Λευτέρης Ιωαννίδης: «Πώς θα διοικήσω τον Δήμο Κοζάνης με την απλή αναλογική»



Ο Δήμος Κοζάνης από την 1η Σεπτέμβρη πρέπει να προσαρμοστεί, όσο πιο γρήγορα και ομαλά μπορεί, στα νέα διοικητικά δεδομένα της επόμενης περιόδου. Κάθε αλλαγή πρέπει να φέρνει την βελτίωση. Αυτό ξέρουμε πολύ καλά να το κάνουμε πράξη στην Δημοτική Κίνηση Κοζάνη τόπος να Ζεις.

Προτείνουμε και είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε τις εξής νέες πολιτικές λειτουργίες που θα φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην ταχύτητα, την διαφάνεια και την συνεννόηση στα νέα πολιτικά σώματα που θα συστηθούν τον Σεπτέμβριο:

Κοινές συνεδριάσεις των συνεργαζόμενων δημοτικών ομάδων πριν τα Δημοτικά Συμβούλια.

Θα διευρύνουμε αυτή την δημοκρατική πρακτική που ήδη εφαρμόζουμε, για την καλύτερη ενημέρωση και σοβαρή αντιμετώπιση των θεμάτων προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε διαπαραταξιακή βάση, για να υπάρχει η σαφής αίσθηση της ύπαρξης ομάδας διοίκησης στον Δήμο. Η Δημοκρατία απαιτεί δημοκρατικούς τρόπους.

Σύσταση Κοινής Επιτροπής Δίκαιης Μετάβασης που θα απαρτίζεται τουλάχιστον από τους επικεφαλής των συνδυασμών και θα συνεργάζεται με το υπό σύσταση Γραφείο Δίκαιης Μετάβασης του Δήμου.

Ένα θέμα που ξεπερνάει τον Δήμο Κοζάνης αλλά αφορά το μέλλον του, δεν μπορεί παρά να διαμορφώνεται πολιτικά από όλες τις εκλεγμένες δυνάμεις του. Η Επιτροπή αυτή θα αποτελέσει το βασικό εισηγητικό όργανο προς το Δημοτικό Συμβούλιο στο συγκεκριμένο θέμα.

Λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής σε διευρυμένη μορφή, με την πρόσκληση στις συνεδριάσεις των συμβούλων των συνεργαζόμενων δημοτικών ομάδων, με δικαίωμα λόγου.

Έτσι η Εκτελεστική διατηρείται και ενισχύεται ως ένα αποφασιστικό σώμα το οποίο δημιουργεί γραμμές και κατευθύνσεις πολιτικής συναίνεσης και κρίσιμης, οργανωμένης προεργασίας μεγαλύτερων πολιτικών αποφάσεων.

Αξιοποίηση προσώπων κοινής αποδοχής στα Δ.Σ. των δημοτικών Νομικών Προσώπων, ώστε να έχουν την εμπιστοσύνη και οικουμενική αποδοχή του Δημοτικού Συμβουλίου. Κάτι το οποίο ουσιαστικά εμείς ήδη πράξαμε στο Δ.Σ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Οργανισμού Πολιτισμού το προηγούμενο διάστημα με σαφή και θετικά αποτελέσματα.

Η συνεργασία δεν είναι θεωρητική έννοια. Είναι πράξη που εμείς αποδείξαμε με την εσωτερική λειτουργία της παράταξής μας, αλλά και όταν χρειάστηκε στην διοίκηση του Δήμου Κοζάνης από το 2014. Στην επόμενη περίοδο που η συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων είναι απαίτηση του νόμου, είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να μεταβάλλουμε αυτό το νέο δεδομένο σε πλεονέκτημα και
βελτίωση για τα δημοτικά πράγματα.

Ο Δήμος Κοζάνης έχει να επιλέξει ανάμεσα στην αμηχανία μπροστά στην συνεννόηση και την περισσότερη Δημοκρατία. Εμείς επιλέγουμε το δεύτερο.

Λευτέρης Ιωαννίδης
Δήμαρχος Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.