Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στα 1525 εκλογικά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας



Με χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στα 1525 εκλογικά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας, όπου οι 357.256 εγγεγραμμένοι αναμένεται να ψηφίσουν σήμερα Κυριακή 26 Μαΐου 2019, τόσο για τις Ευρωεκλογές όσο και για τις Περιφερειακές, Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές στη Δυτική Μακεδονία.

Από τα ελάχιστα προβλήματα που αναφέρθηκαν ήταν η απουσία μελών εφορευτικών επιτροπών σε ορισμένα εκλογικά τμήματα, τα οποία όμως διευθετήθηκαν από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, ενώ διευθετήθηκε η έλλειψη ψηφοδελτίων σε 10 μικρά κόμματα των Ευρωεκλογών, τα οποία είχαν αποστείλει πολύ λιγότερα ψηφοδέλτια, απ’ αυτά που ορίζει ο εκλογικός Νόμος. Έτσι σε όλα τα εκλογικά κέντρα δόθηκε ο ανάλογος επιπλέον αριθμός λευκών ψηφοδελτίων, στα οποία θα μπορεί ο ψηφοφόρος να γράψει το όνομα του κόμματος του υποψηφίου ευρωβουλευτή αν έχουν εξαντληθεί τα ψηφοδέλτια αυτά.

Συνολικά οι υποψήφιοι και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας για τις Περιφερειακές, Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές είναι 5.276, εκ των οποίων θα εκλεγούν συνολικά 1.493, περιφερειακοί, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι Κοινοτήτων.

Στις Περιφερειακές εκλογές οι υποψήφιοι συνδυασμοί είναι έξι, ενώ για το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, που αποτελείται από 41 συμβούλους οι υποψήφιοι είναι 339.

Στους 13 Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας θα είναι 58 υποψήφιοι δήμαρχοι και συνολικά 4.931 υποψήφιοι για τους Δήμους και τις Κοινότητες. Εκλέγονται συνολικά 1.452 εκ των οποίων 357 δημοτικοί σύμβουλοι και 1.095 πρόεδροι Κοινοτήτων και κοινοτικοί σύμβουλοι.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.