Εκλογές τέλος, τώρα όμως; Του Ιάκωβου Παντελίδη



Αγαπητοί συντοπίτες,

Οι εκλογές στην περιφέρεια τελείωσαν και έχουμε μια πολύ μεγάλη νίκη του Γιώργου Κασαπίδη από την πρώτη Κυριακή. Αυτό συνέβη γιατί ο Γιώργος έπεισε τον λαό της δυτικής Μακεδονίας πως είναι ο άνθρωπος που με το αναπτυξιακό του μοντέλο θα βγάλει την περιφέρεια μας από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον ίδιο αλλά και στους υποψηφίους του που μετέδωσαν το μήνυμα και το πρόγραμμα του απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την περιφέρεια μας.

Πολλά συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στους επικεφαλής και τους υποψηφίους και των υπολοίπων συνδυασμών για τον αγώνα τους και να θυμούνται πως κανείς δεν περισσεύει την επόμενη μέρα.

Μια μέρα δύσκολη για την περιφέρεια μας, με την γούνα σε κρίση, την ΔΕΗ σε κατάρρευση, τις τηλεθερμάνσεις στον αέρα, την ανεργία στα ύψη, το τουριστικό προϊόν διαλυμένο, τα προγράμματα του ΕΣΠΑ σε μηδενική απορρόφηση και την προοπτική για τα νέα παιδιά σε αρνητικό επίπεδο. Τα προβλήματα είναι κοινά και δεν λύθηκαν στις 26 Μαΐου αν δεν είναι η αρχή του τέλους θα είναι το τέλος της αρχής που έλεγε ο Τσόρτσιλ.

Χρειάζεται σύνθεση και συνένωση δυνάμεων εάν είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε πορεία. Ο διχασμός, η πόλωση, η στείρα αντιπολίτευση, η κυβερνητική ταύτιση μας έφτασαν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

Το δεν περισσεύει κανείς δεν είναι σχήμα λόγου, ξεκινάει από τους εκλεγμένους συνεχίζει με όσους έθεσαν τον εαυτό τους στην διάθεση του λαού και δεν εξελέγη και καταλήγει σε όλους εμάς τους πολίτες που αγωνιούμε για τον τόπο μας. Αγωνιούμε γιατί εδώ μεγαλώσαμε, εδώ ζήσαμε, εδώ επενδύσαμε και δεν θέλουμε και τα δικά μας παιδιά να φύγουν.

Ο πολίτης κατά την άποψη μου για να θεωρείται ενεργός δεν πρέπει μόνο να έχει απαιτήσεις και να κατακρίνει τα προβλήματα αλλά θα πρέπει να προτείνει, να συμβουλεύει και να βοηθά τον πολιτικό γιατί μην ξεχνιόμαστε οι σημερινοί εκλεγμένοι ως επί τω πλείστον μέχρι χθες ήταν απλοί πολίτες. Η εκλογή δεν τους κάνει ως δια μαγείας γνώστες των πάντων και γι’ αυτό απαιτείται η συνεισφορά όλων
μας.

Καλή θητεία σε όλους και καλή δύναμη. Εμείς εδώ θα είμαστε σε ότι χρειαστείτε.

Με εκτίμηση,
Ιάκωβος Παντελίδης
Πρόεδρος ξενοδόχων ν. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.