τα άτομα με αυτισμό, αναδεικνύουν τη σοβαρότητα και το σεβασμό που μας διακρίνει στη στήριξη των ατόμων με διαφορετικότητα.

Είμαστε όλοι περήφανοι γιατί το κτίριο της Δημοτικής βιβλιοθήκης μας, η οποία και με το μουσείο που θα φιλοξενηθεί στο εσωτερικό της, και που ακόμη και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί, δίνει το στίγμα της εξωστρέφειας της πόλης, δίνει το στίγμα της νέας πορείας του τόπου μας.
Όλα αυτά τα έργα, σηματοδοτούν το χαρακτηρισμό της Κοζάνης ως σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης

Εφόδιά μας σε όλη τη διάρκεια της προηγούμενη δημοτικής θητείας ήταν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του συνδυασμού μας, των ανθρώπων που εργαζόταν για την πρόοδο του Δήμου Κοζάνης. Ήταν το ήθος, η επιστημονική κατάρτιση, η εργατικότητα. Ήταν οι καινοτόμες ιδέες και οι πρωτοβουλίες. Ήταν το όραμα για τον τόπο μας. Ήταν η σύνεση στην διακυβέρνηση και στην καθημερινή λειτουργία του δήμου. Ήταν η επαφή με τους συμπολίτες μας. Όλα αυτά κινούνταν γύρω από έναν κεντρικό άξονα, το ενδιαφέρον για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Αυτά παραμένουν και σήμερα τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά μας και μάλιστα περισσότερο ενδυναμωμένα, καθώς ο ανανεωμένος συνδυασμός μας αποτελείται από πρόσωπα καταξιωμένα στον επαγγελματικό τους χώρο, ανθρώπους με εμπειρία, κατάρτιση και όρεξη για δουλειά. Όλα τα μέλη μας θα είναι συνεχώς παρόντα για να συνεισφέρουν στην κοινό όραμα για έναν καλύτερο Δήμο, καθώς η εκλογή τους δεν ήταν αυτοσκοπός. Η ΕΝΟΤΗΤΑ παραμένει ενωμένη και την επόμενη μέρα των εκλογών.

Τα έργα μας είναι αδιαμφισβήτητα, όμως δεν μένουμε μόνο σ’ αυτά.
Ως δημοτική αρχή την προηγούμενη περίοδο πήραμε μια σειρά από αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες με όραμα για το μέλλον, ρεαλιστικές ως προς την πραγμάτωσή τους και σίγουρα αποδοτικές για το συμφέρον του τόπου μας,
με κυριότερες:
την εκπόνηση του στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα της οικονομίας μας
την ανάθεση μελέτης για το στρατηγικό marketing και το branding του τόπου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
την παρουσίαση της πρότασή μας για τον ενεργειακό τουρισμό στην περιοχή
την έναρξη συνεργασίας με ευρωπαϊκούς δήμους που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα μετάβασης από τη λιγνιτική δραστηριότητα σε ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο.

Αυτές τις πρωτοβουλίες θα κάνουμε έργα ξεκινώντας από την 1-9-2019, ως νέα δημοτική αρχή.
Θα προχωρήσουμε όσα θέματα έμειναν ημιτελή. Όσα ξεκινήσαμε τα προηγούμενα χρόνια και σας ανέφερα ενδεικτικά προηγουμένως.
Η ατζέντα των διεκδικήσεών μας, ως της νέας αρχής του Δήμου Κοζάνης περιλαμβάνει:
το αρδευτικό της Βόρειας ζώνης Πολυφύτου, για το οποίο τα τελευταία χρόνια δεν ακούσαμε ούτε μία κουβέντα, αλλά και τη Ν.Α. παράκαμψη της πόλης, που ξεχάστηκε παντελώς.
την ενίσχυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
την εκ νέου προώθηση έργων, τα οποία είχαμε προετοιμάσει και είχαν μελετητικά ωριμάσει, μόνο με ευρωπαϊκή οικονομική συνδρομή, όπως είναι το ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ.
την συνέχιση του προγράμματος αναπλάσεων στην πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα.
την κατασκευή της Πινακοθήκης στο Αρχοντικά Βαμβακά, ώστε να φιλοξενήσει τη συλλογή, που ήδη έχει δημιουργεί, από δωρεές έργων των άξιων ζωγράφων, των συμπολιτών μας Γιώργου Χατζάκη, Μανώλη Δραγώγια και Κώστα Ντιό.
την ενίσχυση των Κ.Α.Π.Η., που τα τελευταία χρόνια έχουν αφεθεί στην τύχη τους.
την εφαρμογή της νομιμότητας για την μετεγκατάσταση της Ακρινής.
Την επιτάχυνση της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης και την επαναφορά του θέματος της δημιουργίας παραδοσιακού Ποντιακού οικισμού στο κέντρο της.
την υλοποίηση των Τ/Θ Δρεπάνου και Κρόκου, γιατί εμείς ξεκινήσαμε αυτά τα έργα
τον αγώνα με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα για εκμετάλλευση όλων των λιγνιτικών κοιτασμάτων και για την ομαλή μετάβαση στην μετά τον λιγνίτη εποχή, ενάντια στον υφιστάμενο ενεργειακό σχεδιασμό.
την προώθηση των δραστηριοτήτων στη λίμνη και στην παραλίμνια περιοχή, ώστε να προσελκύσουμε κόσμο και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά στην αξιοποίηση της περιοχής. Και βέβαια στόχος μας είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις, γιατί η ανάπτυξη για τον τόπο μας δεν μπορεί να έρθει αλλιώς.
Πραγματικά θα ήμουν χαρούμενος, εάν υπήρχε έστω και ένα έργο για το Δήμο μας από την πλευρά της νυν δημοτικής αρχής. Δεν σταθήκαμε ποτέ, ούτε ως παράταξη, αλλά ούτε ο ίδιος προσωπικά απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια για βελτίωση και ανάπτυξη της περιοχής μας. Δεν είμαστε από τους ανθρώπους εκείνους που τυφλώνονται από προσωπικές εμπάθειες και λειτουργούν αποτρεπτικά σε κινήσεις, σε σχέδια που αποσκοπούν στην πρόοδο του Δήμου μας.

Η προσήλωση σε φθηνές πρακτικές μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, τακτική η οποία αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό της δημοτικής αρχής του κ. Ιωαννίδη, είναι σε κάθε περίπτωση ένα καθαρά αρνητικό χαρακτηριστικό. Ιδιαίτερα σε κρίσιμες και δύσκολες περιόδους αποβαίνει καταστροφική.

Μαζί με την αδράνεια, την ανικανότητα, την εύκολη λοιδορία και τη λασπολογία, συνθέτουν ένα ζοφερό τοπίο, που αποτρέπει οποιαδήποτε πρόοδο.

Δυστυχώς κανένα έργο, κανένας σχεδιασμός, καμία διεκδίκηση, ώστε να σταματήσει η φθίνουσα πορεία του τόπου. Αντίθετα αυτό που διέκρινε την νυν δημοτική αρχή σε όλη τη θητεία της ήταν η φοβική στάση απέναντι σε ό,τι μπορούσε να πάει την περιοχή μας μπροστά. Στάθηκαν απέναντι σε όσα σχέδια δεν προλάβαμε να υλοποιήσουμε και τα έθαψαν κυριολεκτικά.

Το έργο μας πρέπει να συνεχιστεί, είτε αφορά σε ό,τι έμεινε ημιτελές και δεν προχώρησε εξαιτίας της αδράνειας και της ανικανότητας της νυν δημοτικής αρχής, είτε αφορά σε νέα σχέδια, νέες προτάσεις και ιδέες. Μόνο με έργο μπορούμε να δώσουμε αναπτυξιακή διάσταση στην περιοχή μας.

Η ευημερία των προηγούμενων χρόνων, που κυριαρχούσε λόγω της δραστηριότητας της ΔΕΗ, αποτελεί ήδη παρελθόν για την περιοχή μας. Ο Δήμος Κοζάνης, καλείται να χαράξει μία νέα πορεία, που να απαντά σε νέες ανάγκες και προκλήσεις στο αναδυόμενο τοπίο, μικρότερης εξάρτησης από τον λιγνίτη.
Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι επιτακτική ανάγκη να αναλάβουμε σοβαρές πρωτοβουλίες, που θα επιφέρουν θετικά αποτελέσματα για την οικονομία της περιοχής. Ικανή συνθήκη για την επίτευξη αυτού του σκοπού αποτελεί η ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας.
Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές κι έχουμε προσδιορίσει ποια είναι αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Δήμου μας, που μπορούν να γίνουν πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας.
Ο φυσικός πλούτος και οι λίμνες μας, η πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά μας, το ενεργειακό απόθεμα και τα προϊόντα του πρωτογενή τομέα, το Πανεπιστήμιο και η Βιβλιοθήκη μας, πρέπει να αναδειχθούν σε ισχυρό πεδίο επιχειρηματικότητας. Τόσο ισχυρό, ώστε να κρατήσει τα παιδιά μας εδώ, στον τόπο μας.
Πολλές φορές με πραγματικό τρόμο αναλογίζομαι, ποια θα είναι τα αποτελέσματα, αν συνεχιστεί αυτή η φθίνουσα πορεία για τον τόπο. Ήδη η πατρίδα μας διανύει μια δεκαετία οικονομικής κρίσης. Σε μια παρατεινόμενη περίοδο κρίσης αυτό που θα έχουμε καταφέρει, είναι να έχουμε μια γενιά ανθρώπων μεγαλωμένων μέσα σε συνθήκες κρίσης. Είναι πραγματικά τραγικό να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σαν να είναι εξαγώγιμα προϊόντα. Είναι απάνθρωπο να θυσιάζουμε το μέλλον των παιδιών μας στο βωμό της απραξίας, της ευκαιριακής πολιτικής, του πρόσκαιρου συμφέροντος.
Αν δεν μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την πραγματικότητα, τότε για ποιο λόγο είμαστε εδώ; Αν δεν έχουμε σοβαρή πρόταση για το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον των παιδιών μας, δεν έχουμε λόγο να στεκόμαστε μπροστά σας και να μιλάμε, μόνο για να μιλάμε ή για να αξιώνουμε την εκλογή μας στον Δήμο.
Διεκδικούμε την εκλογή μας στον Δήμο Κοζάνης, καθώς έχουμε απόψεις και θέσεις που μπορούν να βάλουν θετικό πρόσημο στην πορεία του τόπου μας. Προτείνουμε λύσεις, διεκδικούμε και εργαζόμαστε για το καλό του τόπου μας. Η μέχρι σήμερα πορεία μας είναι η μεγαλύτερη απόδειξη, της ικανότητας και του ήθους μας. Σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Την Κυριακή δεν θα αναμετρηθούν απλά δύο παρατάξεις που διεκδικούν τον Δήμο. Θα αναμετρηθούν δύο διαφορετικές νοοτροπίες, δύο διαφορετικοί τρόποι θεώρησης της πραγματικότητας σε ό,τι αφορά την πορεία του Δήμου Κοζάνης.

Δυστυχώς για τον ίδιο, ο κ. Ιωαννίδης, έχασε στην αντιπαράθεση του προγράμματος και των έργων, που έχει να επιδείξει η πλευρά μας, με την απραξία της δικής του πλευράς. Έχασε στην αντιπαράθεση του πολιτικού λόγου με τη λοιδορία και τη λασπολογία, την οποία εισπράττουμε καθημερινά εδώ και πέντε χρόνια και που, όπως ήταν φυσικό, κορυφώθηκε προεκλογικά και γιγαντώθηκε την τελευταία εβδομάδα, μετά και από το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

Δεν ισχυρίζομαι ότι από τη μια στιγμή στην άλλη μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα και να ζούμε σε ιδανικές συνθήκες. Όμως έχουμε αποδείξει κατά τη διαδρομή μας, ότι όχι μόνο μπορούμε να διεκδικούμε, έχουμε την ικανότητα να υλοποιούμε όσα διεκδικούμε και αυτό το αποδεικνύουν τα ίδια μας τα έργα.
Και βέβαια στην πορεία μας αναγνωρίζουμε τα όποια λάθη ή παραλείψεις μας. Όπως λέω πάντα, όποιος δουλεύει, θα κάνει και λάθη, και πρέπει να μαθαίνει από αυτά.
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι, αν δεν αλλάξει πορεία ο Δήμος μας, κινδυνεύουμε να παγιδευτούμε στη στασιμότητα και την παρακμή. Δυστυχώς τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ολοφάνερη η στασιμότητα στην οποία εγκλώβισε την περιοχή μας η νυν δημοτική αρχή.

Αποδείχθηκε ανίκανη να διαχειρισθεί θέματα καθημερινότητας. Θυμίζω την κατάσταση με τα αδέσποτα, την κατάσταση που βιώσαμε τον περασμένο χειμώνα με την απουσία αποχιονισμού, την κατάσταση που επικρατεί στους αθλητικούς χώρους, την παντελή εγκατάλειψη συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας.

Αλήθεια, σε ποιες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου προς τους πολίτες αναφέρεται ο κ. Ιωαννίδης, όταν κομπάζει για τη λειτουργία του δήμου;

Ενδεικτικά θα αναφερθώ στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου και στην αδυναμία τους να ξεκινήσουν έστω την ενεργειακή αναβάθμισή του. Όταν δεν υπάρχει έργο, δεν μπορούμε να μιλάμε για παροχή υπηρεσιών, πόσο μάλλον ποιοτικών……..

Μοναδική επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι η δημόσια εικόνα και μόνο.
Είναι φανερό πως πιστεύον ότι ζούμε στην εποχή της εικόνας. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι ζούμε μια σκληρή πραγματικότητα λόγω της κρίσης, που επιτείνεται ιδιαίτερα εδώ από την απομείωση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Επιμένουν να αγνοούν ότι αυτό που ζητούν οι πολίτες είναι θέσεις εργασίας, βελτίωση της καθημερινότητάς τους, αναπτυξιακά έργα και όχι μακέτες με εικονικές αναπλάσεις, όπως για παράδειγμα την ανάπλαση της περιοχής του ΟΣΕ.
Και σαν να μην έφτανε από μόνη της η αδυναμία που τους διακρίνει να δρομολογήσουν έστω και ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για τον Δήμο μας, στηρίζουν απροκάλυπτα κυβερνητικές θέσεις οι οποίες εναντιώνονται στο συμφέρον της περιοχής και στο φρόνημα των κατοίκων της. Ταυτίζονται απόλυτα με τις κυβερνητικές θέσεις για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση Γαβρόγλου και την συνθήκη των Πρεσπών.
Η νυν δημοτική αρχή διέψευσε τις προσδοκίες των πολιτών, γιατί άλλα έταζε προεκλογικά κι άλλα έπραξε, γιατί ασκεί εξουσία με αλαζονικό τρόπο, γιατί το έργο της είναι ανύπαρκτο. Και εδώ γίνεται η μεγάλη σύγκριση και διαφαίνεται ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, όπως είπα και προηγουμένως.
Σε κάθε περίπτωση το έργο μας στο Δήμο Κοζάνης αποτελεί μέτρο σύγκρισης ανάμεσα στο πριν και στο σήμερα.
Σε κάθε περίπτωση το ήθος και η αξιοπρέπεια που μας διακρίνει αποτελούν μέτρο σύγκρισης ανάμεσα σε εμάς και τους αντιπάλους μας.
Σε κάθε περίπτωση η προάσπιση του τοπικού συμφέροντος αποτελεί τη βάση των διεκδικήσεων και του σχεδιασμού για την πορεία του Δήμου Κοζάνης.

Επαναλαμβάνουμε τη σύμφωνη θέση μας για την κατασκευή της 5ης μονάδας της Πτολεμαΐδας, που σήμερα απασχολεί σχεδόν δύο χιλιάδες εργαζόμενους, στην οποία ο κ. Ιωαννίδης αντιτίθεται, χαρακτηρίζοντας την αντιοικονομική.

Ευτυχώς διαθέτουμε και μνήμη και κριτική ικανότητα. Μνήμη ώστε να μην ξεχνάμε την αλαζονεία, τον εμπαιγμό, τα ψέματα της νυν δημοτικής αρχής και κριτική ικανότητα ώστε να μην τους επιλέξουμε ξανά.

Το στοίχημα της Κυριακής είναι όχι μόνο να αποδοκιμαστεί η παρακμιακή πορεία, στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μας, αλλά να δοθεί το έναυσμα μιας γενικότερης ανάταξής του, για να μπορέσει να τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης.

Η υπεράσπιση του τοπικού συμφέροντος είναι ο γνώμονας που καθορίζει τη στάση μας απέναντι στα προβλήματα της περιοχής.
Οι δημοκρατικές αρχές των ανθρώπων του συνδυασμού μας και η διάθεση συνεργασίας, που μας χαρακτηρίζει θα εξακολουθούν να μας διακρίνουν στις διαδικασίες λειτουργίας του Δήμου και θα μας διαφοροποιούν πάντα από τους αντιπάλους μας.
Η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση πρέπει να δώσει βροντερή και απόλυτη απάντηση σε αυτούς που εδώ και μία πενταετία δεν είπαν και δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να ανακάμψει ο Δήμος Κοζάνης.

Είμαστε σίγουροι πως και τη ερχόμενη Κυριακή θα μας αναδείξετε νικητές της αναμέτρησης και θα μας δώσετε την ευκαιρία κάνουμε πράξη αυτό που αποτελεί τον έναν και μοναδικό στόχο μας: Το καλύτερο μέλλον του τόπου μας. Το καλύτερο μέλλον όλων μας. Το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.

Δείτε το βίντεο:

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.